emi601 01.11.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) nie mam zdjęcia z wewnątrz które oddaje istotę problemu zbyt wysoko umiejscowionego okna, mam tylko z zewnątrz i wygląda to tak:http://img39.imageshack.us/img39/3650/dsc09404ym.jpg a na Alę bez garażu poszło:- ok 1150 bloczków betonu komórkowego szer.24 cm (24 palety) - ok 670 bloczków BK 12 cm (7 palet) - sporo, sama byłam zaskoczona ale na prawdę tyle poszło i nic nie zginęło. Tych działówek na poddaszy jest trochę metrów wbrew pozorom. - 100 szt bloczków BK 6 cm.jakieś pojedyncze sztuki pozostawały z takiej zakupionej ilości.i nie ma jeszcze spiżarni wymurowanej bo będzie z cegły. poza tym nic nie kombinowaliśmy ze ścianami. Edytowane 1 Listopada 2011 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 02.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Dzięki Emi! Bardzo mi pomogłaś z tą ilością pustaków a co do tego okna na klatce to skoro mówisz, że z wewnątrz jest za wysoko więc może obniżyć je na wysokość 1 pustaka nad stropem bo widzę ze u Ciebie są trzy i okno. Jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 02.11.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 no właśnie, jeden pustak nad stropem byłby w sam raz! ale teraz to już musztarda po obiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 03.11.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Dzięki Emi!:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 20.11.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 20.11.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 24.11.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Allex25 - widzę, że robiłaś wieniec. Czy Twoje warunki gruntowe wymagały takiego rozwiązania? Masz tylko 3 bloczki betonowe - ja pod częścią mieszkalną mam 8 bez wieńca. Trochę mnie to martwi, ale kierownik mówi, że u mnie wieńca nie trzeba..... Emi601- Ty robiłaś wieniec na fundamentach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 25.11.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kejti, może niewyraźnie widać na tych zdjęciach ale ja mam 4 bloczki i dopiero wieniec. U nas murarz powiedział, że robimy wieniec tzw. poziomujący żeby złapać poziom czyli zeby wszystko było równiuteńko. Prawdę mówiąc, to ja się nie znam ale jak murarz powiedział, tak zrobił. U Ciebie być może nie trzeba tego wieńca bo fundament był wcześniej wypoziomowany idealnie a u mnie, jak widać na zdjęciach nie i dlatego teraz ten wieniec. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 25.11.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dzięki allex25 Uspokoiłaś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 25.11.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Nie ma sprawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 25.11.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ja też nie mam wieńca na fundamentach za to jutro będę mieć wieniec na ścianach garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 26.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 zalany wieniec! ale fajnie było, znów własnoręcznie zacierałam. tylko mnie trochę na pompie skroili, bo betonu mało a zapłacić musiałam za tak jak bym brała całą gruchę ;/ ale nic to. już wiem że na garaż było za dużo bloczków kupione i trochę zostanie, kurcze, z moich wyliczeń wynika że 3 palety. ale kolejny etap za nami! i dziś była piękna pogoda jak tak stałam sobie na rusztowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 04.12.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 z cyklu aktualnie na budowie, wieniec na garażu gotowy! zdjęcia z etapu szalunków, po wylaniu nic się wizualnie nie zmieniło http://img64.imageshack.us/img64/6184/dsc00085oz.jpg http://img580.imageshack.us/img580/7708/dsc00087iw.jpg http://img215.imageshack.us/img215/6607/dsc00088yj.jpghttp://img585.imageshack.us/img585/1434/dsc00084m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 11.12.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Moje Drogie, tak jak planowałam, pociągnęliśmy kanalizację i wodę do granic działki, żeby raz na zawsze skończyć z przekopywaniem jej wzdłuż i w szerz. Zmieniliśmy też całkowicie lokalizację ewentualnego szamba, ale myślę, że nie będzie z tym problemów (szambo musi być - przynajmniej na razie - bo kanalizacja wsi dopiero w planach). Drenaż działa Mimo, że od września do końca listopada prawie nie było opadów, to daje się słyszeć sączącą się rurkami i kapiącą leniwie wodę. Na chwilę obecną mury przykryte folią budowlaną czekają na większy przypływ gotówki. A tak nawiasem mówiąc, to za dużo "Alowiczów" na stronach www znaleźć nie można, i jakże wielkie było moje zdziwienie, gdy na porannej kawie w pracy dowiaduję się przypadkiem, że kolega z jakości mieszka w "Ali" już kilka lat!!! Wstępnie widziałam zdjęcia elewacji zewnętrznej (też jak u mnie podwójny garaż). Miód na oczy W tym tygodniu mam nadzieję oglądać wnętrza. Już nie mogę się doczekać! I właśnie za namową kolegi postanowiłam, że postawimy trzeci komin. W sensie, przeniesiemy kotłownię do garażu. Jeszcze nie zalałam chudziaka, więc jest taka możliwość. Od kilku osób (kier. bud., majster, siostra, rodzice) słyszałam, że kotłownia w części mieszkalnej, to nie najlepszy pomysł, ale jakoś nie dałam się przekonać. Jemu się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 28.12.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Hej dziewczyny! Co u Was nowego? Kejti oglądałaś już wnętrza Ali? Jak wrażenia? Może nas zainspirujesz?) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 03.01.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 dziś rusza robienie dachu juppi! bramy zamówione, muszę poszukać drzwi gospodarczych i podzwonić do posadzkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejti_82 07.01.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Niestety zdjęć wnętrz jeszcze nie widziałam, bo najpierw kolegę zaniemogło, a teraz jakoś nie możemy się spotkać ;( Ale na pewno nie uciekną A mnie naszła wena do wyszywania obrazów do mojego przyszłego domku. Jestem zapaloną hafciarką (haft krzyżykowy) od lat, ale większość - o ile nie wszystkie - z moich prac powędrowała do znajomych i przyjaciół. Teraz postanowiłam zrobić wreszcie coś dla siebie Na tamborku obecnie fragment "Pocałunku" Gustav'a Klimt'a. Zawiśnie na pewno w salonie. Daje sobie 3-4 miesiące na jego wykonanie (po kilka godzin dziennie - ale ja to uwielbiam!!!). A ponieważ w Ali ścian nie brakuje, to będę miała co robić przez najbliższe lata. Wprowadzamy się za ok 6-8 wiosen i do tego czasu obrazki powinny być gotowe WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU!!! Ps. a poniżej trochę wcześniejszej twórczości, która powędrowała w świat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 07.01.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) ale ekstra! ja też wyszywam ! ta matka boska czarną nicią jest super! chciałabym tak sobie zmajstrować! masz wzór do niej? podziel się Kejti ! plisss ja mam teraz na tapecie latarnie morską, a na zeszłe urodziny dostałam od teściowej głowę konia ( bo ja koniara jestem ) i mi normalnie szczęka opadła, bo przy tej latarni to wiem ile to roboty, a koń jest wielkości A4, a ja latarnie dziergam od zeszłej gwiazdki a Klimta widziałam w gazecie z haftami krzyżykowymi, super jest! ps. dach na garażu się robi! Edytowane 7 Stycznia 2012 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 25.01.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 dach na garażu zrobiony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 18.03.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Cześć Moje Drogie,sco u Was? wiosna już chyba na dobre się zadomowi więc trzeba ruszać dalej:) My zaczynamy koniec marca lub początek kwietnia...słoneczko nastraja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts