Asia R. 29.10.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Łazienki nie powiększaliśmy, bo prysznic umywalka i kibelek się zmieszczą a na górze jest dość duża łazienka. Natomiast garderobę przy gabinecie zlikwidowaliśmy, przez co mamy większy gabinet - z wnęką w której można postawić sofę Wszystko widać na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 01.11.2007 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witaj Albi_1, Też zastanawialiśmy się czy nie budować z Ytonga, ale za radą kierownika budowy wybraliśmy "sprawdzoną", tradycyjną metodę ściany dwuwarstwowej. Łazienkę na dole powiększyliśmy o szerokość komina kosztem garderoby (którą zresztą połączyliśmy z pomieszczeniem gosp.) i do tyłu o wnękę zostawiając tylko nieduże przejście między garażem a pomieszczeniem gospodarczym. Tak sobie myślę, że wszystko zależy od tego jakie funkcje oczekuje się by dom spełniał, ile i w jakim wieku osób ma w nim mieszkać itd. Na dole wprowadziliśmy jeszcze tylko jedną zmianę, obniżyliśmy salon i jadalnię o jeden stopień, zobaczymy jak pomysł sprawdzi się w przyszłości. Pozdrawiam i życzę powodzenia. P.S. utknęliśmy na dachu, kolejny wykonawca dał ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 01.11.2007 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 oooooo to Ty zdolniacha jesteś!!! Gratulację Asiu, jaka tam zdolniacha ze mnie, to było wieki temu, do tańca wróciłam dopiero na studiach, ale i te się skończyły. Za to mam wielką potrzebę powrotu i już postanowiłam, jutro ruszam na Londyn znalazłam tam zespół polonijny, zobaczymy co z tego będzie. A na budowie, szkoda gadać, dachu jak nie było tak nie ma. I cierpliwość też deficytowa. Ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albi_1 01.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witam. Włąsnie też powiększe łazienke o grubośc komina, zmiejszając garderobe. Zdecydowąłem się na Ytong poniewarz miałem juz z tym stycznośc, a koszty materiału wcale nie wyszły wiecej niż bym budował z pustaków czy ceramiki. A czy to jest naprade dobre? bede mogł opowiedziec za 10 lat jak pomieszkam troche Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia R. 02.11.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Kasiu, rozruszaj Londyn i niech wszyscy zobaczą jakie wspaniałe są Polki!!! A dachem się nie przejmuj - wszystko napewno będzie ok! Pozdrawiam pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 03.11.2007 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Londyn zdobyty wróciłam kilka godzin temu, ale muszę przyznać ,że w porównaniu z zespołami studenckimi w Polsce to Polonia wypada mizernie. Ale fajne że komuś chociaż chce się chcieć coś zrobić i próbuje wskrzesić ducha polskiej tradycji. Pan od dachu powiedział że w poniedziałek to już na 100% przychodzi, mam tylko nadzieję że na naszą działkę i że to nie to samo 100% co tydzień temu i dwa tygodnie temu i... szkoda słów, a zima tuż tuż. ściskam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia R. 04.11.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Kasiu, będzie dobrze! Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 19.11.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Cześć sąsiedzi po fotkach poznałam miejsce w którym się budujecie Będe czasami celowo tamtędy przejeżdżać i filować jak posuwaja sie prace pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 19.11.2007 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Filuj filuj bo my zobaczymy domek dopiero na Święta, szkoda tylko że nie ma co filować bo postępów jak nie było tak nie ma, od dwóch miesięcy walczymy o dach z trzecim już wykonawcą i... szkoda słów, mam tylko pogłębiającą się depresję. Nic tylko się urżnąć i przespać ten bałagan do wiosny. Będę się zgłaszać do Ciebie po rady jak już zabiorę się za wnętrza, bo Sieradza nie znam zbyt dobrze. To rodzinne miasto Roberta. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 20.11.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Dziś widziałam Wasz domek .Jakiś facet oglądał te dechy na więżbe(bynajmniej nad nimi się pochylał)-pewnie ktoś z rodziny Będe tam przejeżdżać systematycznie raz na tydzień .Nic się niemartw wszystko bedzie dobrze depresje utop w piwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albi_1 21.11.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Cześć. U mnie prace skonczyły sie tydzien temu na etapie fundamentów, zasypaniem srodka piachem i opsypaniu do około (tak jak się umówiłem z wykonawcą). Drewno na dach mam pocięte, bo ciołem ze swojego lasu, a tera czeka wiosny Zastawnawim się czy można stosować na ocieplenie poddasza, zamiast wełny, pianke poliuretanową. Czy wiecie może cos na ten temat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 21.11.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Masz na myśli taką piankę do montażu okien, drzwi itp.? Nie wiem jak od strony technicznej, ale chyba troszkę drogo by to wyszło. Trzeba by porównać parametry pianki i wełny, sprawdzić czy taka ilość pianki nie będzie szkodliwa, czy nie będzie wchodziła w reakcje z innymi materiałami budowlanymi. Ewentualne późniejsze zmiany, remonty itp. były by bardzo utrudnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albi_1 22.11.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Chodz mi o pianke poliuretanu. Ta do okien to nie taka o której mówiłem. Poliuretanowej używa się do ocieplenia przemysłwuch budynków i nie wiem czy w budowictwie mieszkaniowym tez mozna to stosować. Wiem że jest dobry m izolatorem tylko że nie przepuszcza wogóel powietrza, wilgoci jest niepalna itp. zastanawim sie czy gdy ta pianka nie przepuszcza powietrza to czy sie nadaje do izolacji na poddasze. Jęsli coś wieci na ten temat proszę o odpowiedź. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 24.11.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ej sąsiedzi nieściemniać ,że do wiosny stoicie z robotą.Dziś mężowi pokazywałam Wasz domek ,a tam 5 chłopa więżbe zaczyna kłaść -czyli co fachowcy się znaleźli jacyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 24.11.2007 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Dzięki Bogu!!! Zresztą jak na własne oczy nie zobaczę to pewnie nie uwierzę. No ale skoro mówisz że jednak więźbę chłopaki robią to trochę wraca mi wiara, że może coś z tego będzie. A na poprawę nastroju to popatrzę sobie jeszcze na pokoik twojej córki, bo z tych ścian to aż wieje optymizmem. Odlotowe. Pogratulować pomysłowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 24.11.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 A ja Wam będe podgladać czy dobrze stawiają więżbę i czy jest ich 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 14.12.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Witamy po przerwie! Mamy spore opóźnienia w postępach prac budowlanych z winy "fachowców", którzy w przeddzień rozpoczęcia pracy zadzwonili i powiedzieli "że tej roboty nie zrobią" :/ Po tysiącach telefonów, prośbach i pozbyciu się sporej gotówki udało się znaleźć ekipę do dachu z tak zwanej łapanki, ktoś tam gdzieś miał zastój w pracach na innej budowie i zdecydował się zacząć u nas W planie jest sporo błędów dotyczących więźby :/ Cztery najdłuższe krokwie narożne są niepotrzebnie tak długie i masywne, wymiary w wykazie drewna w planie i wymiary podane na samym planie są różne! W wykazie brakuje kilku elementów więźby. Łączenia niektórych elementów są totalnie nieprzemyślane. Dobrze że mamy dobrego cieślę, trochę długo myśli, ale jak już wymyśli to mucha nie siada... Sporo też zamieszania z kominami, ponieważ są to kominy systemowe i same w sobie są już duże, to my dodatkowo zdecydowaliśmy się obudować je cegłą klinkierową, co dodało im po 12cm z każdej strony. Okazało się że dwa z kominów kolidują z krokwiami :/ Po przesunięciu krokwi, okazało się że znowu przez tą modyfikację pojawiły się problemy z oknem dachowym :/ Jednak nasz zdolny cieśla poradził sobie ze wszystkim. Dzisiaj murarze kończą ostatni komin i od poniedziałku, może wtorku wchodzi dekarz Teraz odprawiamy tańce o dobrą pogodę... http://images28.fotosik.pl/126/302e6238f99363f9med.jpg http://images32.fotosik.pl/78/d1329aa7ec6f15fbmed.jpg http://images26.fotosik.pl/126/904dcf8d92db1659med.jpg http://images34.fotosik.pl/78/faa624cc7a8e018dmed.jpg http://images32.fotosik.pl/78/e65b1b9ab759c826med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 16.12.2007 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Mamy kominy! Wyglądają masywnie ale jak położony zostanie czarny dach to myślę że będzie się to w miarę przyzwoicie komponowało. http://images34.fotosik.pl/81/9813ed31775dcdd9med.jpg http://images25.fotosik.pl/126/6efe3f29aeacde5amed.jpg http://images32.fotosik.pl/80/bb3848a8d191f89cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 16.12.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam! Ja też buduje Karmine I zapraszam do wymiany doświadczeń, poglądów, rad i zdjęć - z jak najdalej posuniętych prac... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 20.12.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 WITAM WSZYSTKICH I PODZIWIAM!!!!Ale przede wszyskim gratuluję!!!!! Śledzę forum ponieważ jestem na etapie wyboru projektu......zainteresowana byłabym kosztami postawieni Karminy w surowym stanie., do momentu przykrycia dachu.Czy ktoś mógłby mi napisać.....jeśli by nie sprawiało kłopotu bardzo bym prosiła.Pozdrawiam i żeczyę wesołych świat!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts