Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy Marty i Maćka - Skrzat C 115 - KOMENTARZE

kropecka

Recommended Posts

Boooszee... po przejrzeniu dziennika jedno mogę powiedzieć - PODZIWIAM WAS! Ja już bym chyba potrzebował psychiatry ;) Pierwsza wersja podłogówki-totalna masakra, wełna na poddaszu - miazga jakaś, stelaże pod GK to chyba po pijaku robili a płyty przykręcali na kacu... :o

wielkie uznanie za wytrwałość i stalowe nerwy... ja bym ich pozabijał a potem poszedł do zakładu zamkniętego ;)

• Odpowiedzi 362
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Martuś i gratuluję!!!

Domek rośnie i tyhlko żal że musi to być okupione takim stresem - wiem z autopsji. :-( Pytanie brzmi czy na tym świecie są jacyś fachhowcy którzy nie partaczą roboty??

Malowanie, płytki też u nas własnoręcznie teraz osadzamy parapety zewnętrzne więc źle nie jest. Oby szybko skończyć i więcej się nie denerwować. Tego Wam Życzę i będę zaglądać. (agawa1)

• 4 weeks później...

CHT (Cichewicz) 21kW na ekogroszek. Czy fajny, to nie wiemy, powiemy za rok :)

Problem jest taki, że czeka się na nie... i czeka... i dzwoni 1000 razy i czeka i się człowiek kilka razy zastanawia czemu wybrał ten piec :/

aha i jak tą firmę znaleźliście?

O którą "tą" firmę pytanie?

Martusia, Maciek

bardzo Wam współczuję tych wszystkich partaczy do których mieliście niefart :cry:

Ale jestem dobrej myśli, że wszytko się pozytywnie skończy, bo prace idą naprzód :) i z każdym dniem Wasz domek pięknieje w oczach.

Trzymam kciuki :lol: za wygraną z ociepleniowymi partaczami. :-? Wierzę, ze wszystko się dla Was dobrze skończy! :)

Trzymajcie się i nie dajcie! Jesteście wspaniałą rodziną i zasługujecie na wszystko co najlepsze! :D

Życzę cierpliwości, wytrwałości ( bardzo się przyda ) i pogody ducha. Nie pozwólcie aby problemy z budową zepsuły całą radość z przygody, jaką jest budowanie własnego wymarzonego domku :lol:

Pozdrawiam cieplutko :)

M. z resztą Sopelkiewiczów

kamlotek, koleżanka ma piec tej firmy i sobie chwaliła. Poszukałam w sieci informacji i Fitira Econo jest jednym z lepszych pieców na rynku dlatego się skusiliśmy. Szkoda tylko że obsługa jest fatalna a klienta mają głęboko gdzieś. :-?

Madziu, dziękuję za Twoje słowa. Na szczęście powoli widzę światełko w tunelu. Na przeciwności powoli się uodparniam a ostatnio trafiliśmy na naprawdę fajną ekipę (po raz pierwszy :o ), którym zlecamy poszczegolne prace. Skończyli podwieszane sufity, dzisiaj kończą układanie płytek w kuchni i korytarzu. Jak tylko będziemy mogli przystąpić do ocieplania poddasza ich też weźmiemy na pewno. Przed nami jeszcze mnóstwo roboty (teraz to także naszej bo zostało nam malowanie, kładzenie paneli no i oczywiście załatwianie kolejnych ekip i materiałów). Jutro wchodzi ekipa od ocieplenia i otynkowania domku. Trzymajcie kciuki żeby oni także okazali się OK :)

kamlotek, problem w tym że wprowadfzić się możemy dopiero jak piec zostanie zainstalowany :( O ile kafelki kłaść , malować, panele położyć możemy sobie sami o tyle instalacji kotłowni nie podołamy. Najgrosze jest w tym wszystkim to, że owy hydraulik jest polecony na Forum Muratora i dlatego został wzięty do nas. Jak widać niestety nie daje to żadnej gwaracji że nie okaże się beznadziejny :/

kala, a co do zumi to mieliśmy farta, działka wyżej już nie jest zrobiona w takiim zbliżeniu :)