emi601 25.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 tu fotki kuchni i spiżarni, odcinek pt "gołe i wesołe łazienki' bedzie jutro. anegdota: sypialnia była malowana dwukrotnie, bo za piewrszym razem zamiast pudrowego różu który był na opakowaniu wyszedł nam na ścianie kolor "krowa milka"! pomalowaliśmy, spojrzeliśmy z mężem na siebie i parskneliśmy smiechem. Dwa dni chodziliśmy po tej sypialni że może nam się spodoba, że może się przekonamy, ogladaliśmy ją w świetle dziennym i sztucznym ( w dziennm jako tako w sztucznym tragedia!) ale niestety na trzeci dzień zapadła jednogłśna decyzja że przemalowujemy. Nawet nie udawałam, że "no co to ty tak mialo być, ładnie jest" bo to ja wybrałam farbę , a mąż nie udawał że mu sie podoba na ostatnim zdjeciu widać tą krowę milkę która znikneła pod polarnym niebem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 26.01.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Emi, ależ mi się ten samorobny parapet spodobał, elegancko to wygląda. Lubię takie egzotyczne kolory drewna. Skoro parapety, to mam pytanko Emi, na jakie okna się zdecydowałaś (tzn. chodzi mi o firmę)? Żółty w pokojach dzieciaków też mi przypadł do gustu, jest taki delikatny i słoneczny:) Drzwi od spiżarni - jak tylko na nie spojrzałam i pomyslałam o kolorze dla nich, to od razu pomyślałam, że walnęłabym je w kolorze tej porcelanowej klamki. Płytki w kuchni masz biało - czarne, kafelki na ścianie białe, meble kuchenne też mają być białe no i skoro pozostałe drzwi też, to może niech i te takie zostaną. Tak to widzę Emi, może troszkę pomogłam w decyzji;) Milkowy kolorek w sypialni - nie był chyba taki zły ale niebieski obecny też spoko jest.To czekamy na zdjęcia "gołych" łazienek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 27.01.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) no to mamy jeden głos za białymi drzwiami okna mamy Rehau euro 70, robione lokalnie przez miejscową firmę z półproduktów które dostarcza własnie rehau. - jak na razie jestesmy bardzo zadowoleni. Krowa milka na zdjęciach wyszła dobrze, bo za dnia , wieczorem wyglądała fatalnie wczoraj pojawił się kibelek i umywalka ! bardzo wygodnie się z nasego nowego kibelka korzysta. i ten palisander indyjski to nie jest indyjski tylko po prostu palisander, musiało mi sie pomylić jakimsinnym kolorem, który oglądałam. Altax- palisander oto i obiecane zdjęcia na piewrszy ogien łazienka dolna Edytowane 27 Stycznia 2013 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 27.01.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 górna łazienka golutka i widok ogólny na spiżarnię-kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 27.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Emi, ja też jestem za białymi drzwiami do spiżarki Tak patrzę sobie na te Twoje wnętrza i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Ala to był dobry wybór Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 27.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Wow, wszystkie na raz jesteśmy na forum:) Ja też myślę, że Ala to był strzał w dziesiątkę. I taka dygresyjka teraz: od kiedy pamiętam, jeśli będę miała córkę,to postanowilam,ze nazwę ją ALA:) Urodził się synek, który ma na imię Sebastian a potem, jak zdecydowaliśmy się na budowę i przyszło do wybierania projektu, to okazało się, że ten nasz wymarzony i idealny jak dla nas, to właśnie Ala:) I podtrzymuję, że jak będę miała drugie maleństwo i będzie to córka, to będzie Ala:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 27.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Patrząc na zdjęcia Emi, to tak sobie myślę, że te pokoje na górze i łazienka są naprawdę spore i jednak dużo miejsca będzie. I jest tak jasno i naprawdę Ala to będzie taki przytulny domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 27.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 no , na górze jest trochę metrów po podłodze - oprócz łazienki, to na korytarz, pokoje i garderoby zamówiłam 70 m2 paneli! no a jak wam się podoba pomysł na białe kafelki? bo z tego co patrzę po znajomych to jest dość kontrowersyjny w dolnej łazience ściany będą jasno szare a na górze blado turkusowe ( taki duck egg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 27.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Mi te białe kafelki przypadły go gustu. Biały to taki kolor, któremu do twarzy we wszystkich innych, także można go dowolnie łączyć z innymi a i tak będzie ładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 28.01.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 A ja z drzwiami do kuchni nie pomogę. Podoba mi się i pomysł na kolor i na białe. W kolorze drewna Choć jeżeli miala bym decydować jak u siebie dala bym biale. jestem boidu... i wybieram bezpieczne rozwiązania, chociaż wiem ze taki akcent kolorystyczny czasem swietnie wyglada. Milka nie była zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 28.01.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 po dzisiejszym dniu na budowie padam na nos, - zagruntowałam kuchnię ( katorżnicza robota, resztki obesłchłego tynku sypią sie na głowę, grunt kapie z pędzla na wszystkie strony i cieknie do mankietów, a jak zaschnie na kafelkach, to robi się z skorupka! i w międzyczasie siedem razy odkurzanie teog co zleci ze ścian) , - pomalowałam sufit i ścianę w spiżarni ( przy okazji robiąc eksperyment naukowy - rezultat : potwierdzona hipoteza, że sufit z tynku gispowego przyjmie ładnie bialą farbę bez gruntowania, jedna robota mniej!) . może się nie na robiłam ale co sie nabałam (drabina!). Ogłaszam, że spiżarnia gotowa! można wstawiać regały! - aha ! i jeszcze w tumanach kurzu i resztek wełny i opiłków z płyt osb zamiotłam połowę strychu, na kolanach hmmm, w sumie żadnego zdjecia tam nie zrobiliśmy! skłaniamy się ku szalonemu kolorowi na drzwiach do spiżarni to jest wersja na dziś. Na placu boju pozostaje jeszcze wersja biała. słusznie pszczołka kręci głową - wersja drewniana odpada, bo nie będziemy mieć tyle surowego drewna we wnętrzach, żeby te drzwi do czegoś nawiązywały, gdybym planowała drewniane blaty w kuchni to co innego. W sumie wszystko mam raczej zachowawczo w domu, może trzeba wprwadzić cos mocnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 29.01.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 No no Emi, zaintrygowalas mnie tym szalonym kolorem spiżarnianych drzwi:) Ciekawe co Ci tam chodzi po glowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 30.01.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 a jeszcze można tak A z kolorowych drzwi mam takie (co prawda nie do spizarni) i moj faworyt Emi daj znac jak usunąc zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 30.01.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 ha! pszczółko ! ten blady kolorek na drzwiach na ostatnim foto mi się widzi! moje też mogłyby takie być. ps. niech sobie będą zdjęcia ładne są a dziś dokończyłam malowanie kotłowni w trudno dostępnych zakamarach za piecem i bojlerem. pomalowaliśmy na biało całą kuchnię : ściany i sufit raz - teraz czeka na kolor i drugą warstwę na sufit. i wiatrołap jest już zagruntowany przygotowany do malowania - dużo tam powierzchni nie ma, ale trzeba było dokładnie wyszpachlować połączenie z cegłą. i tata w końcu zrobił jak należy kratki wentylacyjne w dolnej łaźni i w kotłowni. pomału pomału, popołudniami codziennie coś jest zrobione! szkoda tylko że weekend nam przepadnie bo jedziemy do teściów na 94 urodziny babci mojego męża z baaaaaaardzo istotnych ostatnich zakupów : - dwie eleganckie "chromowane" szczotki kibelkowe za jedyne 9,99 sztuka (Carrefour, wyglądają solidnie jak za 9zł i są gęste) - mydelniczka typu "jeżyk" - pojemnik na mydło na ścianę, to do kotłowni. - pojemnik na mąkę z Biedrony na wagę. (chyba mają mieć niedługo fajne kolorowe miseczki po 3,99 , coś takiego mi mignęło na plakacie) - Kejti! nabyłam te regały "piwniczne" z Leroya! dwa duże 5-cio półkowe do spiżarni, dwa mniejsze 4 półkowe i jeden niski do garderoby. Właśnie czekam na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 10.02.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) oto kuchnia czekająca na meble i regały w spiżarni - z komórki bo nie miałam aparatu ale co nie co widać no i teraz sprawa do obmyślenia - czym przysłonić okna kuchenne żeby było ładnie , stylowo i niedrogo bo widać dno w skarpecie. wersja najbardziej prawdopodobna to mini-roletki jutowe i na karniszach tylko coś symbolicznego jasnego powiewającego. Edytowane 10 Lutego 2013 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 19.02.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Hejka, co tam u Was drogie Alowiczki:) Emi, jak postępują prace? Jeśli chodzi o okna kuchenne, to ta wersja z czymś tylko symbolicznym jest ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 19.02.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Hej, hej... u mnie za dużo się nie dzieje. Gips zdjęty, rehabilitacja rozpoczęta, noga jak po wojnie A ponieważ czasu wolnego mam aż nadto, wyszywam sobie obrazki, żeby kiedyś przybrać nimi ściany mojej Ali Zaczęłam też prowadzić bloga. Zapraszam: http://www.xowanie.blox.pl Ps. Emi, kiedyś prosiłaś mnie, żebym podesłała Ci wzór xxx na jednokolorową Maryję z Jezusem (gdzieś kiedyś wklejałam zdjęcie tej robótki). Odgrzebałam go wreszcie, ale nie mam pojęcia jak go przesłać przez forum. Nie widzę opcji "dodaj załącznik". Podeślij mi proszę swojego "normalnego" maila to Ci wyślę. A, co do okien w kuchni... Moim zdaniem całą uwagę powinna przyciągać przepiękna ceglana ściana. Dlatego okna przyozdobiłabym minimalistycznie. Ps1. powinnam się zacząć rozglądać za materiałami budowlanymi, bo do pracy za miesiąc trzeba będzie wracać, a tam po tak długiej nieobecności pewnie sajgon i na buszowanie po necie i sprawdzanie cen nie będzie czasu, ale mam coś lenia w tym kierunku... :( Zdecydowanie wolę robótki :DDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 19.02.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dziś był dalszy ciąg tapetowania - przykleiliśmy gazetę na ścianę w wiatrołapie, coraz lepiej nam idzie! jutro malujemy parapet i wiatrołap będzie gotów! do kuchni zamówiłam wczoraj mini-roletki jutowe w kolorze brązowym - w tej firmie http://www.wandzel.com.pl/index.php?p290 muszę mieć coś co konkretnie zasłania, bo kuchnia od ulicy i widać wszystko jak na dłoni. do tego kupię te czarne karnisze z Ikei i na nich tak jak zamyśliłam powieszę tylko po bokach coś - jeszcze nie wiem co ale coś właśnie minimalistycznego i powiewającego! I musi być pięknie firan nie lubię , więc pewnie jakiś len albo bawełnę powieszę. ha! to na wiosnę będziemy oglądać stan surowy u Kejti! dobrze, dobrze! czekamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 16.03.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Emi, pochwal się postępami w urządzaniu Ali;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 17.03.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 dużo pracowaliśmy na budowie ostatnio to i głowy do internetu nie bylo ale już nadrabiam! na pierwszy rzut idą podłogi, brakuje jeszcze w przedpokoju na gorze i w salonie. I litew nie ma, dopiero jadą bo w "naszym" sklepie się akurat skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts