Gość WojWoj 24.08.2003 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Wstawiłem GERDE w Maju do jeszcze nieocieplonego budynku. Drzwi są otwierane na zewnątrz ( troche problemu przy ocieplaniu ścian styr. 12cm i obróbce). Przez cztery miesiące wystawione na pełne słońce i nic . Super . A co w zimie -zobaczymy. Koszt 2900 z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 25.08.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 A co sądzicie o rozmiarach?Ja mam w projekcie wejściowe 236 na 100, a pozostałe wewnętrze 210 na 90. Zastanawiam się, czy wewnętrznych nie zmienić na 80 szerokości.A jak Wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 26.08.2003 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=13653&highlight=dierre+ostrzegam DO Jolantas powyżej link do posta, którego szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.08.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 ja zamówiłam Gerde maja teraz tzw nowosc: gerda z witrazem wygadaja super...minus czeka sie na nie 4 tygodnie i kosztuja 4800 zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 28.08.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Trochę odświeżając temat - szukam ładnych i tanich drzwi zewnętrznych na wymiar w szerokości 150 cm. Możecie coś polecić (najlepiej w Wielkopolsce) Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.08.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 ja też się dołączę, z tym że potrzebuję w miarę tanich drzwi do pomieszczenia gospodarczego - zewnętrznych. Najlepiej drewno i ciemny brąz. Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 28.08.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 co do wymiau 150 - tez mialem takie miec, ale odszedlem od tego. 50 cm zamienilem na rzad luksfer+slupek, drzwi automatycznie 100, nic specjalnego, ocieplone, pokryte z zewnatrz blacha. jesli moge polecic to proponuje f-me JUWENT. niedrogie - zwykle proste ok. 1500 zl. http://www.juwent.pl. sa naprawde godne polecenia, w firmie uzywamy je juz ok 5 lat i zero problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.08.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 w szczecinie sz fajne drzwi drewniane po 1450 zł...napradw wygladaja ok..z firmy hmm chyba dziadek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benita72 28.08.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 A jak wg was powinny otwierać się drzwi zewnętrzne, do środka czy na zewnątrz? Za otwieraniem do środka przemawiają względy bezpieczeństwa, ale jeśli wiatrołap nie jest duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgb 28.08.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Drzwi Dziadka są rzeczywiście niedrogie. Jakość jest w porządku - aczkolwiek jest to tzw. pierwsze wrażenie. Nasze główne drzwi wejściowe Dziadek wycenił na 1650 - modyfikacja jakiegoś standartowego wzoru. Jeszcze się nie zdecydowaliśmy, bo nam nie do końca odpowiadają wyglądem, ale mamy już wstawione drzwi boczne na taras - są OK (cena też ). Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgb 28.08.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Benita, Nasze otwierają się na zewnątrz, ale jest to rozwiązanie wymuszone właśnie wielkością wiatrołapu . Do środka jest chyba jednak lepiej. Były już dawno temu jakieś posty na ten temat. Przy otwieraniu na zewnątrz od czasu do czasu może być problem z... otwieraniem - jak nasypie dużo śniegu... Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benita72 29.08.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Tgb, o tym nie pomyślałam..., dzięki Cośnie mogę znależć tych starych postów, czy ktoś może ma jeszcze jakieś przemyślenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgb 29.08.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Benita, zajrzyj tam:http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4122http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1444 Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przem 29.08.2003 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Myślę ,że otwieranie do wewnątrz jest bardziej praktyczne i wygodniejsze, ale to chyba kwestia indywidualna.Właśnie u znajomych oglądnąłem drzwi z firmy TB z Pustkowa. Tak jak bym chciał są wykonane z drzewa i wyglądają całkiem przyzwoicie .Po dwuletnim okresie użytkowania u znajomych nie mają żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benita72 29.08.2003 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Tgb, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 WitamMoj brat ma firme slusarska i powiem wam jedno ze widzialem wiele drzwi gerdy S i dierre po wlamaniach i jest to jedna wielka qpa. Zadac sobie nalezy pytanie na ile drzwi z jednym zamkiem (co prawda centralnym i wielobolcowym) sa bezpieczne. Wiadomo ze kazde drzwi sa do otworzenia kwestia tylko ile czasu zajmie zlodziejowi. Pozatym jak to jest ze drzwi gerdy niby nie do otworzenia sa otwierane przez pracownikow serwisu gerdy w przeciagu kilku minut i to bez uzycia klucza.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.09.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 A co sądzicie o drzwiach z pcv?Ma ktoś, prosze o uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.09.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 A jaką macie wysokość drzwi zewnętrznych?Ja - 236, ale to chyba nie jest standard. Chciałbym zmienić na standardową wysokość, ale nigdy nie mam czasu podjechać do sklepy i zobaczyć jaka jest. Możecie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 16.09.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Wszysko zalezy czego oczekujesz od drzwi. Wspolnie z zona zalozylismy z gory ze nie bedziemy instalowali dzwi antywlamaniowych. Mysle ze nie ma takich zabezpieczen, ktorych nie dalo by sie sforsowac, choc sa takie ktore opoznia wlamanie do czasu gdy przyjedzie np agencja ochrony. Z reszta po co nam trzwi antywlamaniowe jezeli szyby w oknach sa typowe ? Istotniejsza sprawa dla nas jest estetyczna "strona medalu". Szukalismy dlugo dzwi ktore by nam odpowiadaly, az w koncu znalezlismy firme Glumatex (o ktorej juz wszesniej slyszalem, ale nie mialem okazji jej sprawdzic), ktora takie dzwi robi. Nie chce ich nadmiernie reklamowac, choc jest to dla mnie dziwne, ze firma ktora tobi naprawde dobra robote tak malo jest widoczna na rynku. Tak wiec znalezlismy piekne rzezbione (wlasciwie robione na zamowienie) dzwi w rozsadnej cenie. Po dwoch rozmowach z producentem i dostarczeniu zdjec budynku z dokladnymi wymiarami podpisalismy uwowe. Dalismy producentowi duza swobode w doborze barwy i innych detali zaznaczajac jedynie, ze drzwi maja sie dobrze komponowac z oknami i pasowac do ogolnego wygladu budynku, co bylo troche ryzykowne, ale efekt koncowy jest rewelacyjny. Dzwi zostaly przywiezione w umuwianym terminie. Ich montaz trwal ponad 2 godziny. Nie wiem czy to dlugo czy nie, ale z uwagi na ich wymiar 210x180 (dwa skrzydla) to chyba wiecej niz normalnie. Maly komentarz na koniec: nie potrafie ocenic firmy GLUMATEX z perspektywy lat kilku, bo jestem ich klientem od 2 miesiecy, ale jak dotad wspolpraca byla idealna - fachowe doradztwo, profesjonalne wykonanie, konkurencyjna cena. Nasze oczekiwania co do drzwi zostaly spelnione. Co do zabezpieczen, hmmm chcielismy extra ubezpieczyc te drzwi, ale PZU nam powiedzialo, ze nie maja takiego ubezpieczenia w ofercie - smutne Postawilismy na system monitoringu. Cala nieruchomosc jest monitorowana przez kilka kamer, ktore widza takze i w nocy. Jak ktos cos przeskrobie to bedzie nagrany. No i oczywiscie odpowiednia wiadomosc trafia tam gdzie trzeba. Pozdrawiam Marek [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.09.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 No cóż. Nie dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło, ale dziękuję. Może jednak ktoś jeszcz napisze, czy wysokość drzwi zewnętrznych to np. 210, czy 220, czy 230 cm? Chodzi o otwór na drzwi, bo wiem, że czasami nad drzwiami wejściowymi stosuje się jakiś prześwit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts