IRENEUSZ KUBIK 31.12.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 witam ! ja jestem ciekaw kominka z pw bo sam mam teraz taką sytuację jak u was dom nie ocieplony i podpalam kominkiem z pw ja mam trochę więcej powierzchni kilka grzejników i podłogówki ok 45 m2 i jak palę teraz wrzucę kilka kawałków drewna to kominek nie zrobi 70 stopni C pewnie bym musiał cały dzień palić ? jak to u was się zachowuje przy ok-5 stopni jak teraz pozdrawiam podziwiam za tą instalację samodzielną CO !!!!!!!!!!!!!! ładna robota!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 31.12.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 kochani co do drzwi wejściowych my zamówiliśmy w stolbud włoszczowa - mają ciekawe wzory - może to wam pomoże. Pozdrawiam i życzę wszyskiego co naj ...... w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 31.12.2008 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 ja góry w ogóle nie grzeje, tam ostatnio miałem -1°a dół ledwo udaje mi się utrzymać między 3 a 10°Zależy czy masz parapety i wełnę na górze bo ja nawet tego nie mam więc mimo uszczelnienia zawiewa konkretnie. kotek999 - juz szukam z tej firmy, dzięki. Problem z drzwiami jest taki, że chcemy mieć drzwi podwójne.Pierwsze frontowe mają być podobne do bramy garażowej - srebrne lub stalowe ale nie muszą być antywłamaniowe. Natomiast drugie drzwi za wiatrołapem muszą być antywłamaniowe. Krótko mówiąc dwie pary po około 4000 to lekka przesada, szukamy czegoś tańszego. Do tego jeszcze dość dobre drzwi między garażem a wiatrołapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 12.01.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Cześć foczka -coś Ty to narobił z ta podłogówką? . Foczka w gorącej wodzie kąpana . Nie wierze ze Ty nigdy nie czytałeś o wygrzewaniu podłogówki-przecież Ty fachowiec jesteś i tak sobie samemu napsocić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 12.01.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 no spaprałem sobie, ale to nie było przy wygrzewaniu, posadzka już dawno była zalana i już dawno wygrzewana, i chyba właśnie dlatego się zgapiłem ale w sumie to nic się wielkiego nie stało, pęknięcie jest i będzie dopóki płytki nie zakryją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 12.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Przykryj w takim razie pęknięcia płytkami jak najszybciej i zapomnij o temacie Przed Toba pewnie kolejne niespodzianki, które są nie do uniknięcia. Lucyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 12.01.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 jeszcze nie wiem jaki kolor a zbudował ktoś bez błędów? mamy na koncie dwa, jak na ten etap to i tak się dobrze trzymamy. widziałem jakieś krzesła czerwone u was, idę coś nabazgrać pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 13.01.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Fanie ze nabazgrałeś ,ja odbazgrałam . Z punktu widzenia użytkownika domu i otwartych przestrzeni mogę powiedzieć -im mniej kolorów w domu tym ładniej. Wtedy tworzy wszystko jedna spójną całość. Idźcie w jasne kolory i stonowane. Wszystkie ciemne i soczyste kolory ścian z czasem potrafią zmęczyć. Teraz widać ze używając do malowania jasnych kolorów optycznie ten dom powiększyłam. Wiem, ze intuicja Wam podpowie przy doborze farb, kafelek, podłóg . Tak bardzo jestem ciekawa jak wygląda wykończony kolejny Jaśminek. lucyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 13.01.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 zobaczymy, najwyżej się przemaluje, kupiłem sprężarkę do malowania natryskowego więc w razie czego szybko i bezboleśnie na razie mamy pomysł na kuchnię, są szkice, próbowałem je przenieść na 3D w jakimś programie ale były takie ograniczenia że nawet kolorów szafek nie dobrałem tych samych i wyszło nieco inaczej niż miało być. Ale ogólny układ i styl mebli zachowany. Zdjęcia modelu w dzienniku. http://forum.muratordom.pl/post3000120.htm#3000120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 13.01.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 No powiem Ci Krzysiu ze tyś to jest pieruńsko utalentowana bestyja. Sam zmaściłes takie cudo!!!Kuchnia zapowiada sie bardzo fajnie. Ergonomia zachowana, kolorystyka bardzo ładna -wszystko w moim typieJedno zastrzeżenie wg mojego i tylko mojego zdania.Mam obecnie zlewozmywak jednokomorowy z ociekaczem. Wierz mi ze lada dzień go wywalę na korzyść zlewu dwukomorowego. Mimo zmywarki w sąsiedztwie brakuje drugiej komory. Weźmy prozaiczny przykład-rozmrażać coś w zlewie i nawet nie mam gdzie umyć rąk jak coś robię-muszę lecieć do łazienki. lucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 13.01.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Dzięki za przeniesienie posta. Kuchnię projektowała Dobrochna, ja tylko przeniosłem do programu Na tej zabudowanej ścianie ma być jeszcze taka żaluzja otwierana do graciarstwa kuchniowego, które niekoniecznie ma stanowić ozdobę Odnośnie zlewozmywaka, przerabialiśmy temat 7 lat temu, zakupiliśmy 2 komorowy po wszystkich za i przeciw. ALE od kiedy mamy zmywarkę druga komora nie jest potrzebna. Teraz chcemy jedno komorowy z ociekaczem "do rozmrażania mięsa". Może tez dlatego że zaraz nad zlewem mamy ociekacz założony. W każdym razie zdecydowanie od dwóch lat nie używaliśmy drugiej komory. No mięso fakt leży czasem - ale może leżeć na ociekaczu albo nawet w lodówce - będzie duża. Właśnie kurczaka rozmrażam od wczoraj i właśnie leży w lodówce - idę robić obiad "Kurczak w sosie francuskim w białym winie". Brzmi apetycznie. papap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 14.01.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witaj Krzyś -mam nadzieje ze kurczak wyszedł smaczny . To, ze macie ociekacz nad zlewem to bardzo rozwiązuje sprawę, ja go nie mam ,stąd może takie wnioski. Czasami jak umyję jakieś naczynie ręcznie i położę go na ociekaczu zlewozmywakowym, to mam wrażenie strasznego bałaganu, a jakbym go włożyła do drugiej komory to by mi sie tak nie rzucał w oczy . Pewnie do wszystkiego można sie przyzwyczaić . pozdrawiam Was wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 14.01.2009 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 A dziękuję, smaczny był i jeszcze zostało na dziś na obiad trochę A wracając do tematu, większość naczyń i tak suszy się w zmywarce więc ten ociekacz nad zlewem to taki trochę nieużywany się zrobił, Polowe przerobiliśmy i tak na półke na produkty spożywcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 23.01.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Oj !! Jesteśmy pod wrażeniem . Pomysły macie naprawdę fajne chyba będziemy musieli podpatrzeć .Niedługo pewnie wprowadzka i parapetówka . Widzimy ,że zamierzacie kupić sporą lodówkę - zapasy tam pewnie zmieszczą się na" cały miesiąc" . W sumie to spora oszczędność nie trzeba będzie jeździć do marketu.Stoliczek w kuchni chcecie mieć składany czy stojący na jednej nodze ?Muszę powiedzieć ,że kuchnia całkiem całkiem - widać ,że Dobrosia lubi mieć wszystko uporządkowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 23.01.2009 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Skoro mamy mieszkać na wsi a do sklepu daleko to lodówka musi być duża stół dokładnie jeszcze nie wiem, ale jakieś szuflady Dobrosia kombinowała, nie wiem czy to fajnie będzie wyglądać, na moje to może sobie stać na jednej nodze. A z tą parapetówką to się przeciąga i przeciąga, i jeszcze trochę bo zima za pasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 24.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Fakt wieś ma swoje prawa , a jak zima zasypie drogi to spora lodówka jest jak w sam raz. Co do koncepcji kuchni to jak patrzy się w sklepach to czasami trudno wybrać co się podoba , a co będzie pasowało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 22.06.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Co Cię skłoniło do robienia schodów drewnianych na parterze i betonowych na piętro? Przyznam ,że to ciekawy i oryginalny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_łukasz1981 23.11.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam, pozwolę sobie zapytać jaką macie głębokość samych ław fundamentowych ( chodzi mi o same ławy bez ścian ) bo na fotkach wyglądają na bardzo płytkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts