kreon 21.10.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam W dniu 16.05.2007 r wraz z żoną staliśmy sie posiadaczmi działki budowlanej o pow 1054 m2. Przez kilka kolejnych miesięcy powolutku zbieraliśmy potrzebne nam dokumenty by łąka w przyszłości mogła stać się naszą maleńką posiadłością Co udało nam się załatwić i ile to kosztowało . 1. Już podpisaliśmy z elektrownią umowe o przyłącze prądu - narazie 144 pln pln a niebawem reszta 1931.74 pln. 2. W wodociągach świstek o warunkach przyłączenia wodociągu - 17 pln. 3. Mapki 250 pln. 4. Wypis z rejestru gruntów - 12 pln. 5. Miejscowy plan zagospodarowania terenu. 50 pln. 6. Projekt 1599 pln. Czyli na dzis 2072 pln i to dopiero kropla w morzu. Wkrótce postaram się dodać zdjęcie naszej działeczki ale musze jeszcze rozgryść jak to się robi. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 21.10.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam Was serdecznie,my z mężem w przyszłym miesiącu staniemy się posiadaczami tego samego projektu, co Wy z wykuszem. Zamierzamy natomiast postawić garaż jednostanowiskowy i obniżyć go rezygnując w ten sposób ze strychu. Miałabym prośbę? Czy moglibyście zamiescić skan parteru z wykuszem? Jestem strasznie ciekawa rzeczywistych wymiarów pomieszczeń.PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreon 21.10.2007 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Jasne nie ma problemu, jutro w pracy postaram się zeskanować żut , a co do powieżchni, to przy wykuszu jedynie zwiększa się salon z 28.7 m2 na 31.8 m2. Aneks dukupuje się oddzielnie może być opcjonalnie: 1. sam wykusz 2. sam garaż dwustanowiskowy 3. razem wykusz i garaż dwustanowiskowy Proponuje zakup opcję 3 ponieważ zminiejsza to koszt tego aneksu gdybyście jednak zdecydowali się na garaż dwustanowiskowy . Na wielkość pomieszczen w domku też wpływa to jaką opcję ogrzewania planujecie , gazowe czy stałe , przy gazowym jest mniejsza kotłownie i tym samym dodatkowa garderoba, a przy stałym duża kotłownia brak garderoby ( tak jak na stronie internetowej) PS. Nie wiem czy uda mi się to wkleić na forum , jeżeli nie to podeśle na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 22.10.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam,bardzo, ale to bardzo dziękuję zwłaszcza za podpowiedź z aneksem. Zastanawiałam się się wczoraj nad tym, że za projekt zapłacliliście tyle, co z jednym aneksem, a teraz wiem dlaczego:( Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreon 22.10.2007 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 A oto link do zdjęcia naszej działki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/017a2b8b051117c6.html Troche jeszcze zarośnięta ale na wiosne będzie się na niej działo Może w przyszłości uda mi się zamieszczać pełne zdjęcia a nie tylko linki do nich. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anelka 22.10.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Bardzo Wam dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts