Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dys: -leksja,-grafia-orotgrafia,-kalkulia, co będzie next?

Barbossa

Recommended Posts

od kilku lat wyrazy odmieniające się na rosyjski są już niewymienne :o

:lol: genialne

znajoma emerytowana polonistka przyszła lekko zszokowana z ćwiczeniami z trzeciej chyba klasy i z nich jasno wynikało że tak jest

chyba że ktoś niedouczony układał zadania a potem inny niedouczony zatwierdzał???

nie drążyłam tego dalej :oops:

a moze to zagrywka polityczna :wink:

Na te słowa też zrobiłam :o

Bo wymienność na słowa rosyjskie też mi w głowie świtają z lekcji w podstawówce...

Ale jakoś specjalnie mnie to nie dziwi, skoro jako poprawne traktowane są teraz zwroty, które kiedyś były rażacym błędem. Nie pamiętam teraz konkretnie, co zostało uznane jako "nie błąd", ale chodziło o coś w stylu "poszłem->poszedłem" lub "tu pisze->jest napisane".

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 263
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kierunek i propaganda czyli trend jest taki, ze k a z d y ma miec mature. 8) 8) 8) 8) 8) Nie inwestuje sie wiec w szkoly zawodowe czy technika. ( A bez nakladow i pieniedzy nie ma ksztalcenia). :lol: :lol: :lol: Nic dziwnego, wiec, ze nie ciesza sie dobra opinia. :lol: :lol: :lol: Ale szkoly zawodowe tworzone byly po to by dac mlodym ludziom szanse na f a c h w reku i mozliwosc pracy a nie poszerzanie warstwy l u d z i z matura, ale b e z r o b o t n y c h. Technika zreszta tez, po technikum mlodziez moze pracowac, moze isc dalej na studia albo laczyc jedno i drugie. Teraz k a z d y musi miec mature - jak jestescie tym sfrustrowani to swoja f r u s t r a c j e i a g r e s j e ukiernkujcie na tych, ktorzy kreca polska oswiata a nie na d z i e c i z dyslekcja czy innymi dysami.