DaroMan.. 19.10.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Po zapaleniu w kominku dym " poszedl" na poddasze i czujka dymu zalaczyla alarm! Alarm udalo mi sie wylaczyc jednak wspomniana czujka ciagle piszczy Wentylowalem ja juz suszarka do wlosow, resetowalem zalisalnie na wyjsciach i.....ciagle piszczy ..czy ktos cos poradzi..nie moge sie dodzwinic do mojego instalatora doraznie zawinalem w czapke i wsadzilem do wiaderka pozdroooo D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 19.10.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Poczytaj w instrukcji centralki jak resetuje się alarm w linii pożarowej.Pewnie odmiennie niż w liniach włamaniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 20.10.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 wyciągnij baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 20.10.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Otwórz skrzynkę z alarmem i wyłącz jej zasilanie sieciowe i zdejmij klemy z akumulatora, to zresetujesz taki czujnik. Wychodzą teraz oszczędności na systemie alarmowym. Podłączyć czujniki dymu można do każdej centraalki ale nie wszystkie mogą je obsługiwać. Reset czujek czymu polega na odcięciu im zasilania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Marcin. 21.10.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Otwórz skrzynkę z alarmem i wyłącz jej zasilanie sieciowe i zdejmij klemy z akumulatora, to zresetujesz taki czujnik. Wychodzą teraz oszczędności na systemie alarmowym. Podłączyć czujniki dymu można do każdej centraalki ale nie wszystkie mogą je obsługiwać. Reset czujek czymu polega na odcięciu im zasilania Przecież chłopak pisał, że odłączał zasilanie ("resetowalem zalsialanie na wyjsciach") więc nie wiem do czego pijesz Wygląda na to, że czujnik nie jest zasilany z centrali tylko posiada baterię tak jak to już ktoś napisał. Napisz co w końcu zrobiłeś z tą czujką DaroMan:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 22.10.2007 04:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 centralka jest Satela i ma taka opcje resetowania zasilania na wyjsciach haslo/*/9...ale w koncu sie dodzwonilem i fachowcy cos tam pogrzebali i pojechali a po 10 min znow czujka zainicjowala alarm (mimo, ze wtedy nie palilem w kominku ) wiec ich zawrocilem ...zdemontowali czujke i pojechali..maja sie odezwac w tym tygodniu...uff D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 23.10.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Może uszkodzeniu uległ element detekcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 23.10.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Otwórz skrzynkę z alarmem i wyłącz jej zasilanie sieciowe i zdejmij klemy z akumulatora, to zresetujesz taki czujnik. Wychodzą teraz oszczędności na systemie alarmowym. Podłączyć czujniki dymu można do każdej centraalki ale nie wszystkie mogą je obsługiwać. Reset czujek czymu polega na odcięciu im zasilania Przecież chłopak pisał, że odłączał zasilanie ("resetowalem zalsialanie na wyjsciach") więc nie wiem do czego pijesz Wygląda na to, że czujnik nie jest zasilany z centrali tylko posiada baterię tak jak to już ktoś napisał. Napisz co w końcu zrobiłeś z tą czujką DaroMan:) Może zasilanie podłączyli przez aux a nie przez wyjśca więc do tego piję. Miąłem już podobne telefony po przypaleniu frytek w święta. Nie mój system więc poradziłem taki sposób a klient zadzwonił i podziękował potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts