bladyy78 20.10.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Wczoraj natrafiłem na fajny artykuł o silnikach napędzanych woda, a raczej mieszanina 20 % benzyny lub oleju napędowego i 80% wody. Myślę że warto by o czym takim tu podyskutować. Zainteresowanym podaje adres stronki na której są schematy i filmy pokazujące jak to działa.http://bingofuel.online.fr/bingofuel/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 20.10.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Nie jest to nowy pomysł. W poczatkach motoryzacji stosowano takie "patenty". W Angli jakas marka samochodu miała zbiornik z wodą i kurek odcinajacy. Po uruchomieniu silnika, odkrecało sie ten "kranik" samochód był po części zasilany wodą. Problem pojawiał sie kiedy przed zgaszeniem silnika, właściciel zapomniał zamknąc "kranik".Jeszcze jedno pomietam z doświadczenia, ze samochód lepiej "palił", a silnik miał wiećej "werwy" w dni deszczowe - mówie o silniku gaźnikowym.Toś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 20.10.2007 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Własnie czytałem że para wodna dostarczona do kolektora ssacego poprawia prace silnika diesla i zmniejsza o kilkadziesiat procent spalanie ropy. Tak mnie to zaciekawiło ze bede musiał poeksperymentowac z tą para ciekawe co z tego wyjdzie. Mam nadzieje ze nie zajade silnika . Choc jak olej roslinny go nie zajechał to i para widna pewnie też go nie zajedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 20.10.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 zajrzalem do linka niezly kit ktos podlancza 350 Watt elektryki zeby zapalic plomyk jak z zapalniczki i jeszcze sie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis 20.10.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Jeśli bawią Was alternatywne paliwa silnikowe, to podaję linka do mojej strony: http://www.drewnozamiastbenzyny.pl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ECU 20.10.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Dostarczcie wody do komory spalania diesla.... no zróbcie to proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts