kropecka 13.02.2009 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 hej kibelek nadal się trzyma. Początkowo chcieliśmy gotowy kupić, ale jak sobie pomyślałam że mam dać prawie 1000 zł za to , to się wstrzymaliśmy i zrobiliśmy po swojemu Co do kosztów to ja tę tabelkę z excela wstawiam do programu typu paint (akurat ja używam Aury) i tam zapisuję jako jpg. A potem już bez problemu na stronę. Zaraz wpadnę do ciebie poczytać co nieco, tylko dzieciaki spać muszą iść :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 13.02.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Co do kosztów to ja tę tabelkę z excela wstawiam do programu typu paint (akurat ja używam Aury) i tam zapisuję jako jpg. A potem już bez problemu na stronę czarna magia Jeszcze raz dokładniej obejrzałam Twoją "dolną" łazienkę i jestem w szoku No dokładnie jak nasza. Też mamy prysznic we wnęce. Też będzie zielona. Super, bo cięzko mi ją było sobie wyobrazić, a teraz widzę ją (łazieneczkę) u kogoś niemal "w mojej wersji" Jakim programem komputerowym robisz wizualizacje? Tym o 30 dniowym okresie darmowym? bo nie do końca zrozumiałam. Jak szukać takich darmowych programów? Bo nie chcę nic kupować nie wiedząc czy w ogóle dałabym sobie z nim radę. A pomysł firmy - super. A pomysł to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.03.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Hej Martusia, co u Ciebie? Czytam, że będziecie sami robili chudziaka. Jaki masz przepis? Pozdróweczki M.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 11.03.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witaj kropecka Właśnie przeczytałam Twój dziennik budowy. Przystanęłam dłużej przy Twoich projektach salonu i łazienki i jestem zachwycona wizualizacjami. Jestem na etapie wykończeniówki, i sen z oczu spędza mi pytanie jak urządzić wnętrza O ile z kuchnią walczę w różnych programach do projektowania (na razie z marnym skutkiem) to nie znalazłam nic fajnego do projektowania salonu czy łazienki... Podpowiesz, gdzie można takie programy ściągnąć? Czy bez super wiedzy informatycznej uda się samemu stworzyć taką wizualizację jak Twoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 12.03.2009 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Generalnie chyba najepsze byłyby jakieś programy typu Cad dla architektów. Ja używam programu do grafiki 3d. Jest tego trochę: 3dmax, maya, lightwave3d, softimage, ... darmowy bledner 3d. Niektóre z programów mają darmowe wersje 30-dniowe itp. Na takie coś jednak trzeba mieć bardzo dużo czasu i samozaparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 12.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Hej Martuśka U nas też błoto, syf i malaria na działce W dodatku zaczął znowu padać śnieg I jak tu żyć w takim klimacie? Jakie drzwi zakładacie? Rzuć jakieś fotki Pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktor33a 16.03.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Zamierzam budować taki dom. Mam ogromną prośbę, chciałbym zobaczyć jak wygląda "skrzat" w rzeczywistości. Czy jest ktoś kto buduje taki domek w woj. dolnośląskim? Proszę o kontakt gg 6207892 drogą elektroniczna [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 17.03.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Nie za ciekawy dojazd, ale co tam. Mając taki piękny dom,można i tratwą dopłynąć . Dom z dala super się prezentuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 18.03.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witaj- dawno mnie tutaj nie było .widze ,że zaczynasz urzadzanie wnetrz - projektowanie. Zauwazyłam ,że wybrałaś do łazienki płytki bambus z Paradyz.Ja ma tez te wybrane do małej łazienki. Projket ciągle zmieniam i nie moge sie zdecydować ostatecznie na kolory. Mam łazienke małą , tj 1.65x 1,65 cm . , gdzie musi być prysznic , wc i umywalka . Zaprojektowałam głownie sciany z kremu, jako dodakti chce uzyc seledynu i ciemnej ziel .tj verde. Nie chce za żeby wyszła ciemna , ale tez nie chce mdłej łazienki. Na podłoge napewno ciemniejsze tj verde , bo kremu napewno juz nigdy nie połozę. Mam obecna łazienke w takim kolorze ( i to był błąd w utrzymaniu czystości ).Jeżeli moge coś doradzić - W Twoim projekcie masz w rogu kabinę pod sciana , nie jesetem pewna , ale chyba Ci sie tam nie zmieści , czy napewno dobrze pomierzyłaś.? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 18.03.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Hej, wymiary łazienki to 205x227 cm. Kabina prysznicowa na projekcie ma 120x100 cm, więc nie za bardzo wiem o co chodzi z tym zmieszczeniem się :)Jeśli chodzi o płytki na podłogę to robiliśmy wizualizację z ciemnymi płytkami na ziemi ale nie podobało mi się, było za ponuro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 19.03.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Myslam,że kabinę masz pod ściana z skosem i dlatego pisałam, czy CI sie na wysokość zmięści . Ja miałam problem prz górnej łazience i musiałam zrezygnowac z prysznica , bo za duzo trzeba było sie odsynąć od ściany , aby zmieściła sie kabina. Mysle,że u Ciebie widac jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 19.03.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 aha, bo ty pisałaś o górnej łazience? ja zrozumiałam że o dolnej. W górnej łazience nie będzie prysznica a projekt jest narazie w początkowej fazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.03.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Hej Marta . Ja w sprawie tej kanalizy, nie wiem czy to nadal aktualne , bo widzę,że wycofałaś wpis do dziennika. Ale w naszym Skrzacie rura kanalizacyjna jest na głębokości ok 90cm, i nie jest możliwe,żeby zamarzła, no bo ciągle jest pusta. Podłączenie rury do kanalizacji powinno mieć spadek bodajże 15 stopni,aby" nic" po drodze się nie zatrzymało. Także wg mnie masz dobrze wykonaną robotę ,obym się nie myliła.Głowa do góry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 23.03.2009 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 hej, skasowałam posta bo Maciek dzwonił wczoraj do kilku hydraulików i każdy powiedział że tak może być zrobione. Szczerze to ulżyło mi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.03.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Widzisz, nie każdy fachowiec,wykonawca,złota rączka straszna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 26.03.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Hej Martusia Pokaż słonko zdjęcia poddasza, please :) Słuchaj, ja jeszcze tu w innej sprawie - powiedz mi o co to chodzi z tą membraną i jej wrażliwością na UV. Rozumiem, ze z zewnatrz wszybko było przykryte dachóweczką, ale co ze środkiem? buziaki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 29.03.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dziękuję za zdjęcia specjalnie dla mnie Z tym chudziakiem - to jesteście niesamowici!! Naprawdę kupa roboty!!!! :) Na pewno była to harówa, ale satysfakcja pewnie nieziemska, co? A o "przepis" na chudziaka z betoniarki ja pytam się poważnie - słyszałam już kilka różnych "przepisów" i kazdy inny Pozdróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 30.03.2009 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 satysfakcja to będzie jak zrobimy wszystko, narazie to chyba 1/4 jest zrobiona Ale doszłam do wniosku że każde pomieszcenie przybliża nas do celu więc cieszę się nawet z wiatrołapu My chudziaka robimy w proporcjach 1/8 (na 8 porcji piachu 1 porcja cementu) i do tego troszkę wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 31.03.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Hej To jeszcze jedno pytanie z jakiego drewna macie słupy? Klejonego czy litego? pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 31.03.2009 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 z litego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts