Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz - marnia - Planeta

marnia

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć

ja w sprawie okien , słuchaj nie możesz zrobić sobie okien jednych 150 x 150 cm a tarasowego 200 cm na wysokość , wiesz dlaczego ??? Bo jak od 200 odejmiesz 150 to wyjdzie ci parapet na wysokości 50 cm !!!!, no chyba że planujesz mieć nadproża na różnych poziomach co jest nieporozumieniem,bądź chcesz mieć parapety w chacie na poziomie kolan. No a jak musisz koniecznie mieć na 200cm wysokość to przynajmniej zrób w tym samym pomieszczeniu na tym samym poziomie nadproża, i pamiętaj, że elewacja też może stracić na wyglądzie.

Pozdrawiam

Konrad :wink: :wink:

Konrad

okno tarasowe ma mieć 200cm (240) ale szerokości. Wysokość w projekcie to 230 cm. Widzę, że nie napisałem tego zbyt precyzyjnie w poście. Ale dzięki Konrad za zwrócenie uwagi, gdyż gdyby było inaczej byłby rzeczywiście problem. Fajnie że są tu ludzie, którzy usiłują innych ustrzec przed błędami, których początkujący inwestor wogóle może nie zobaczyć.

Ale strzeż się, bo zostanież zasypany mailami z prośbą o poradę itd :wink: :D :D :lol:

Dzięki, że zajrzałeś i z uwagą przeczytałeś.

Konrad

okno tarasowe ma mieć 200cm (240) ale szerokości. Wysokość w projekcie to 230 cm. Widzę, że nie napisałem tego zbyt precyzyjnie w poście. Ale dzięki Konrad za zwrócenie uwagi, gdyż gdyby było inaczej byłby rzeczywiście problem. Fajnie że są tu ludzie, którzy usiłują innych ustrzec przed błędami, których początkujący inwestor wogóle może nie zobaczyć.

Ale strzeż się, bo zostanież zasypany mailami z prośbą o poradę itd :wink: :D :D :lol:

Dzięki, że zajrzałeś i z uwagą przeczytałeś.

dla mnie to pestka, tyle co przeżyłem na swojej budowie to nie życzę nikomu, prawda jest taka że niektórzy ze mną nie gadają bo nie mają o czym okazuje się bowiem że niby ich doświadczenie wieloletnie .....jest o kant dupy.

Wie o tym każdy kto ze mną rozmawiał w realu.

Pozdrawiam

Konrad :wink: :oops:

• 2 weeks później...

W sprawie tej nieszczęsnej wody, to nie będę się już ustosunkowywać :x , bo jak czytam takie informaje, to mi się ciśnienie podnosi :roll: , a nie chciałabym jeszcze kipnąć na serducho. :lol: :lol:

Ale gratuluję Ci za to bardzo przystępnej ceny za robociznę. :D Ja mam bardzo podobną i nie wydaje mi się, aby była zbytnio wygórowana.

Teraz niech się ekipa spręża, to może mnie jeszcze dogonisz. :lol: :wink: :D

i zawsze jej brakuje :evil: :evil:

W pracy ma mozliwość brania nieoprocentowanych pożyczek, z czego skwapliwie korzysta. Więc na rękę teraz ma troche mniej, ale to i tak nieźle.

Chcesz tyle zarabiać??

Maruś ja nie douczona jestem :-? więc nie ma szans żebym tyle zarabiała , tak to jest jak sie na szkołę kamieniami rzucało :roll:

Czy ja dobrze "słyszałem", że chcesz miec 3 dzidziusia??

dobrze słyszałeś dobrze :D ale to jeszcze dalekie plany najpierw trzeba pierwszą dwójkę z pieluch odchować :D