michalinaikrzys 28.08.2008 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 dzisiaj zle sie czuje,nie poszlam do pracy-mam jakies zle dni.Zadzwonilam do naszego mjstra, powiedzialam ze pozwolenie w reku, mozemy blizej porozmawiac o terminach no i sie przeliczylam..Jedziemy na urlop z mezem 6 wrzesnia do Polski i myslelismy ze w tym czasie uda nam sie towarzyszyc choc zalewaniu fundamentow, no ale niestety Pan Majster jest wolny od moze polowy pazdziernika..No nic, nie na marne mi bylo sie zle poczuc teraz juz wogole nie chce mi sie jechac do Polski..Moze uda nam sie zrobic ogrodzenie, postawic jakis domek/szopke, wykopac studnie i zalorzyc prad tymczasowy.Pozdrawiam wszystkich czytajacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinaikrzys 05.11.2008 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 28 pazdziernika powolutku ruszylismy mam troszke zdjec z placu boju ale nie wiem za bardzo jak je wstawic dlatego dajcie mi troszke czasu na znaleziennie info na forum. Pozdrawiam i cierpiwosci wszystkim budujacym zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinaikrzys 03.02.2009 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Zdjecia z budowy: http://naszdom.bloog.pl/gal,542827,title,28-pazdziernik-08-Ostateczne-rozpoczecie-budowy,index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sielo123 07.02.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam Michalino i Krzysztofie.Właśnie intensywnie zastanawiamy się wraz z żoną nad budową i to też właśnie kuropatwy. Wszak nie mamy jeszcze działki ani projektu ale zamierzamy je kupić. Przed chwilą znalazłem wasz post i bardzo się ucieszyłem bo nic nie mogłem znaleźć na forum wcześniej na temat kuropatwy a byliśmy ciekawi wrażeń i doświadczeń już budujących.Z jednej strony to możecie się cieszyć, że właśnie teraz zaczynacie budowę bo minął bum, materiały staniały i łatwiej o fachowców. Jak widać powyżej jesteśmy początkujący i bardzo skrupulatnie będziemy śledzić wasze wypowiedzi. W ogóle bardzo dobry pomysł opisywania tego i dla Was iak i może i my coś skorzystamy. Czy możecie nam odpowiedzieć na takie pytania jak1) Może wiecie,czy można zwiększyć bez pozwolenia autora powierzchnie domu(chodzi mi o zwiększenie pow. wszystkich sypialni, czyli pomoże przesunięcie ściany bocznej o 1-2 metry)a jeśli to ile może kosztować2)czy znacie już oczywiście orientalny , planowany koszt od momentu wejścia na działkę do ukończenia pod klucz(czyli mamy tylko działkę). Rozumiem, że część robót sami wykonacie i nie oddajecie budowę w ręce jednej firmy bo wtedy drożyyyyzna.pozdrawiamy i życzymy powodzeniamonika i radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinaikrzys 15.04.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 zdjecia : http://naszdom.bloog.pl/gal,566491,title,Ciag-dalszy-prac-pod-stan-zero,index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaseba 22.06.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Jestem Agnieszka. razem z mężem również budujemy dom, wybralismy projekt kuropatwa.Obecnie jestesmy na etapie dachu. Po krótce opowiem co zmienilismy w projekcie:-połączylismy łazienke z wc-powiększylismy kuchnie i kotłownie-taras zrobilismy w kształcie kwadratu-garaz bedziemy budowc za domem. Teraz jak stoj już mury to powiększylibysmy jeszcze o metr pokoje. No ale jest juz za późno, choc pokoje nie sa wcale takie małe wiec przeżyjemy. Jak macie jakies pytania to piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaSzymon 20.09.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witamy, czy po zmianach w projekcie wiecie już jakie macie ostateczne koszty wykonanai budowy tego domku. Interesuje nas koszt tzw deweloperski (bez mebli, same podłogi biały montaż, takie gołe ale do zamieszkania). pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaseba 27.09.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Dom mamy juz na ukończeniu, czekają nas tylko przyłącza i jeszcze troche do porobienia w srodku, pomalowanie scian, panlele i meble. Na ta chwile budowa wyniosła nas 160-170 tys. Działki nie licze. Dużo tez robilismy sami, ekipa byla tylko do murów, do położenia drewna na dach (dachówke sami zakładalismy), centralnego ogrzewania, tynki w srodku, ocieplenie z zewnatrz domu, płytki w łazience i kuchni, zamonotowanie drzwi. Całą reszte robilismy sami. Jeśłi macie jeszcze jakies pytania to piszcie na e-maila [email protected], tam jestem dostapna cały czas, tutaj ze wzgledu na bardzo małe zainteresowanie nie zagladam za czesto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts