Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy Marty i Maćka - Skrzat C 115 - KOMENTARZE

kropecka

Recommended Posts

Wstrzymałbym się póki co z opiniami do końca naszej współpracy. Hydraulik wyraził skruchę i ma jeszcze szansę, chociaż częściowo się zrehabilitować. Musi tylko nie popełnić żadnego błędu, zrobić wszystko dokładnie, nie okłamywać nas, nie okradać i wykonać pracę w ciągu tygodnia...

...eee... wydaje się mało prawdopodobne :/ ale zobaczymy.

• Odpowiedzi 362
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oby tak było i zakończył współpracę z Wami,zachowując twarz.W końcu facowiec polecany na Muratorze powinnien do czegoś zobowiązywać,ale widać,że nie zawsze.

Ja próbowałam znależć swój dom na zumi,ale jak odszukałam naszą miejscowość,to nic nie było widać,nawet zbliżenie kościoła nie było widać(a dom stoi blisko niego) :cry:

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Mieliśmy około 300mb łaty na konstrukcję i zostało jeszcze kilkadziesiąt mb.

Podbitki było 60m^2 zwykłej + 20m^2 z wentylacją + listwy J i H do łączeń i maskowania brzegów. Póki co zabrakło chyba 8m^2 zwykłej.

Podbitka-siding potrójna Bryza ciemny grafit.

Jeśli chodzi o mapy to w maksymalnych zbliżeniach masz duże miasta. Z tego co pamiętam to najlepszą rozdzielczość zawsze mieli na geoportalu i wioski też były z bliska porobione. Sprawdź tu http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ ale najprawdopodobniej mapy są sprzed kilku lat - w miejscu naszego domku jeszcze pole :)

Dziękuje wam... my też jesteśmy zachwyceni :D

Kolorek to 155E + 155D dookoła okien i drzwi ;)

Tu jest paleta -> http://www.netweber.pl/produkty-elewacyjne/wybierz-najlepsze-rozwiazanie/palety-kolorow-i-struktur/kolornik-tynkow-oraz-farb-dostepnosc-dla-poszczegolnych-produktow/kolory-dostepne-dla-produktow-silikatowych-i-silikonowych.html

W sklepie miałem zgryz, który kolor wybrać... ale udało się wybrać właściwy :)

Podbitka / Podsufitka to takie trzyczęściowe listwy Bryza http://www.cellfast.com.pl/products/index/157 Co do koloru, my mamy ciemny grafit... porównywałem na innym składzie grafit i tamten był dużo bardziej szary, w sensie jaśniejszy... a te nasze są czarne.

Fajnie że to ma na sobie taką jakby fakturkę drewna. Na żywo bardzo fajnie wygląda, dodatkowo jest lekkie i jak się okazuje na podanej stronie trudnopalne ;)