Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ocieplenie styropianem?

MartaL

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o :o Skąd u Was takie ceny?

W Szczecinie w mijającym sezonie wołali za samą robociznę 45-50 zł/m2 a mnie facet zaśpiewał za ocieplenie wełną 70 zł/m2 termin przyszła wiosna. Jak czytam jakie ceny u Was to szlag mnie trafia. A najgorsze to że ludzie sie godza i płacą. :evil: :evil: :evil:

I jeszcze podbitka drewniana 70 zł/m2 :roll:

:o :o Skąd u Was takie ceny?

W Szczecinie w mijającym sezonie wołali za samą robociznę 45-50 zł/m2 a mnie facet zaśpiewał za ocieplenie wełną 70 zł/m2 termin przyszła wiosna. Jak czytam jakie ceny u Was to szlag mnie trafia. A najgorsze to że ludzie sie godza i płacą. :evil: :evil: :evil:

I jeszcze podbitka drewniana 70 zł/m2 :roll:

Na gotowo - ceny robocizny .... 45 zł, 50zł, 80 zł PLUS obróbka dookoła okien 200 zł za sztukę ( gzymsy) :roll:

• 2 months później...

Jak uwazacie ?

A ile za wykonanie domu w takim stylu trzeba by zaplacic.

Nie mam na mysli ilosci m2 ale za m2 robocizny z profilami ozdobnymi i wykonczonymi na dwa kolory.

Wiem ze profili ozdobnych nie ma w polsce (tylko import).

http://www.LadnyDomek.wa.pl

Dzieki za info.

Profile ozdobne są produkowane w Plsce już od kilku lat, ale nie wszyscy o tym wiedzą, przeważnie kupowane są na budynki zabytkowe, najbliżej Warszawki być może Łódz, choć jak poszukasz to znajdziesz i bliżej.

Prace z tym związane nie należą do prostych i są praco chłone więc ceny też muszą być odpowiednie, uzgadniane po obejżeniu projektu.

• 2 weeks później...
Ile biorą ekipy za ocieplenie styropianem ścian, bez tynkowania tylko siatka i klej.

Materiał i rusztowania moje.

5km od Warszawy. Własnie teraz mi ocieplają. Robocizna za styropian + siatka + narożniki + 2x klej - 20zł/m2. Metry liczone razem z otworami. Nie doliczają za obrobienie glifów i łuków. Nie zrobią mi koloru. Ten sam fachowiec za 20-25mb (negocjujemy :wink: ) zrobi mi podbitkę.

Nie chce oceniac,ani nikogo obrazac,ale za 20zł to juz sie raczej nie robi.

Ja jestem spokojny :wink: . Facet polecony i widziałem jego poprzednie prace.

A, że jest tańszy to nie znaczy, ze płacąc firmie 40-50 zł/m2 będzie zrobione lepiej. Może zatrudnia na czarno, może....nie mam pojęcia. Niezaleznie od ceny wszystko wykonują fachowcy lub partacze.

Nauczyłem się już na budowie, że wysoka cena nie zawsze idzie razem z profesjonalizmem. Elewację może popsuć każdy.

mpoplaw

Lider FORUM (min. 2800)

PostWysłany: Sob, 17 Listopad 2007 21:40 Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja nie mogę znaleźć nic taniej niż 40 zł/m2 na gotowo styropian na wianki i zakładkę 2x10 cm klej siatka tynk farba, termo kołki, + siatka w narożnikach

była ekipa za 30 zł m2 ale sprawiali wrażenie jakby wczoraj zaczęli domy ocieplać, nie wiedzieli co to styropian na wianki ani co to termokołek, ani po co kłaść siatkę w narożniki okien

"styropian na wianki "-a ja myslałem ,że wianki to w Sobótki ,a nie w styropian!!!