kaja_i_jarek 26.07.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Cześć! No to gratulacje z okazji rozpoczęcia prac ziemnych:) Teraz już działka wygląda jak prawdziwy plac budowy. Taka koparka to fajna sprawa - 2 godziny i kupa ziemi przewalona. U nas wywieźliśmy 16 przyczep przy zbieraniu humusu! A co do ekip, to niestety, trzeba pilnować skubańców. U nas już było kilka wpadek (w tym: źle wykopany fundament), ale na szczęście szybko się je udało naprawić. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.08.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 a wy jakiego kształtu i wielkości macie działkę? hejka Martusia! My niestety mamy działkę spadzistą i trójkątną. I co z tego, że 17 arów, skoro w kwadracie jest ledwie 6-7? Na fundamatnt poszło nam już dwa razy więcej, niż planowaliśmy. Załamka! A końca nie widać! A czemu nic ostatnio nie piszesz? Czekam na wieści. U nas wariactwo. Jak chcesz poczytać, to zapraszam. Chwilami mam wrażenie, że cierpię na chorobę dwubiegunową: z depresji popadam w euforię i tak w kółko. Buziaki i powodzenia M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 06.08.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 tak tak! ja też podpisuje się pod apelem! prosze nam coś napisać zaglądam i zaglądam i cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 06.08.2008 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 madmegs, czytam czytam i widzę co tam się u ciebie wyprawia u mnie narazie nic się nie dzieje dlatego nic nie piszę, chociaż napiszę może cokolwiek na temat cen jakie poustalaliśmy materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 17.08.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 kropecka no to witam w gronie obciążonych.. hipoteka stwierdziłam ostatnio, że zrobię wieeelką imprezę jak już spłacę ostatnią ratę.. o ile będe jeszcze miała siły na imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 20.08.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Hejka Marta! Gratuluję kredytu!!!!!! No to teraz będzie się działo! U nas jak jest, sama widziałaś... Natchnęłaś mnie tym kibelkiem . też muszę jakiś zorganizować... napisz jak zamierzacie zorganizować to wszystko co będzie w nim na i pod "podłogą" ? Pozdrawiam cieplutko! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 20.08.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 jeśli chodzi o kibelek to robimy to najtańszym kosztem. Kupienie gotowego wyszłoby ponad 600 zł więc wolimy sami zrobić. generalnie używamy 4 palów które nam zostały po ogrodzeniu. wkopalismy je w ziemie. Obijamy dookoła deskami. W środku wykopujemy dołek i wsadzamy w niego 100 l beczkę (10 zł) Siedzenie robimy z płyty i kupujemy jakąś tanią deskę sedesową. POdłogę jeszcze nie wiem, pewnie deskami obijemy a na dachu kawałek blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 23.08.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 a jednak ktoś czyta (i myślę, ze nie jeden ktoś) z tego co pamiętam to u nas geodeta tez wbił paliki i tyle, resztę robiła już nasza ekipa nieciekawie z tym dojazdem do działki.. mam nadzieję, że się to jakoś rozłozy w czasie i ułoży tak, że nie będzie kolidowało z waszymi budowlanymi planami a co do załatwiania czegokolwiek z dwójką dzieci u boku.. hmm.. ojj wiem coś na ten temat powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcz 23.08.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Dla zainteresowanych napiszę, że beczki kupuje się na skupie złomu W Łodzi wszędzie takich pełno i na każdym są beczki. Do wyboru do koloru. Duża - 200l 25zł, mała 100l 10zł. Jedyny minus takiej beczki - wieczko nie jest zdejmowane, trzeba wyciąć (np. szlifierką). Są chyba też plastikowe, wówczas nie ma problemu. Kupiłem szarą, dwie czerwone i niebieską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja_i_jarek 24.08.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Witajcie! Materiały - widzę, ze kupiliście o 20% taniej niż my wiosną, gratuluję :} Geodeci - no u nas też powstawiali tylko repery (te małe kołeczki w rogach budynku), ale złapali też poziom. Ławy wyznaczają budowlańcy, ale przecież poziomu nie wyznaczą (tzn. tego bezwzględnego, n.p.m., bo jak?). Inna sprawa, że u nas i tak się ten poziom średnio zgrał z warunkami zastanymi, i zerowy i tak był ustalany od wysokości gruntu w najwyższym punkcie:} Wodociąg - no to rzeczywiście się Wam zgrali pięknie. U nas też zaczynają przeciągać, choć na początku się wydawało, że wodociąg bardzo szybko podciągną. Ale zaraz, będziecie mieli i wodociąg i studnię? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja_i_jarek 24.08.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 A, no i szacun za pomysł na kibel. Wiedziałem, że Maciek ma wprawę w sprawach kibelkowych (vide nasz wyjazd do brzegu ), ale tym razem, to naprawdę jestem pod wrażeniem :} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 25.08.