inseem 21.10.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 mam nadzieje ze to dobry dział, mam pytanie gdzie dostac klucz (lub jak takie urządzenie sie nazywa) do odkręcania i zakrecania zaworu wody w takiej studzience (dodam ze zawór od gory wyglada cos na kształt piramidy bez czubka) http://www.allegro.pl/item254736589_pokrywa_do_studzienki_wlaz_zeliwny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 21.10.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Bierzesz kawałek rury 2 calowej,sklepujesz na końcu na kwadrat,na drugim końcu poprzeczka i klucz gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 21.10.2007 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 poprzeczka ale jak ja zrobic nawiercac chyba trzeba... kompletnie nie mam talentu ani urzadzen do takiego majsterkowania moze jednak da sie gdzies taki gadżet kupic? na allegro chyba nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.10.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 do nabycia w kazdym, dobrym sklepie wod.-kan. o ile wiem, sa dwa rodzaje: ciezsze i lzejsze (material) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 poprzeczka ale jak ja zrobic nawiercac chyba trzeba... nawiercic i włożyć pręt lub przyspawac pręt jest jednak prostsze rozwiązanie - klucz francuski ... chcesz sie dobrac do hydrantu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 21.10.2007 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 hehe nie mam od tego roku wode na dzialce w takiej studzience i msuze ja czyms na zime zakrecic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 jasne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 21.10.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Ja mam też taki problemik - muszę zakręcać wodę ale jeszcze się nie zastanawiałem jak. I już dzięki Wam wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 21.10.2007 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 ale chyba nie zostawiac pootwieranych zaworow w domu bo jak zakrece a taki zawor trzasnie do bedzie powodz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 ... I już dzięki Wam wiem ale chyba nie zostawiac pootwieranych zaworow w domu bo jak zakrece a taki zawor trzasnie do bedzie powodz... za tym zaworem na zewnątrz powinieneś miec kolejny zawór wewnątrz przy wodomierzu - i ten wystarczy zakręcic jako dodatkowe zabezpieczenie instalacje zaś przemuchałbym i zostawił odkęcone krany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 22.10.2007 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 dokaldnie o odkreconych kranach to wiem ale jak ja przedmuchac? pompka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 22.10.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 dokaldnie o odkreconych kranach to wiem ale jak ja przedmuchac? pompka ? Najlepsza metoda? Usta-rura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 22.10.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 ja kupiłem w hurtowni stali metr kształtownika kwadratowego - jest pusty w środku 3x3cm - dorobiłem na górze poprzeczkę i mam klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 22.10.2007 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 a jak konserwowac taki zawor zeby nie rzdzewial itp bo w tym roku po tym jak go panowie hydraulicy zakrecili to byl tak zakleszczony i podrdzewialy ze ledwo odkrecilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2007 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 wlac troche oleju /nie jadalny tylko techniczny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 23.10.2007 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 a zba ktos adres sklepu hydraulicznego w wawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 23.10.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 jeżeli chodzi o główną zasuwę przyłączeniową to zadzwoń do wodociągów i przyjadą zakręcić. Jeżeli Cię ktoś zakapuje, że kręcisz zasuwą to możesz mieć problemy i nie wlewaj żadnego oleju do takiej zasuwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 23.10.2007 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 tzn chodzi mi o taka studzienke jakiej zdjecie dalem w pierwszym topiku studzienka jest tylko do mojego budynku, i mialbym za kazdym razem do nich dzwonic? mam zamair tam czasem wpadac na weekend w zime i mam dzwonic by okrecili w sobote a pozniej by przyjechali i zakrecili w niedziele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.10.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 23.10.2007 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 taaaa to po 3 takich akcjach sami mi zepsuja en zawor bym dal im spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts