Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy Marty i Maćka - Skrzat C 115 - KOMENTARZE

kropecka

Recommended Posts

kropecka bardzo mi się podobają Wasze zmiany w projekcie. Szczególnie przypadł mi do gustu pomysł zamiany garażu na pokój. Jeżeli nie widzicie potrzeby garażowania samochodu to na pewno przyda się dodatkowy pokój. Tak sobie myślę, że jak kiedyś będę miał liczną rodzinę to też zawsze mogę zamurować zjazd do garażu i zrobić w tym miejscu fajną sypialnię :D

• Odpowiedzi 362
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

napiszcie mi jeszcze kto wykonuje kosztorys domu celem złożenia do banku? kurde, jestem totalnie zielona w tych sprawach :/

Wszystko zależy od banku. Niektóre wymagają żeby kosztorys był przygotowany przez profesjonalistę i podbity przez kierownika budowy. W większości, tak jak wcześniej napisał Rom, robi się to samemu.

Poza tym każdy bank ma swoją wersję kosztorysu, albo rozbijają na tradycyjne etapy budowy albo rozbijają wszystko wg swojego widzimisię.

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witaj Kropecka!

Lookałam sobie właśnie na Wasz dziennik i nawet nie wiesz jak Wam tego płotu zazdroszczę! :p Gratuluję! :D No to macie już dobry początek! Chyba wezmę z Was przyklad. Kupię kilka łopat, skrzynek piwa i skrzyknę przyjaciół? :wink:

Pozdrawiam M.

PS. maluszka gratuluję również! :D Fakt, marzenie każdej matki! Oby się dalej tak dobrze chował ! :)

• 1 month później...

Witajcie,

przeczytałem wasze posty i trochę przeraża mnie ta biurokratyczna droga na początku której stoję (na warunki przyłączenia prądu czekałem 3 m-ce). Będę się budował w okolicach Zgierza i dlatego mam takie pytania:

1. czy u was był miejscowy plan zagospodarowania terenu czy występowaliście o warunki zabudowy? Ja czekam na WZ właśnie.

2. Ta pani architekt/projektant która dokonuje zmian w projekcie to pracuje w zgierskim urzędzie czy w aleksandrowie? bo jeśli w zgierskim to prosiłbym o jakieś namiary (na maila lub tutaj), bo chyba ceny ma przystępne a może przez te "kontakty" szybciej by niektóre sprawy popchnęła

Pozdrawiam, Karol

[email protected]

Witaj kropeczka!! Właśnie natrafiłam przypadkiem na twój dziennik budowy :D nie wiem czy pamietasz, ale znamy się z Babyboom (ja jestem marcówką, choć z lutową Marysią :D ).. pędzę poczytać o twoich zmaganiach z marzeniami o domu :D

Trzymam kciuki i pozdrawiam (no i oczywiście zapraszam do mojego Dziennika) :D