Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy Marty i Maćka - Skrzat C 115 - KOMENTARZE

kropecka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 362
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam!

jestem pod wielkimmmm wrażeniem waszych ekip, normalnie słów brak jak ludzie potrafią być nie profesjonalni :roll: a was za to podziwiam że przy takich przeszkodach udało się wam spełnić swoje marzenie, gdyż domek jest śliczny a na pewno będzie jeszcze piękniej przy dalszej wykończeniówce :D . Pozdrawiam i życzę dalszej pracy już bez takich przygód :o :D

dzięki wielkie wszystkim za miłe słowa, kuchnia jest taka jak ją sobie wyobrażałam :)

aneta84 - za meble zapłaciliśmy 9,5 tys. Wydaje mi się że dość dużo, ale dopłacaliśmy za "nietrzaskające" szuflady.

tysia623, dzięki za wpis :) Tak naprawdę większość rzeczy (oprócz schodów i ocieplania poddasza - powtórnego) zrobimy już sobie sami celem wyeliminowania zagrożenia kolejnych "pseudofachowcow". Nie robimy tego jakoś idealnie, ale przynajmniej za darmo :)

• 2 weeks później...
podłogówka to jedna z lepszych decyzji w naszym domu także się w ogóle nie zastanawiaj czy warto. Ja czasem trochę żałuję że w całym domu nie mam tylko tam gdzie płytki, ale z drugiej strony grzejniki też się przydają, szybko się rozgrzewają i zawsze można coś na nich powiesić i wysuszyć

Ale Wy piec macie z podajnikiem, tak?

A ze zbiornikiem do mieszania zoimnej wody do podłogówki, czy piec jest ustawiony na mniej niz te 50 czy ile tam ma być stopni?

Napiszcie coś więcej PLEASIO :lol:

Jak szybko to sie rozgrzewa i ile kosztował material i wykonanie. I czy w pomieszczeniach gdzie jest tylko podłogówka bez kaloryfera jest wystarczająco ciepło?

piec z podajnikiem, załadowany starcza na 3-5 dni

Co do temperatury na podłogówce to ja już nie mam pojęcia jak to działa, myślałam że idzie mniejsza temperatura ale Maciek twierdzi że taka sama jak na grzejniki :o Mamy kurki przy obiegu podłogówki gdzie ustawiamy sobie jak ciepła ma być.

Podłogówka rozgrzewa się dość wolno, kilka godzin, po pierwszym włączeniu to chyba nawet dobę się rozgrzewała, ale wychładza się też wolniej. Generalnie my mamy ją cały czas włączoną tylko z różną siłą. Jeśli chodzi o robociznę to kosztowała nas chyba 750 zł ale to dlatego że pierwszemu partaczowi nic nie zapłaciliśmy a potem większość sami zrobiliśmy. Materiałów nie kojarzę ile zapłaciliśmy, ale mieliśmy po partaczu stratę dodatkową. Generalnie wydaje mi się że podłogówka dobrze grzeje, ale nie mam pomieszczenia który miałby samą podłogówkę żeby to sprawdzić, bo w łazience na górze jest chłodno przez spieprzone ocieplenie i wychłodzenie.

• 3 weeks później...