Bordzio 19.10.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witajcie, Jeśli chcecie się podzielić komentarzami do naszej budowy to zapraszamy serdecznie. Link do naszego dziennika w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 19.10.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Jesteśmy na tym samym etapie zatem zapisuje sie do czytania waszego dziennika i życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tristan 25.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Super wizualizacje wnętrz! W jakim programie je zrobiliście? Przydałyby nam się też takie rysuneczki, żeby wiedzieć gdzie co zrobić. Przy okazji, czy jesteście zadowoleni z geodety i architekta? Jeżeli tak, to prosiłbym o namiary, bo już niedługo też nas to czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordzio 26.11.2007 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witaj Tristan, Milo zobaczyć że ktoś jednak do nas zagląda Jeśli chodzi o wizualizacje to kuchnia jest zrobiona w ARNO Kitchen Planner (program niemieckiego (?) producenta mebli kuchannych, ale u nas też dostępne). Nie przywiązujemy się na razie do samego wyglądu, bardziej zależało nam na zobaczeniu gdzie ustawić sprzęt AGD i gdzie dociągać media. Do zrobienia wizualizacji pozostałych pomieszczeń użyłem Pro100 Demo. Chociaż do konca nie jestem z niego zadowolony jeśli chodzi o łatwe używanie go. Jest przeznaczony raczej do projektantów wnętrz którzy robią to profesjonalnie. Niestety nie udało mi się znależć nic wygodnego i free do użytku indywidualnego A nie chciało mi się zbyt długo szukać... Jeśli chciałoby Ci się bawić, to warto przyjrzeć się Google SketchUp oraz Blender (oba free). Jeśli można zapytać, gdzie bedziesz się budował? I czy maasz już jakiś projekt upatrzony? Co do Architekta, robi nam to znajomy. Również on załatwiał na razie sprawy z geodetą. Zapytam go i jeśli się zgodzi to podeśle Ci namiary na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 26.11.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Zobaczymy który urzad wyda WZiZT sprawnej , tez złozylismy własnie wniosek za posrednictwem naszego architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tristan 09.12.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Dzięki za namiary na programy. Na pewno się przydadzą. Jeżeli znajdę coś nowego i fajnego to też dam znać. Projektu jeszcze nie mamy. Jesteśmy na etapie poszukiwań. Wiemy tylko, że chcemy mieć mały domek i na pewno z poddaszem użytkowym. Mamy malutką działeczkę w Zielonej Górze na Jędrzychowie. Niestety właśnie działka ogranicza nas mocno przy wyborze projektu. Ach, finanse zresztą też , zwłaszcza przy obecnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 19.12.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam Ja odnośnie ogrzewania - a konkretnie ogrzewania garażu. Jeśli zamierzasz tam trzymać samochód to stanowczo odradzam jakiekolwiek ogrzewanie a wręcz doradzał bym zaizolować termicznie ścianę pomiędzy domem a garażem tak aby ciepło z domu nie przenikało do garażu. Ogrzewany garaż oznacza byłyskawiczą korozję samochodu - takie zamarzanie i rozmarzanie jest poprostu fenomanylnym środowiskiem dla powstawania korozji. No chyba, że nie wyprowadzasz samochodu zimą z garażu albo użytkujesz go najwyżej przez rok (jeden sezon grzewczy) - wtedy będzie to problem następnego właściciela . Zasadniczo jestem przeciwnikiem łącznia garażu z domem (no jak działka jest za mała na osobny garaż to nie ma wyjścia) a już szczególnie robienia bezpośredniego przejścia z garażu do domu - owocuje to zwykle grażowymi "zapachami" w całym domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tristan 23.12.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Przystępny i prosty program do wizualizacji łazienek jest na stronie producenta Koło. Link: http://mojalazienka.kolo.com.pl/ Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts