ciku 29.08.2006 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 No tak. Nieaktualny sporo. Ostatnio rodzina przysyła nam tylko zdjęcia w postaci slideshow więc nie mam ich jak wrzucić na photosite. Nie pamiętam czy informowałam Cię o naszej sytuacji. Jesteśmy za granicą i rodzina buduje nam dom w Polsce. Widzimy tylko tyle ile nam przyślą Jeśli chcesz zobaczyc bardziej aktualne to jedynie mogę wyslac na maila. A co... nie podoba Ci się mój nick?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek68 01.09.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Nick podoba mi się tylko mi nic nie mówi (konserwatysta woli np: Ewa55, Ania87)... to tyle nt. nicku. A o zdjęcia "na maila" bardzo proszę. My z budowa dalej stoimy. Mamy ruszyć od poniedziałku... to już 17 obietnica naszych budowlańców... chyba ich "obsmaruję" na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 01.09.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Nick nic nie mówi, bo ja lubię być tajemnicza , ale domek wysyłam na maila. Ostatnie zdjecia jakie mamy to z wygladu pomieszczeń, bo z szałowania nic jeszcze z Polski nam nie przysłali. Jeśli nie będzie lało to w sobotę mają zalewać strop. Pozdrawiam. Jak ruszycie z budową to odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 17.09.2006 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Zapraszam , dodałam kilka zdjęć z dalszego postępu prac http://foto.onet.pl/upload/27/81/_629804_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/20/23/_629805_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/10/75/_629806_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/22/12/_629807_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/37/96/_629808_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/31/63/_629809_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/11/98/_629803_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2kondi 18.09.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 P.s. Mam wrażenie że C34 budują tylko 2 osoby ... Hej, może będę trzecia Tzn. to "może" jest wielkie bo od 3 miesięcy oglądam różne projekty, a im więcej oglądam tym większy mam mętlik w głowie Najpierw No1 był "Na każdą Pogodę" http://www.projekty.murator.pl/projekt_rzuty?IdProjektu=339&IdKolekcji=&action=showRzuty#N Potem kupiłam Muratora a tam na okładce śliczny "Konkursowy" http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=382&IdKolekcji= ale mnie to nie wystarczyło i szperałam dalej - efekt "Jesion: z Horyzontu http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=42&sid=5&powierzchnia_uzytkowa_between=0, (mężowi się bardzo spodobał ale ja nadal myślałam, myślałam... no i doszłam do wniosku że projekt trochę przekombinowany jak dla mnie!!!) No i jak na złość pojawiły sie nowości w Muratorze - "Za miastem" http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=386&IdKolekcji=36 - prawie idealny, ale jakoś tak przy okazji trafiłam na Komfortowy http://www.projekty.murator.pl/projekt_rzuty?IdProjektu=284&IdKolekcji=&action=showRzuty#N - chyba najmniej musielibyśmy projekt przerabiać (na dole my + dziadek w osobnym - wydzielonym mieszkanku, na górze królestwo synów) Tylko wszyscy straszą kosztami budowy - napiszcie proszę na ile Wy szacujecie swoje wydatki, nie wiem na ile wiarygodne są wyceny Muratora ale w stosunku do innych naszych ulubionych projektów ten wychodzi od 40 do 120tys. drożej, ale też zmian chyba najmniej (tak na pierwszy rzut oka ) Mamy działkę w Jasienicy k/Bielska-Białej czyli będziemy prawie sąsiadami , jeżeli pozwolicie to chętnie zobaczylibyśmy budowy Waszych domków w realu! Będę uważnie śledzić Wasze postępy więc nie zacznijcie korespondencji na prywatne emaile Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 18.09.2006 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Proszę bardzo zapraszamy do Wilamowic, tylko ze my jesteśmy za granica, a dom buduje nam rodzina męza i firma budowlana. Jeśli będziecie się wybierać to podam namiary. Jesli chodzi o koszty to są spore i wydaje sie ze kosztorys nie jest przesadzony. Same fundamenty wyszły nas ponad 50 tysiecy , ale u nas były budowane duzo solidniejsze niz wymagane w projekcie, jako ze dorobilismy piwnice i dom stoi na stoku , a my fundamentami równaliśmy poziomy. Miło , że jeszcze komus domek sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2kondi 18.09.2006 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Proszę bardzo zapraszamy do Wilamowic, tylko ze my jesteśmy za granica, a dom buduje nam rodzina męza i firma budowlana. Jeśli będziecie się wybierać to podam namiary. Jesli chodzi o koszty to są spore i wydaje sie ze kosztorys nie jest przesadzony. Same fundamenty wyszły nas ponad 50 tysiecy , ale u nas były budowane duzo solidniejsze niz wymagane w projekcie, jako ze dorobilismy piwnice i dom stoi na stoku , a my fundamentami równaliśmy poziomy. Miło , że jeszcze komus domek sie podoba Dziękujemy za zaproszenie, jeśli tylko męża przekonam do projektu to napewno wpadniemy na budowę!!! P.S. Ale te strony Muratora wciągają, jest tyle do poczytania i obejrzenia że cięzko się wylogować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 18.09.2006 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Hehe no u Was, to juz chyba grubo po północy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2kondi 18.09.2006 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 1:22 Ale idę już spać bo i tak ledwo literki na monitorze widzę! Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel wrona 27.11.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam.Obserwujemy razem z żoną(gosia) forum już od 2 lat,ale wreszcie rozpoczęliśmy budowę,po twardej walce z Multibankiem o kredyt.Zaczeliśmy budowę c34a 15 października.Projekt z reguły się podoba,ale jednostki go budują.Koszta sa podobne jak te podane w Muratorze,czyli np.fundament 40 tyś,czyli sporo.Pogoda sprzyja więc praca idzie, w tym tygodniu zaczynamy strop.Chcielibyśmy zrobić jeszcze więżbe i może dachówkę.Zainteresowanych zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 27.11.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 My za fundamenty bardzo solidne ( bo dom budowany na lekkim stoku) i do tego podpiwniczenie pod całym przodem domu zapłaciliśmy 50 tysięcy. Wydaje mi sie więc , że bez tych "bajerów" powinno wyjść mniej niz 40 tys....Teraz jesteśmy na etapie stan surowy zamknięty ( brakuje tylko podbitki na dachu) i póki co robota stanęła na okres zimowy. Na wiosnę ruszamy z instalacjami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek68 22.12.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Powolutku wracam do gry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 05.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam Wszystkich, a przede wszystkim zainteresowanych projektem C34/Komfortowy, Mam nadzieje, ze znajdą się osoby, które planują na ten rok rozpoczęcie budowy według tego projektu. Zawsze można wymieniać swoje spostrzezenia i uwagi. Ja mam zamiar w tym tygodniu zakupic projekt i przekazac go do uzgodnienien. Pozniej wiadomo pozowolenie na budowe i zaczynamy! Mamy plany by w tym roku zrobic stan surowy zamkniety a na poczatku 2008 wykonczyc. Mam pare spostrzezen co do adaptacji projektu i z checia bym je z kims przedyskutowal. Takze odezwijcie sie pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 20.03.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No to pierwsze kroki podjęte. Wczoraj zakupiłem projekt Zakończony został etap wyboru projektu. Do ostatniej chwili sie wahalismy, ale decyzję trzeba było podjąć i mam nadzieję, że nie będzimy jej żałować. Teraz czekamy na nową decyzję z Urzędu Gminy w sprawie warunków zabudowy, ale to formalność. W tym tygodniu zamawiam tez materiały. Zdecydowalismy sie na YTONG. Wiekszosc osob i radzila Porotherm ale jedna osoba do ktorej mam pelne zaufanie w kwestii budowy i zdecyzdowanie odradzila ten material i bedziemy budowac jednowarstwową sciane z Ytonga. Zapraszam do dyskusji może ktoś zainteresowany projektem C34 sie dołączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyś 26.03.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam! My rownież zaczynamy w najbliższym czasie tzn. tzn od połowy maja, budujemy z materiałow wg ustaleń w projekcie. Napisz prosze Michale dlaczego znajomy tak bardzo odradza Porotherm, bardzo dużo osób decyduje się na ten materiał budowlany. Czy nie masz obecnie problemów z pozyskaniem materiału do budowy Ytong. My jestesmy tuż przed dokonaniem zakupu i trochę zaskoczeni trudnosciami w pozyskaniu cegieł w hurtowniach jak i cenami ciagle rosnacymi. Nasz dom rzeczywiście będzie zdecydowanie droższy niż kilka miesiecy temu.Pozdrawiam i z niecierpliwościa czekam na kolejne informacje od wszystkich budujacych ten wspaniały domek C34. Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 04.04.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witaj. W koncu ktos sie odezwal. Porotherm odradzany jest przez osobe ktora w tej firmie pracuje po prostu wie jak wyglada technologia produkcji i mowi ze sama by z takiego materialu wlasnego domu nie wybudowala. Jak sie zdązylem juz zorientowac prawie wszyscy chca z tego budowac, malo tego wykonawcy tez radza by budowac z porothermu. Ja jednak sie uparlem i bede budowac z Ytonga. Wielki plus to to ze nie trzeba dod. ocieplać i jak duzo osob mowi dom lepiej "oddycha". Zamawiam wlasnie materialy. Towar wyceniono mi na 37000 brutto (Ytong 40cm - nie potrzeba dodatkowego ocieplenia, sciany wewnetrzne, nadproza, dowóz i rozładunek). Nie wiem czy to duzo czy nie, ale jeszcze porownam w innym miejscu. Termin oczekiwania ok 2 miesiecy. Ja prawdopodobnie bede zaczynal dopiero w sierpniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 04.04.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witaj. W koncu ktos sie odezwal. Porotherm odradzany jest przez osobe ktora w tej firmie pracuje po prostu wie jak wyglada technologia produkcji i mowi ze sama by z takiego materialu wlasnego domu nie wybudowala. Jak sie zdązylem juz zorientowac prawie wszyscy chca z tego budowac, malo tego wykonawcy tez radza by budowac z porothermu. Ja jednak sie uparlem i bede budowac z Ytonga. Wielki plus to to ze nie trzeba dod. ocieplać i jak duzo osob mowi dom lepiej "oddycha". Zamawiam wlasnie materialy. Towar wyceniono mi na 37000 brutto (Ytong 40cm - nie potrzeba dodatkowego ocieplenia, sciany wewnetrzne, nadproza, dowóz i rozładunek). Nie wiem czy to duzo czy nie, ale jeszcze porownam w innym miejscu. Termin oczekiwania ok 2 miesiecy. Ja prawdopodobnie bede zaczynal dopiero w sierpniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 04.04.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witaj. W koncu ktos sie odezwal. Porotherm odradzany jest przez osobe ktora w tej firmie pracuje po prostu wie jak wyglada technologia produkcji i mowi ze sama by z takiego materialu wlasnego domu nie wybudowala. Jak sie zdązylem juz zorientowac prawie wszyscy chca z tego budowac, malo tego wykonawcy tez radza by budowac z porothermu. Ja jednak sie uparlem i bede budowac z Ytonga. Wielki plus to to ze nie trzeba dod. ocieplać i jak duzo osob mowi dom lepiej "oddycha". Zamawiam wlasnie materialy. Towar wyceniono mi na 37000 brutto (Ytong 40cm - nie potrzeba dodatkowego ocieplenia, sciany wewnetrzne, nadproza, dowóz i rozładunek). Nie wiem czy to duzo czy nie, ale jeszcze porownam w innym miejscu. Termin oczekiwania ok 2 miesiecy. Ja prawdopodobnie bede zaczynal dopiero w sierpniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 04.04.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Przepraszam ale jakies problemy z siecią i wiadomość wysłała się 3 razy. Justyno, jakie macie przemyślenia co do zmian w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara7 11.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam szanownych budujących. Ja również zakupiłem ten projekt, obecnie czekam na geodete aby wykroić działkę, ekipę mam już umówioną, czekam na ich wstępny kosztorys, dzisiaj byłem popytać o materiały i u mnie Porotherm 44 cena ok 11zł. Nie wiem jak w tej chwili stoi YTONG, ale chyba będę budował ścianę jednowarstwową (wiadomo czemu - taniej). Byłem już prawie przekonany na porotherm ale po lekturze waszych postów, może faktycznie wybrać YTONGa? Odnośnie zmian to ja również łączę kuchnię z gabinetem ( będzie kuchnia z jadalnią), Z dwóch łazienek robimy jedną i może uda się w niej wtedy zamontować saunę, a w miejscu tej małej sypialenki będzie gabinet. To na razie tyle moich spostrzeżeń. Jeszce raz pozdrawiam i czekam na wszelkie pomocne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts