Wicia 20.08.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Witam wszystkich, jestem nowy i od razu mam pytanie. chcę kupić przjekt domu -murator C34 - komfortowy i w zwiazku z tym mam prośbę czy ktoś z uczestników forum już może budował taki dom, jakie ewentualnie są jego wrażenia i czy może istnieje możliwość zobaczenia wybudowanego lub będącego w trakcie budowy budynku (okolice Warszawy). Pozdrawiam i z góry przepraszam jeśli moje pytanie było nie na miejscu lub zadane niewłaściwie. Liczę na odpowiedź i jeszcze raz pozdrawiam. _________________ bardzo chcę zbudować dom parterowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Wicia wymiana do Wymiany, projekty do Projektów. Taka tu zasada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 20.08.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Hehe, Kroyena wyraził się zwięźle, po męsku, to ja to przetłumaczę, ok? Pytając o projekt, wejdź sobie na wątek "Projekty" i tam przede wszystkim zobaczysz, że o tym domu było i to bardzo niedawno! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 21.08.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 My, jak juz pisalem wczesniej, rozpoczelismy budowe wg tego projektu.Fundamenty juz zrobione, jestesmy w trakcie ich ocieplania.Tez mamy nadzieje, ze uda sie nam trochę obnizyc koszty.Na dzien dzisiejszy wyglada na to, ze stan surowy z dachem, bez drzwi i okien wyniesie 150 tys.Tak tez chcemy zakonczyc ten rok. Sam projekt, jesli chodzi o wnętrza, praktycznie bez zmian. Najmniejszą sypialnie docelowo chcemy przeznaczyc na saune a początkowo na rekreacje i planujemy zamiast okna wstawic tam drzwi (wyjscie na taras). Zrezygnowalismy tez oczywiscie ze sciany trojwarstwowej (koszt+celowosc) i budujemy jednowarstwowa z porothermu 44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 21.08.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 My, jak juz pisalem wczesniej, rozpoczelismy budowe wg tego projektu.Fundamenty juz zrobione, jestesmy w trakcie ich ocieplania.Tez mamy nadzieje, ze uda sie nam trochę obnizyc koszty.Na dzien dzisiejszy wyglada na to, ze stan surowy z dachem, bez drzwi i okien wyniesie 150 tys.Tak tez chcemy zakonczyc ten rok. Sam projekt, jesli chodzi o wnętrza, praktycznie bez zmian. Najmniejszą sypialnie docelowo chcemy przeznaczyc na saune a początkowo na rekreacje i planujemy zamiast okna wstawic tam drzwi (wyjscie na taras). Zrezygnowalismy tez oczywiscie ze sciany trojwarstwowej (koszt+celowosc) i budujemy jednowarstwowa z porothermu 44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi_s 07.09.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 No wreszcie ktos się zdecydował! Super My też postanowiliśmy zaczać jeszcze w tym roku.Nie wiem czy nam sie uda załatwić wszystkie formalności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi_s 07.09.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Witam Kontradmirale.. My mamy troche więcej zmian. Nie tylko w środku ,ale też zmieniamy ściany zewn. a co za tym idzie musimy tez zmienić dach. No a skoro dach już siła rzeczy się zmieni to chcemy go też troche podnieść. Czy można wiedzieć gdzie się budujesz? Bylibyśmy wdzięczni, gdyby można było obejrzeć nawet stan surowy. a może podzielicie się z nami swoimi doświadczeniami. My budować będziemy się w Wiązownej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 07.09.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Hej My budujemy pod Gdańskiem, więc jak będziecie wybierać się nad morze to zapraszamy. U nas już sciany zewnętrzne stoją, w tym tygodniu planujemy zalać wieniec. Ekipa jest sprawna więc budowa się posuwa szybko. My mamy troche więcej zmian. Nie tylko w środku ,ale też zmieniamy ściany zewn. a co za tym idzie musimy tez zmienić dach. No a skoro dach już siła rzeczy się zmieni to chcemy go też troche podnieść. Ciekawe czy po takich zmianach Wasz dom będzie jeszcze przypominał c 34 Bylibyśmy wdzięczni, gdyby można było obejrzeć nawet stan surowy. Jeśli bylibyście zainteresowani możemy przesłać parę fotek. Może z czasem uda się coś umieścić na forum - na razie brakuje czasu Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolek 14.09.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Witam mam prośbę do kontradmirała, jeżeli można by zobaczyć fotki z budowy c34 to byłoby super a oprócz tego podjechać tam kiedyś do ciebie i obejżeć sobie ten domek w stanie surowym? Ja już kupiłem projekt i zamierzam na wisnę stawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 15.09.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Witam Jak już pisałem wcześniej nasz domek powstaje pod Gdańskiem (w miejscowości Czaple). Zapraszam. Na razie jeszcze bez więźby. Dzisiaj właśnie skończyli zalewać wieniec, a za dwa tygodnie jestem umówiony z cieślą. Jeśli chodzi o fotki to na priva przeslę, tutaj jeszcze nie potrafię ich umieszczać Pozdrawiam wszystkich budujących c34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 16.09.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Hej W naszych egzemplarzach projektu c34 jest błąd w podliczeniu drewna na dach. Tabela WYKAZ DREWNA NR 2 została błędnie zsumowana. Powinno być o prawie 3 m3 więcej, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sergey 16.09.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Szanowne państwo! Trzeba dodawać linki do domów o których pytacie. Szczególnie kiedy chodzi o domach Muratora. Przeszukiwarki Muratorowi brak, widać to jest jakaś technologia nie z tej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 16.09.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Szanowny Panie! Poprawiamy się C34 Komfortowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuana 23.09.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 mnie też bardzo podoba się ten domek, a raczej dom,bo metraż całkiem sporawy; w którymś Muratorze była prezentacja tego projektu, ktoś wie który to numer i z jakiego roku? naprawdę bardzo fajny i przemyślany projekt, ale sprzątania trochę będzie nie ma co............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sergey 23.09.2004 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 kontradmiralFajny projekt, tylko że nie wyobrażam sobie działki pod ten dom. Do tego nie bardzo rozumiem ile to cudenko może kosztować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 23.09.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 yuana Murator 9/2003 Sergey Fajny projekt, tylko że nie wyobrażam sobie działki pod ten dom. ???? Kłopoty z wyobraźnią? Do tego nie bardzo rozumiem ile to cudenko może kosztować... ???? Nie rozumiem co tu można nie rozumieć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pantomas 30.09.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Witam c34kiProjekt nam się spodopał (po długich szukaniach wreszcie możliwy małżeński kompromis) i nie ma wyjścia trzeba będzie budować. W dodatku domek wpasował się w działkę z wjazdem od południa. Jedyne czym się zamartwiam to:słupem na tarasie - czy nie będzie to denerwujące. Każdy widoczek z tarasu będzie miał w kadrze ten słup.garaż 30 m2. na dwa samochody - na dwa maluchy wystarczy a na dwa smarty w zupełności. Jeżeli bym chciał poszerzyć garaż o 1m to się zaczyna majstrowanie przy kształcie dachu z niewiadomym końcowym efektem oraz zjada się 1mb działki.Pozdrawiam wszystkie c34Pantomas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 29.10.2004 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Podciągam wątek do góry by pochwalić się, że wiecha zawisła http://foto.onet.pl/upload/1/30/_358017_n.jpg Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych c34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pantomas 01.11.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Witam. Real jednak jest real. Robi wrażenie. A my, mamy kupiony już projekt, za chwilę kupujemy ziemię i dobrze że nadchodzi zima bo na razie nie ma forsy na budowę więc w między czasie czy można by któregoś dnia obejrzeć Twój domek? Fajna lokalizacja możecie sobie oglądać samoloty na podejściu 29:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 01.11.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Witam Jeśli chodzi o lotnisko, które znajduje się w pobliżu, to nie jest tak źle. Nawet jeśli samoloty podchodzą do lądowania z mojego kierunku, to są one dość wysoko. To co widać na zdjęciu to szkolenie japońskich pilotów, jakie LOT zorganizował na swoim Boeingu 767 właśnie na lotnisku w Rębiechowie. Panowie piloci trenowali manewr "touch and go", dzięki czemu mogłem zajrzeć w ich skośne oczy Domek obejrzeć można, czemu nie. Spróbuje przygotować jakąś mapkę z jego lokalizacją. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts