Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUROPATWA Michalina i Krzys

Recommended Posts

dzisiaj zle sie czuje,nie poszlam do pracy-mam jakies zle dni.

Zadzwonilam do naszego mjstra, powiedzialam ze pozwolenie w reku, mozemy blizej porozmawiac o terminach no i sie przeliczylam..

Jedziemy na urlop z mezem 6 wrzesnia do Polski i myslelismy ze w tym czasie uda nam sie towarzyszyc choc zalewaniu fundamentow, no ale niestety Pan Majster jest wolny od moze polowy pazdziernika..

No nic, nie na marne mi bylo sie zle poczuc teraz juz wogole nie chce mi sie jechac do Polski..

Moze uda nam sie zrobic ogrodzenie, postawic jakis domek/szopke, wykopac studnie i zalorzyc prad tymczasowy.

Pozdrawiam wszystkich czytajacych

• 2 months później...
  • 2 months później...

Witam Michalino i Krzysztofie.

Właśnie intensywnie zastanawiamy się wraz z żoną nad budową i to też właśnie kuropatwy. Wszak nie mamy jeszcze działki ani projektu ale zamierzamy je kupić.

Przed chwilą znalazłem wasz post i bardzo się ucieszyłem bo nic nie mogłem znaleźć na forum wcześniej na temat kuropatwy a byliśmy ciekawi wrażeń i doświadczeń już budujących.

Z jednej strony to możecie się cieszyć, że właśnie teraz zaczynacie budowę bo minął bum, materiały staniały i łatwiej o fachowców.

Jak widać powyżej jesteśmy początkujący i bardzo skrupulatnie będziemy śledzić wasze wypowiedzi. W ogóle bardzo dobry pomysł opisywania tego i dla Was iak i może i my coś skorzystamy.

Czy możecie nam odpowiedzieć na takie pytania jak

1) Może wiecie,czy można zwiększyć bez pozwolenia autora powierzchnie domu(chodzi mi o zwiększenie pow. wszystkich sypialni, czyli pomoże przesunięcie ściany bocznej o 1-2 metry)a jeśli to ile może kosztować

2)czy znacie już oczywiście orientalny , planowany koszt od momentu wejścia na działkę do ukończenia pod klucz(czyli mamy tylko działkę). Rozumiem, że część robót sami wykonacie i nie oddajecie budowę w ręce jednej firmy bo wtedy drożyyyyzna.

pozdrawiamy i życzymy powodzenia

monika i radek

• 2 months później...
  • 2 months później...

Jestem Agnieszka. razem z mężem również budujemy dom, wybralismy projekt kuropatwa.

Obecnie jestesmy na etapie dachu. Po krótce opowiem co zmienilismy w projekcie:

-połączylismy łazienke z wc

-powiększylismy kuchnie i kotłownie

-taras zrobilismy w kształcie kwadratu

-garaz bedziemy budowc za domem.

Teraz jak stoj już mury to powiększylibysmy jeszcze o metr pokoje. No ale jest juz za późno, choc pokoje nie sa wcale takie małe wiec przeżyjemy.

Jak macie jakies pytania to piszcie.

• 1 year później...

Dom mamy juz na ukończeniu, czekają nas tylko przyłącza i jeszcze troche do porobienia w srodku, pomalowanie scian, panlele i meble. Na ta chwile budowa wyniosła nas 160-170 tys. Działki nie licze. Dużo tez robilismy sami, ekipa byla tylko do murów, do położenia drewna na dach (dachówke sami zakładalismy), centralnego ogrzewania, tynki w srodku, ocieplenie z zewnatrz domu, płytki w łazience i kuchni, zamonotowanie drzwi. Całą reszte robilismy sami.

Jeśłi macie jeszcze jakies pytania to piszcie na e-maila [email protected], tam jestem dostapna cały czas, tutaj ze wzgledu na bardzo małe zainteresowanie nie zagladam za czesto.