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Hejka! Widzę, że zaczynają się problemy, ale głowa do góry!!!!!! Jakoś to będzie!!!! Więcej optymizmu i wiary w siebie a na pewno się uda!!!!! Będę mocno trzymała kciuki! Co do geodety, to u nas on wszystko zrobił. I kołki i ławy i te poziomy Więc nie wiem jak to jest. Co do cen - zaje...fajne !!!!!!! Naprawdę macie tam super ceny! Tak trzymać, a wybudujecie dom i jeszcze Wam zostanie!!!!! Czego szczerze życzę Co do drogi - jak mówią, że wodociąg będą kopać we wrześniu - jest nadzieja, że będą mieli poślizg o parę ...miesięcy Teraz są takie problemy z przetargami na roboty publiczne... Poza tym z tego co pamiętam, jak robili kanalizację i wodę w jednej z dzielnic naszego city - to oni robią to sukcesywnie: kopią - wkładają rurę - zasypują trochę i tak dalej jadą. Więc jest nadzieja! Jeszcze raz: bądźcie dobrej myśli! Życzę powodzenia! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcz 25.08.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Dzięki! Narazie się wszsystko jakoś układa. Obie ekipy na ten rok potwierdzają gotowość i terminy A cegły zamówimy z allegro. Bardziej się opłaca zamówić z zachodu, pośrednio pewno z Niemiec. Lokalne ceny > 7zł za sztukę. Chwalić będziemy jak będzie co... narazie trwają przygotowania... kibel chce zrobic w tym tygodniu. Jak znajdę blachę (gdzie to się kupuję!?) to powinno się udać. Drzwii znalazłem na śmietniku Drewno na ławy drutowe i reszte wc chce kupić na składzie śmieci budowlanych Dziwne miejce, znalezione przez przypadek... nie da się nic kupić, bo nie wiedzą za ile sprzedawać, gdy nie ma szefowej... a ta jest od 10-tej... jak długo? Trochę Ma telefon, ale nie odbiera Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 01.09.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 pewnie że się znamy już podglądałam twoją budowę nie raz i jestem pod wrażeniem jak tam Antoś? pewnie nie masz czasu na BB? cieszę sie okrutnie i zapowiadam, że bedę częstym gościem w "Waszym domku" Przy budowie domu i małym rozrabiaku na nic nie starcza czasu.. sama zobaczysz, że budowa pochłania 200% czasu i myśli przez conajmniej 1,5 roku - wyjete z zycia.. BTW gratuluję startu budowy... czekam na nowe wiesci z placu boju ucałowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 01.09.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 witaj, no właśnie Zgierskie ŁZE jest do d...y :/ też się użeramy z nimi już ładnych parę miesięcy. - my mieliśmy już miejscowy plan zagospodarowania więc nic nie czekaliśmy a pani architekt pracuje w Alelsandrowie :/A można jakiś namiar na tą Panią architekt :?: na: [email protected]Czy ja mógłbym się przypomnieć w sprawie tego namiaru na Architekta :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 01.09.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 kropecka widze, że ruszyło pełna parą oby panom zapał nie ostygł - niech działaja jak najszybciej a jak ty sobie radzisz z dwójeczką smerfów i budowa? wróciłaś już do pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja_i_jarek 02.09.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 No, to widzę, że wam się już zaczęło. Gratuluję i współczuję ;P Choć teraz to będzie szło - my byliśmy zdziwieni jak szybko stanęły mury. Kibelek pierwsza klasa ;P Do nas dziś, zupełnie niespodziewanie, przyjechali zakładać wodę. Musiałem sam rozbierać szalunki ze stropu(bo ostatnio część nam rozebrali panowie, ale akurat w pomieszczeniu gdzie wchodzi woda zostawili...). Widzę, że majster ambitny - to się chwali pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 04.09.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Jakieś dziwne te fundamenty jak na skrzata, ten dom to nie jest przecież kwadrat, zupełnie inne niż w projekcie, poza tym nie wdzę fundamentów na kominy. Ale skoro kierownik odebrał, a widział projekt kierownik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 04.09.2008 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Jakieś dziwne te fundamenty jak na skrzata, ten dom to nie jest przecież kwadrat, zupełnie inne niż w projekcie, poza tym nie wdzę fundamentów na kominy. Ale skoro kierownik odebrał, a widział projekt kierownik budowy? a masz już kupiony projekt? bo w moim projekcie jest dokładnie tak jak na budowie . razem z tarasem skrzat tworzy kwadrat więc nie rozumiem o co chodzi. a kominy też są, może niedokładnie na zdjęciach widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.09.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Martusia gratuluje postępów i czekam z niecierpliwością na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts