iwierzbicki 20.10.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Czy ktoś planuje lub buduje Dom w Aksamitkach 2 z Archonu. Czy ktoś ma jskieś przemyślenia na temat tego projektu ? Planuję zacząć jego budowę na wiosnę. Co o nim sądzicie ? Link do projektu: http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m42662fb33ec11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 24.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witaj.Będę adaptował swoją stodołę na budynek mieszkalny o zbliżonym wyglądzie do "aksamitek 2".pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 30.12.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witam przyjazną duszę! Też planujemy budowę Aksamitki 2, zaczniemy ( mam nadzieję najpóźniej w połowie roku). Przeczytałam bardzo różne opinie na temat tego projektu, ale wszystkim się nie może podobać to samo Krótko moje uwagi: 1. Okno w salonie trzeba podnieść o jakieś 20 cm - nie zmieści się po nim raczej sofa 2. Ściankę kolankową też podwyższymy - w łazience na górze będzie wygodniej - chodzi o wysokość nad WC 3. Nie wiem czy na górze dodać okna dachowe? 4. Schody chciałam zamienić na drewniane. 5. Jeszcze mam problem z WC na parterze - przydałaby się garderoba i może wykombinować coś takiego jak w szafirkach? , albo przenieść WC pod schody , ale to już jest kombinowanie na całego To tyle na gorąco Pzdr PS. na stronie archonu też jest forum tego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 03.01.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witaj Tia. Jeśli chodzi o okna to my robimy je na wysokośći 80 cm od posadzki. Ścianka kolankowa - 100 cm. Okno dachowe dajemy nad łazienką. Schody zmieniamy na drewniane. Wc na dole "wcisnęliśmy" pomiędzy pomieszczenie gospodarcze a garaż. W związku z tym , że kotłownie przeniesiemy do piwnicy (będzie ona w pasie pod holem) kawałek miejsca dodamy do nowopowstałej łazienko-wc. Zastanów się nad chociażby kawałkiem piwnicy co w dużej mierze pomoze Ci rozwiązać problem kurzu z pieca oraz przechowywania ewentualnego paliwa stałego np. miał. Pozdrawiam i powodzenia w realizowaniu marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 06.01.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam ponownie Niestety ogrzewanie będzie gazowe, bo na paliwo stałe nie pozwalają warunki zabudowy. Na częściowe podpiwniczenie (mój pomysł) mąż mówi kategorycznie nie. No cóż życie składa się z kompromisów Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 11.01.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witaj.Dlaczego w warunkach zabudowy macie , że nie może byc pieca na paliwa stałe typu miał i drewno?A do piwnicy to przekonuj męża - no bo gdzie np. wrzucicie szpargały typu worek ziemniaków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwierzbicki 17.01.2008 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Dziękuje za rady, kilka z nich wykorzystam.- powiększam wiatrołap i przenoszę WC pomiędzy kotłownię i garaż.- powiększam wysokość okna w salonie- dodaję okno w łazience- myślałem o zainstalowaniu rekuperatora w nieużytkowej części poddasza, ale jeszcze nie wiem, czy się zdecyduję.- miał być kominek z płaszczem wodnym, ale zrobię jednak z DGP, ponieważ zwiększa to koszty. Trzeba kupić droższy piec gazowy jednofunkcyjny z dodatkowym zasobnikiem, a ja chciałem dwufuncyjny z wbudowanym zasobnikiem (np. Duval z zasobnikiem 42l.) Znajomy ma taki i załatwia mu wszystko w domu o powierzchni dużo większej niż Aksamitka. Ruszam w kwietniu, materiały zamówione, ekipę na ściany i dach już mam. Pozdrawiam wszystkich budujących Aksamitkę 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 27.01.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witaj. Dlaczego w warunkach zabudowy macie , że nie może byc pieca na paliwa stałe typu miał i drewno? A do piwnicy to przekonuj męża - no bo gdzie np. wrzucicie szpargały typu worek ziemniaków ? Witam po przerwie Nie mam pojęcia dlaczego gmina wydaje takie warunki zabudowy, ale niestety nie da rady tego obejść - wszyscy sąsiedzi mają zbiorniki na gaz przed domami. PS. Na forum pojawiły się zdjęcia z wnętrza aksamitek , lin poniżej http://www.archon.pl/index.php?act=17&fact=2&fid=m42662fb33ec11&wid=47946db4bf143&page=30 Jak się uda to na początku lutego zobaczę taki domek już wybudowany Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 12.08.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Gdyby co - tutaj jest mój dziennik budowy http://forum.muratordom.pl/aksamitka-2-piterazim,t136192.htm?highlight=aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniiad 14.11.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witam, jestem na etapie wyboru okien do Aksamitki 2 i przyznam, że nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę, czy lepiej żeby montowała firma, która już ściany postawiła i za dach się bierze, czy też fachowcy od okien. Proszę podpowiedzcie co jak i dlaczego, bo dla mnie to temat rzeka :)Wiem tylko, że będę brała pcv. Będę wdzięczna za informacje. Przy okazji gorąco pozdrawiam znajomych mieszkających pod Lesznem. Renata z Legnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniiad 14.11.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witam, jestem na etapie wyboru okien do Aksamitki 2 i przyznam, że nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę, czy lepiej żeby montowała firma, która już ściany postawiła i za dach się bierze, czy też fachowcy od okien. Proszę podpowiedzcie co jak i dlaczego, bo dla mnie to temat rzeka :)Wiem tylko, że będę brała pcv. Będę wdzięczna za informacje. Przy okazji gorąco pozdrawiam znajomych mieszkających pod Lesznem. Renata z Legnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniiad 14.11.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witam, jestem na etapie wyboru okien do Aksamitki 2 i przyznam, że nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę, czy lepiej żeby montowała firma, która już ściany postawiła i za dach się bierze, czy też fachowcy od okien. Proszę podpowiedzcie co jak i dlaczego, bo dla mnie to temat rzeka :)Wiem tylko, że będę brała pcv. Będę wdzięczna za informacje. Przy okazji gorąco pozdrawiam znajomych mieszkających pod Lesznem. Renata z Legnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniiad 14.11.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witam, jestem na etapie wyboru okien do Aksamitki 2 i przyznam, że nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę, czy lepiej żeby montowała firma, która już ściany postawiła i za dach się bierze, czy też fachowcy od okien. Proszę podpowiedzcie co jak i dlaczego, bo dla mnie to temat rzeka :)Wiem tylko, że będę brała pcv. Będę wdzięczna za informacje. Przy okazji gorąco pozdrawiam znajomych mieszkających pod Lesznem. Renata z Legnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniiad 14.11.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witam, jestem na etapie wyboru okien do Aksamitki 2 i przyznam, że nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę, czy lepiej żeby montowała firma, która już ściany postawiła i za dach się bierze, czy też fachowcy od okien. Proszę podpowiedzcie co jak i dlaczego, bo dla mnie to temat rzeka :)Wiem tylko, że będę brała pcv. Będę wdzięczna za informacje. Przy okazji gorąco pozdrawiam znajomych mieszkających pod Lesznem. Renata z Legnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 14.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Renato.Ja w swojej "kopii" aksamitek 4 wstawienie okien zleciłem firmie od , której kupiłem okna. Myślę , że ma to sens biorąc pod uwage gwarancję zarówno na same okna jak i montaż co zawiera w sobie wszelaką regulcję , smarowanie itp.Brałem okna pcv.No i jeśli już to okna wstawiaj po dachy ma sie rozumieć.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniiad 14.11.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 dziękuję i przepraszam że tyle razy ten sam post wysłałam, mój net działa cuda czekam na kolejne info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwierzbicki 19.01.2009 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam. Czy ktoś z mieszkających już w Aksamitce 2 może napisać jakie są koszty ogrzewania. Chodzi mi głównie o mających instalację gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 10.03.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 aksamitek ci na forum muratora jak na lekarstwo spróbuj na forum archona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts