allex25 06.06.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Witam, gratuluję Kejti! Ciesze sie, ze prace u Ciebie postepują Zalaczam kilka zdjec mojej Ali.....wciaz jeszcze duzo do zrobienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 06.06.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Kolejne zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 06.06.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Allex CUDNIE!!! Tak bardzo, ale to bardzo cieplo i kobieco Widać, że mieszkają u Ciebie same dobre dusze. Zauroczyłaś mnie tymi zdjęciami. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 07.06.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Kejti, dziękuję bardzo za te slowa:* Bardzo ale to bardzo podniosły mnie na duchu bo mam ostatnio urzadzeniowy kryzys:( I jakos nic do niczego mi nie pasuje:( Jak zauwazylas nie ma jeszcze mebli a te w salonie to jedynie komoda, tv i sofa do spania bo w sypialni nie mamy jeszcze lozka. W jadalni stól tez taki "na chwile" .... no coz, wazne ze mieszkamy. Jesli mialabys jakies pytania, pisz smialo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 12.07.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Allex, mam pytanie i prośbę. Pytanie.: jaka wyszła Ci wysokość parteru na gotowo? U nas po dołożeniu podłogówki i dodatkowych 5 cm styropianu (bo projektowe 5 cm to zdecydowanie za mało) będzie 263,5 cm. Mam wrażenie, że przydałoby się te 10 cm więcej, no ale cóż..... Prośba: mogłabyś wkleić zdjęcie daszku nad wejściem? Tego małego... Okazuje się, że gwarancja na drzwi zewnętrzne jest ważna tylko przy bezpośrednim ich zadaszeniu i będziemy musieli pomyśleć nad takowym. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 12.07.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 (edytowane) ciąg dalszy... Edytowane 12 Lipca 2016 przez kejti_82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 10.08.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 kejti, dopiero przeczytalam... Juz odpisuje. Jesli chodzi o wysokosc parteru to wyszlo mi chyba 268 cm jak dobrze pamietam...Ale pewnosci nie mam. Styropian tez byl 10 cm.Jesli chodzi o daszek to jutro zrobie zdjecie i wkleje. Jest jeszcze nie pokryty blacha bo jak to fachowcy zawsze maja czas:( Masz racje, zeby drzwi mialy gwarancje, konieczne jest jakies zadaszenie. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 15.08.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Zdjecia:) Mam nadzieje,ze pomoga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 15.08.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 I rzut ogolny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 16.08.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Hej Allex! Dzięki śliczne. Dokładnie o to mi chodziło. Ps. świetny pomysł z wieszaniem kwiatów na tej drewnianej konstrukcji. Pozwolę sobie odgapić A w załączeniu moja radosna Paint'owska twórczość na temat elewacji naszej ALI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 17.08.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Nie ma za co Kejti:) Ja jeszcze nie planuje elewacji.Dom jest tylko zagruntowany na bialo ale napewno tez bedzie jakas biala lub smietankowa. Co do daszka to nadal czekam na pokrycie go blacha.Zaraz bede walic glowa w mur.Ile mozna?? Co do kwiatkow, to wieszaj:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 22.09.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Nie ma za co Kejti:) Ja jeszcze nie planuje elewacji.Dom jest tylko zagruntowany na bialo ale napewno tez bedzie jakas biala lub smietankowa. Co do daszka to nadal czekam na pokrycie go blacha.Zaraz bede walic glowa w mur.Ile mozna?? Co do kwiatkow, to wieszaj:)))) Hej allex25, właśnie patrzę, że to już rok od naszej ostatniej pogawędki! Jak tam rodzinka, wszystko dobrze? Jak mieszka się w Ali? My ciągle wykańczamy (się), walcząc jednocześnie z ekipami, które więcej zdewastują niż zrobią ;( Płakać się chce. Piszę, bo mam zagwozdkę z zadaszeniem wejścia. Zdecydowanie brakuje mi dachu bezpośrednio nad drzwiami. Mam ten z projektu, ale on jest mocno za wysoko. Dokładając z kolei daszek pod daszkiem dom wygląda komicznie (tak mi się przynajmniej zaczęło wydawać). Czy Ty już oblachowałaś swoje wejście? Możesz podzielić się zdjęciem końcowym, proszę. Ja wklejam to, co mi wyszło na dzień dzisiejszy i kolejne "wypociny" w Paint'cie w temacie zadaszenia wejścia. Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie. Zależy mi na estetycznej elewacji. Nie chciałabym z własnego domu zrobić makabryły/gargamela. Bardzo źle to wygląda? Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 09.11.2017 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 o hej! ale mnie tu dawno nie było!!! zaraz bede nadrabiać!! Kejti! z małym poślizgiem mi powiadomienia z forum przychodzą na maila! ale już jestem! kurczę! mam mieszane uczucia co do tego daszkowego "dubla" nie widzę tego! Ja od zawsze chciałam werandę więc nie mam problemu , bo mam ten oryginalny daszek wydłużony po prostu i na przysłowiowy łeb nie kapie pod drzwiami. Nie wydaje mi sie żeby to dobrze wyglądało na żywo! weź jeszcze pod uwagę, jak to się będzie prezentowało z profilu! może zamiast trójkątnego daszka coś takiego jakby pergola nad wejściem z przeźroczystym dachem by się sprawdziła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 09.11.2017 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 (edytowane) u mnie tak wygląda przedłużony daszek - w wyniku czego powstała sympatyczna weranda, którą bardzo lubię Jakieś krzywe i mało wdzięczne zdjęcie znalazłam na kompie ;P jak mi coś w necie wejdzie w oczy , to wrzucę, tak na szybko nic nie znalazłam, żeby pokazać oc mi chodzi. Edytowane 9 Listopada 2017 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 10.11.2017 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Jejku Emi, pięknie!!! Ja jestem wściekła aktualnie i na siebie i na moich budowlańców. Prosiłam ich, żeby wyciągnęli dach podobnie jak u Ciebie i innych Alowiczów (bo kilka osób ma podobnie), ale się uparli, że NIE i KONIEC A było to na etapie, kiedy jeszcze bez problemu można było to zrobić. Wystarczyło domówić trochę desek... Drzwi otwierają się na zewnątrz. Przy próbie wejścia do domu podczas deszczu będą mokre z obu stron, o właścicielach tych drzwi nie wspomnę. Wiem, że allex25 zadaszała delikatnie wejście. Mam nadzieję, że się odezwie. Chętnie obejrzę podrzucone zdjęcia z "Internetów".... A Paint'owy daszek "z profila" poniżej Myślałam też może o czymś asymetrycznym, ale to już porażka na całego. Ps. Jak będziemy za 20 lat odnawiać elewację, to wyciągnę dach na 200%. Teraz szkoda mi niszczyć dopiero co zrobioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 10.11.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Zapomnialam dodac, ze daszek nie bedzie mial slupow z przodu. Maja byc one przyklejone do elewacji. Chyba jestem zmuszona go zrobic Praktycznosc wygra z estetyka Jednak niezadaszone wejscie, to jest spora wada projektu Ala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 30.10.2018 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Widać światełko w tunelu Ps. nie wiem, czy jest ktoś, kto budował się dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 17.03.2019 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Emi, Allex - żyjecie? Nikt więcej nie zdecydował się na budowę Ali? My aktualnie wieszamy lampy. 8 rok budowy zbliża się ku końcowi i może wreszcie uda się zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 17.03.2019 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Domek wyszedł w stylu klasyka przez retro z bardzo delikatnymi elementami nowoczesności i loftu, żeby nie było za ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 02.06.2019 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Dalsze urządzanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts