araman 08.03.2002 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2002 Potrzebuje informacji dotyczących podłaczania prądu do domu ile ma zrobić zakład energetyczny? Poinformowano mnie że na wykonie przyłącza od licznika do domu muszę wykonać odrębny projek i uzgodnić go z ZUDT. Ktoś inny z kolei powiedział że moja dziłka i mam prawo robic co chcę oczywiście zgodnie z warunkami ZE i regułami sztuki. oczekuję na informację Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 11.03.2002 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale u mnie (Białystok), po podpisaniu umowy, wpłaciłem zaliczkę 10% i kupiłem skrzynkę przyłączeniową. Reszta to sprawa ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 11.03.2002 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Właśnie kończę batalię z energetyką i ja zapłaciłem 100 % kosztów przyłączenia (podłączenie ziemią, skrzynka w granicy) liczone od mocy przyłączeniowej a resztę załatwiała energetyka.Co do ZUDT-u to chyba musisz mieć ich opinię. Pozdrawiam piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2002 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Jeśli chodzi o podłączenie między skrzynką a domem to u mnie, ZE zastrzegł w piśmie, że przebieg przyłącza musi być uzgodniony w ZUDPie - inaczej nie odbiorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 11.03.2002 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 ZUDP musi byc zalatwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 11.03.2002 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Nie piszesz jakie ma to być przyłącze. Domyślam się,że kablem w ziemi. W takiej sytuacji uzgodnienie ZUDT, formalnie rzecz biorąc, jest wymagane. Ale w praktyce róznie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 11.03.2002 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 W moim przypadku wszystkie uzgodnienia załatwiałem przed wydaniem pozwolenia na budowę (projekt zagospodarowania przestrzennego działki). Czy coś się jeszce może wydarzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 11.03.2002 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Nie jeżeli wszelkie przyłącza, kable rury będą co do "milimetra" przebiegać zgodnie z tym co masz uzgodnione w ZUDT i oczywiście nie minie okres ważności takiej opini tj. 3 lata. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 11.03.2002 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 No to spoko. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 11.03.2002 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Chciałbym uściśclic że chodzi mi o podłączenie między skrzynką pomiarową a budynkiem. W urzedzie gminy Pan który zajmuje się sprawami budowlanymi powiedział że nie muszę mieć uzgodnień z ZUD tylko później robię inwentaryzację po budowie i wszystko jest OK. Inny twierdzi że musza byc uzgodnienia. Nie wiem kto mówi prawdęAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 11.03.2002 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 O co chodzi?Pozwolenie na budowe jest? - to budować, a potem inwentaryzacja powykonawcza Nie ma? - to projekt uzgodniony w ZUD.Odcinek sieć-złacze załatwia ZE (lub własciciel jeśli chce szybciej) odcinek złącze - dom własciciel (powinno być na planie zagospodarowania działki razem z przyłaczem wodociągowym, gazowym, kanalizacja i budynkiem rzecz jasna i co tam jescze komu potrzebne. Do pozwolenia na zasiedlenie - plan z inwentaryzacją budynku i przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 11.03.2002 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Być może mieszam ale chodzi mi o to że mam pozwolemie na budowę i plan zagospodarowania działki bez przyłącza energetycznego. Budowa w toku prąd od sąsiadów. ZK ustawi energetyka. Odcinek między domem a pomiarem-Człowiek z energetyki twierdzi że trzeba uzgadniaćTen co wydaje pozwolenie na budowę - Nie trzeba Wiadomo że po zakończeniu inwentaryzacja.Nie wiem o co chodzi kto ma rację Pewnie chodzi o pieniądze ale jak zapłacić jak najmniej.Wybaczcie że drąże temat,może jestem za tępy aby to wszystko pojąc.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 13.03.2002 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 Nie przejmuj sie niepotrzebnie. Żeby budować, prawo wymaga pozwolenia na budowę, żeby je dostać trzeba mieć projekt, uzgodnienia , zaświadczenia i co tam jeszcze. Od ciebie nikt niczego nie wymaga, buduj, a jak się okaże, że brak jakiegoś papierka - to najwyżej przy odbiorze. W kazdym razie wstrzymanie budowy ci nie grozi. A uzgodnienia w ZUD i tak są ważne tylko 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 13.03.2002 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 Dzisiaj przyjechał facet zajmujacy się projektowaniem i wykonywaniem przyłączy zaproponował wykonanie wszystkiego do końca. Mam miec prąd w skrzynce z zabezpieczeniami w domu wszystkie papiery odbiór z ZE oraz umowę z ZE oraz te sprawy z aktualizacją dokumentacji zaproponował za wszystko 2000 zł. Czy to jest rozsądna propozycja.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młody 15.03.2002 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Hej. Własnie wczoraj bylem podpisac umowe dotyczaca podlaczenia do sieci energetycznej. Podlaczenie podziemne kablowe docelowe. Skrzynka z licznikiem umieszczona w lini ogrodzenia. Odleglosc od slupa elektrycznego 7 metrow. Facet z ktorym podpisywalem umowe sam zaproponowal ze zajmie sie wszystkim. Czyli wykonanie podlaczenie zakup skrzynki i papierologia. A ceny nastepujace: oplata za prad okolo 970 zl to jest 12Kw x cos tam ( dokladnie nie pamietam ) Facet podal cene za reszte 1700 zl w tym skrzynka na licznik 160 zl plastikowa. Wiec chyba ceny sa podobne? Ciekawostka: Facet powiedzial, ze w jakims tam rejonie nie mozna sobie wybrac skrzynki-jest ona narzucana z gory przez zaklad - cena... 1200 zl. Szok Ceny skrzynek wahaja sie ponoc w zaleznosci od producenta od okolo 160 zl do 1600 zl. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Młody dnia 2002-03-15 11:12 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 15.03.2002 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 do aramana jeśli to robota do końca to 2000 to w sam raz. Bierz i nie pytaj o nic. Licznik ma być zaplombowany, papiery (umowa o dostawę energii, uzg. ZUD - jeśli zmiana trasy)z podpisami i pieczątkami (krugłaja pieczat' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leprikon_ie 24.08.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 A jak to teraz wygląda w 2009r??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 28.11.2009 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam z tego co mi wiadomo to nie zmieniło się za wiele, należy wykonac projekt wewnętrznej linii zasilającej 0,4kv zasilającej rozdzielnicę w budynku i oczywiście trasę kabla uzgodnic w zakladzie . Przyłacze wykonuje ten kogo wskaże zaklad w zależności od rejonu i ustaleń moze to być ktos z zakładu tzn. jakis wykonawca współpracujący lub wybrany przez Inwestora. Wszystko to uzgadniamy w zakladzie. Dodam że zakład wydaje warunki i ich musimy sie trzymac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts