Wojtek R 14.11.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Za kilka dni wylewamy wieniec. poprawiłem , żeby się obrazek wyświetlał http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=29593&d=1289122086 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela2011 04.01.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 czesc bardzo mi sie podoba projekt C34 ale mam wielka prosbe jezeli ktos buduje go w okolocy Tarnowa to prosze o kontakt bardzo chciałabym go zobaczyc na żywo błagam )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 05.01.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 U mnie elektryka zrobiona. Dom ocieplony. po 10 stycznia będzie brama i drzwi wejściowe (hormann). Energę zastała zima i uzbroili drugą stronę ulicy tylko. Ale to drobiazgo bo narazie w taką pogodę mi się nie śpieszy. Jak będzie cieplej to wchodzą z tynkami, a później rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ben115 14.01.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Niestety, my zatrzymalismy sie na wiencu. Pogoda nie pozwolila na kontynuacje prac budowlanych. Tartak dostarczyl nam drewno na konstrukcje dachu z 3 tygodniowym opoznieniem. Po kapieli w wannie impregnacyjnej drewno bylo tak zmrozone, ze nie dalo sie z tym nic zrobic. Dachowka juz czeka w hurtowni (Ceramiczna Nelskampa w kolorze staro-niemieckim). Kierownik doradzil nam, aby poczekac az drewno przeschnie, kilka razy je przelozyc i dach zaczynac nie wczesniej niz w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 17.01.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A ja bym doradził rezygnację z tego drewna. Kierownik powinien doradzić to samo. Jeśli płyn impregnacyjny zamarzł po w niknięciu w drewno to są spore szanse, że rozsadził wiązania wewnętrzne w materiale i drewno nie będzie trzymało parametrów.O tyle dobrze, że masz ceramikę na dach, bo na 100% bym się nie zdecydował na takie drewno z dachówką cementową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ben115 22.01.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 A ja bym doradził rezygnację z tego drewna. Kierownik powinien doradzić to samo. Jeśli płyn impregnacyjny zamarzł po w niknięciu w drewno to są spore szanse, że rozsadził wiązania wewnętrzne w materiale i drewno nie będzie trzymało parametrów. O tyle dobrze, że masz ceramikę na dach, bo na 100% bym się nie zdecydował na takie drewno z dachówką cementową. Pozdrawiam. Mysle, ze nie bedzie tak zle. Drewno bylo impregnowane w wannie, a nie pod cisnieniem. Warstwa zaimpregnowana jest dosc plytka. Poza tym trudno jest wyrzucic w bloto kilkanascie tys. zlotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 26.01.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 To już Twoja i KierBud decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdx08 13.03.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 W koncu podnieslismy fundament o dwa pustaki, bo okazalo sie, ze gmina planuje "podwyzszyc" nawierzchnie drogi-nie jestescie sami. Woda nie byla calkiem gruntowa, tylko deszczowa, opadla, ale okazalo sie, ze w calej okolicy "poziom wod" jest wysoki-wplynelo to na wybor kanalizacji-zamiast przydomowej oczyszczalni bedzie szambo. Nasz wykonawca zamaskuje dosc obecnie wysoki fundament nasypujac z powrotem humus. Czy te 230 to za SSO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdx08 13.03.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Witam też w tym roku stawiam c34 Jestem na etapie kończenia dachu, kryje dachówką. Ten dach wyszedł w sumie drożej aniżeli stan surowy. Robie bez stropu. Chciałem się dowiedzieć ja u Was z kosztami dotej pory (robocizna i materiały pozdrawiam Ja za dach i stan surowy bez okien około 140 tyś A jak jest u Was Wyszlo ok 160 tys, ale blachodachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 22.03.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Okolo 300k pln u nas.Surowy zmknięty z elewacjami i rozprowadzoną elektryką i kanalizą. Ale my się o 1 m podnosiliśmy górę, coby nas nie zalewało. Dachówka betonowa Tegalit. Została wykończeniówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasiek02 10.11.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 witammy z naszym C34 jesteśmy na etapie malowania ścian wewnątrz budynkuw naszym domu dokonaliśmy wielu zmian w projekcieprzerobiliśmy kuchnię, dodaliśmy pralnię i innenajwiększą zmiana jest konstrukcja dachuprzyjeżdżało do nas wielu fachowcom do zrobienia konstrukcjiale po obejrzeniu projektu, lekko zmodyfikowanego, ale za to bardzo zmniejszającego kosztyokazywało się, że są bardzo zajęci, a to maja jeszcze jakieś zobowiązania, a to ...dla wszystkich chętnych służymy pomocąmoja żona odpowie na wszystkie pytania, łącznie z doborem koloru ścianw wolnej chwili postaram się zamieścić kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 23.05.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Witam wszystkich na forum Piszę, bo interesuje mnie budowa projektu Murator Komfortowy C34?? Jakie zmiany wprowadziliście i czy możecie podzielić się zdjęciami wnętrza domu? Chciałabym wprowadzić zmiany, ale nie wiem czy są one możliwe. Interesuje mnie wprowadzenie podpiwniczenia i strychu i zmiany układu pomieszczeń w środku. Wymogi: I. 4 sypialnie, 2 łazienki II. gabinet (dostępny z przedsionka), III. Zrobienie podpiwniczenia (kanał w garażu, obok w podpiwniczeniu kotłownia, pralnia, inne pomieszczenia gospodarcze) IV. Strych (chodzi o pomieszczenie gdzie wyrzucę pranie do suszenia) Poniżej przedstawiam oryginalne rozmieszczeni pomieszczeń: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=117223&d=1337766774 A tutaj "ręcznie" naniesione zmiany, które chciałabym wprowadzić: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=117222&d=1337766774 1. Pomieszczenia 15 i 14 -> (jeśli się da, bo o to głównie chodzi) wstawić klatką schodową (schody dwubiegowe ze spocznikiem do piwnicy i na strych) + wyjście z garażu na dom. Nie wiem jak umiejscowić schody, czy one się tam zmieszczą i czy da się z nich wyjść na strych (nachylenie dachu)? W miejscu na rysunku "?" wstawienie garderoby? 2. Pomieszczenia 11 i 10 --> 1 duża łazienka, 3. Pomieszczenia 12 i 13 --> wydzielenie łazienki i pokoju 4. Wyrównanie ściany przy garażu 5. Pomieszczenia 3, 4 i 5 --> scalenie w jedno i wydzielenie gabinetu i kuchni O przesuniecie/powiększenie okien nie pytam, bo to już kosmetyka ^^ Z góry dziękuję za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamos114 28.05.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 ja zbudowałem jak ktos chce zdjęcia to moge wysłąć piszcie [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamos114 28.05.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 tez zaczynam srodek c 34 interesuje mnie czym bedziecie ogrzewać i jaki koszt całości wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 16.07.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) 4. Wyrównanie ściany przy garażu 5. Pomieszczenia 3, 4 i 5 --> scalenie w jedno i wydzielenie gabinetu i kuchni Z góry dziękuję za odp Rozumiem , ze chcesz budować C34 ze stropem 99% budujących na dzień dobry likwiduje to bezsensowne ścięcie salonu u mnie z 4 i 5 kuchnia ( spiżarka została ale bez okna z zewnątrz i z przesuwnymi drzwiami od kuchni ) kominek jak na twoim rysunku , na wysokości 3 i 4 ściana rozdzielająca salon z kuchnią na wysokości 5 szerokie przejście do salonu 14 bez zmian mieści się tam spokojnie suszarka , deska do prasowania itd robienie poddasza tylko pod tym kątem to wg mnie utopienie kilkudziesięciu tysięcy , żeby latać na piętro powiesić gacie ... kanał w garażu ( ... chcesz w nim karpie trzymać na gwiazdkę ... nie komentuje ) przy twoim pomyśle gabinetu przy wejściu ten przedsionek jest za mały na jakąś przesuwną szafę , generalnie projekt bardzo fajny powodzenia Edytowane 16 Lipca 2012 przez Wojtek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 02.09.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jednak wybraliśmy inny projekt do realizacji, ale i tak dziękuję za zainteresowanie. Wybór padł na Z51 -> http://www.z500.pl/projekt/Z51.html Zapewne za jakiś czas pojawi się dziennik z realizacji Z51.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak999 16.01.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Hej ma ktoś jakieś Zdjęci wnętrza komfortowego ze zmianami zamiast gabinetu otwarta kuchnia z salonem ? Chętnie bym zobaczył jakieś fotki. Nie koniecznie samej kuchniami salonu. Łazienki itp mogą tez być dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ben115a 14.11.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 W zeszlym roku skonczylismy zagospodarowywanie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna123 31.01.2019 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 W zeszlym roku skonczylismy zagospodarowywanie terenu. Witam, a czy mógłby Pan wrzucić parę zdjęć wnętrza (salon, kuchnia, korytarz:)) wiosną ruszamy z wykańczaniem środka i zastanawiam się jak to wszystko wygląda gotowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna123 31.01.2019 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 [ATTACH=CONFIG]400861[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]400864[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]400865[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]400866[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]400867[/ATTACH] W zeszlym roku skonczylismy zagospodarowywanie terenu. Witam, a czy mógłby Pan wrzucić parę zdjęć wnętrza (salon, kuchnia, korytarz:) ) wiosną ruszamy z wykańczaniem środka i zastanawiam się jak to wszystko wygląda gotowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts