emi601 10.08.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 od środy tynkarze szaleją w domu i mam zajeładne drzwi które się kiepsko zamykają! :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 12.08.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Wczoraj stanęły krokwie, teraz deskowanie i papa i tyle na ten rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 12.08.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 pięknie pięknie! że się powtórzę za pewnie tym stwierdzeniem ale to wielki moment i bardzo budujący zdjęcia zdjęcia prosimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 14.08.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Proszę bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 14.08.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 klasa! widzę chyba drobne zmiany w konstrukcji dachu! czy to jeszcze nie koniec i słupy jeszcze się pojawią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 14.08.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Emi, słupy będą przesunięte i schowane w ściankach działowych ale majster od krokwi mówił, że wogóle by z nich zrezygnował ale nie wiem, nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 14.08.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 ja też długo myślałam z tym likwidowaniem słupów, w końcu stanęło na niekombinowaniu, więźba jakoś tam została policzona na dachówkę ciężką i trochę baliśmy się zmieniać. Mam spokojną głowę. Wyczytałam na forum i innych źródłach naukowych na tematy budowlane że dla rozpiętości więźby jak w ALI stosuje się konstrukcję właśnie płatwiową, dla mniejszych rozpiętości można dawać więźbę z jętkami, A co na to kierownik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 15.08.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Z kierownikiem jeszcze nie rozmawiałam, jednak ma się pojawić jak murarze będą robić szczyty i kominy, wtedy ustalimy jak i co i podejmiejmy decyzję. Tak czy inaczej, jeżeli zdecuduję się na słupy to i tak będą schowane w ściankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 23.08.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 tynki się robią, robią, już dół cały mamy ps . ktoś mi zmienił nazwę wątku, zauważyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 26.08.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 jeszcze nie gotowe ale już cieszą kuchnia http://img88.imageshack.us/img88/4934/dsc0978a.jpg salon http://img687.imageshack.us/img687/2132/dsc0980c.jpg jeden pokój u góry http://img255.imageshack.us/img255/653/dsc0990s.jpg a takie mamy drzwi http://img825.imageshack.us/img825/9537/dsc0975i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.08.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Hej Emi czy jako sąsiadka mogę podglądać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 27.08.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 30.08.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 U nas wszelkiego murowania ciąg dalszy... kominy i ścianki działowe się robią. Emi, fajnie już sobie popatrzec na takie otynkowane ściany:) Powiem Ci, że te białe drzwi wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 04.09.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 białe drzwi rządzą od zawsze wiedziałam, że nie będziemy mieli brązowych. ;P wieści z pola boju: 1. panowie tynkarze sobie poszli, tynki sobie schną. 2. w czwartek pan podłogowiec wpada z ekipą robić " wylewki" - od soboty rozkładamy folie i styropian, jutro przyjeżdżają materiały ciężkie. 3. mam ekipę od elewacji :) za dwa tyg zaczynają! najbardziej się cieszę że będę mieć ten bałagan z głowy i nie grozi nam prowizorka typu "tynk za rok" aczkolwiek worek pieniędzy to pochłonie, (to jest jakaś masakra) ale dom będzie od razu porządnie wyglądał! - system dryvit - bezkołkowy, nie trzeba tez gruntować bo wszystko do siebie chwyta samo z siebie, tynk mineralny 1,5mm, na to farba. Szara wokół okien białe ramki - szukam w szybkim tempie czegoś ładnego na parapety. 4. ogarniamy temat drzwi wewnętrznych - chyba będą Fiordy z Pol-skone. Wolałabym drewniane ale gdybym chciała mieć do nich regulowane ościeżnice (a takie bym wolała) to kosztuje to taczkę kasy i kupę własnej roboty. W pol-skone są niedrewniane ale gotowe i niedrogie. 5.kafelki duperelki i panele powybierane tylko jechać i kupować (trochę castorama , trochę leroy i dwa lokalne sklepy) 6. rozeznaję się ile ekipy biorą za płyty g-k na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 24.09.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Hejka Emi, i jak tam na placu boju? jestem bardzo ciekawa czy domek ma juz elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 24.09.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Hej Emi pochwal się swoją szarą elewacją. Chętnie zobaczę wasz odcień. No i fajnie że wśród żółci, pomarańczy będzie kolejny szarak. Sporo jeździmy z mężem i powiem Ci że do tej pory widzieliśmy jeden dom z szarą elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allex25 25.09.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Dokładnie pszczółka, u mnie w okolicy też same żółciaki dlatego też myślę o jakimś zupełnie innym kolorze. We'll see... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 25.09.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) elewacja i ocieplenie się robi się robi, bardzo sprytnie i sprawnie się robi a ja się jaram jak młody rolnik podorywką jak mnie to kolega z pracy podsumował. hihi i parapety też już szybciorem w między czasie wybrałam. grafitowe z takich grubych płytek klinkierowych z okapnikiem, fajnie od przodu będą wyglądać bo są dość grube, nie jak zwykłe płytki parapetowe. Miały być cegły ale za dużo byłoby cięcia i kombinowania. będzie szarak aż wszystkim kapcie spadną ze mną na czele, bo koloru nie widziałam na wzorniku! wyobrażacie sobie? trzeba było szybko podjąć decyzję a Dryvita u nas mało ( by the way wszystko na elewacje kupiłam w internecie, jakby co mogę polecić sprawdzone miejsca), a że mąż służbowo jeździ do dużego miasta, gdzie jest sklep z wzornikiem kolorów farb , to sam musiał zdecydować ! wariatka męża puściła kolor wybierać :D kolor nazywa się "grey frost" , i jak mnie małż zapewnia , jest taki o którym marzyliśmy ! zdjęcie zapodam rzecz jasna czem prędzej jak już wszystko będzie na tip top! dokładnie pszczółko, na naszych terenach same kremy i beże. Myślę sobie, że biały może być też ciekawą "alternatywą kolorystyczną". ale w drodze do mojej zaprzyjaźnionej hurtowni budowl. mijam jeden dom w kolorze wściekłego różu. Przyszli sąsiedzi z przeciwka pomalowali się na bardzo, bardzo jasny zielony, nawet fajnie to wygląda. alex! jak tam deskowanie? PS> przed chwilą Kuba W. zapowiedział Karola Strasburgera przypominając anegdotę w jego wykonaniu: zapodaję bo budowlana i niezła hehehe - co to jest czerwone i złe robi na zęby? - cegła. Edytowane 25 Września 2012 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.09.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Emi ten różowy to jak się jedzie do nowego dworu? Szary będzie świetny. Ja jestem zadowolona. Nawet bardzo. No i nawet teściowa pochwaliła Nie wiem czy czytałaś u mnie więc napiszę jeszcze raz Moi fachowcy od elewacji jak zobaczyli wiadro z szarością to myśleli że wyjdzie masakra na ścianie, a jak zobaczyli to powiedzieli że rewelacja. Myślę, że nie zależnie od odcienia z białym będzie super. Nawet mocno ciemne wyglądają pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 26.09.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 dokładnie ten różowy dom pszczółko, i na dodatek ma jeszcze bardziej różowe obramowania okien ! nie sposób go nie zauważyć, co nie? zimą na białym tle fajnie go z daleka już widać! nasz pan też najczęściej kładzie żółcie i pomarańcze dziś nawet o tym rozmawialiśmy. u nas ma być jasno szary, białe ramki okien, grafitowy dach - już nie moge się doczekać! dziś 10 z 12 parapetów zostało zrobione! jestem mega zadowolona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts