Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Foczy Jaśmin i jego KOMENTARZE

Foczki

Recommended Posts

witam !

ja jestem ciekaw kominka z pw bo sam mam teraz taką sytuację jak u was dom nie ocieplony i podpalam kominkiem z pw

ja mam trochę więcej powierzchni kilka grzejników i podłogówki ok 45 m2 i jak palę teraz wrzucę kilka kawałków drewna to kominek nie zrobi 70 stopni C

pewnie bym musiał cały dzień palić ?

jak to u was się zachowuje przy ok-5 stopni jak teraz

pozdrawiam

podziwiam za tą instalację samodzielną CO !!!!!!!!!!!!!! :D

ładna robota!!!!!!!!!!!!!!!! :D

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja góry w ogóle nie grzeje, tam ostatnio miałem -1°

a dół ledwo udaje mi się utrzymać między 3 a 10°

Zależy czy masz parapety i wełnę na górze bo ja nawet tego nie mam więc mimo uszczelnienia zawiewa konkretnie.

kotek999 - juz szukam z tej firmy, dzięki.

Problem z drzwiami jest taki, że chcemy mieć drzwi podwójne.

Pierwsze frontowe mają być podobne do bramy garażowej - srebrne lub stalowe ale nie muszą być antywłamaniowe. Natomiast drugie drzwi za wiatrołapem muszą być antywłamaniowe. Krótko mówiąc dwie pary po około 4000 to lekka przesada, szukamy czegoś tańszego. Do tego jeszcze dość dobre drzwi między garażem a wiatrołapem.

• 2 weeks później...

Fanie ze nabazgrałeś ,ja odbazgrałam :) . Z punktu widzenia użytkownika domu i otwartych przestrzeni mogę powiedzieć -im mniej kolorów w domu tym ładniej. Wtedy tworzy wszystko jedna spójną całość. Idźcie w jasne kolory i stonowane. Wszystkie ciemne i soczyste kolory ścian z czasem potrafią zmęczyć. Teraz widać ze używając do malowania jasnych kolorów optycznie ten dom powiększyłam. Wiem, ze intuicja Wam podpowie przy doborze farb, kafelek, podłóg :) . Tak bardzo jestem ciekawa jak wygląda wykończony kolejny Jaśminek.

lucyna

zobaczymy, najwyżej się przemaluje, kupiłem sprężarkę do malowania natryskowego więc w razie czego szybko i bezboleśnie :D

na razie mamy pomysł na kuchnię, są szkice, próbowałem je przenieść na 3D w jakimś programie ale były takie ograniczenia że nawet kolorów szafek nie dobrałem tych samych :( i wyszło nieco inaczej niż miało być. Ale ogólny układ i styl mebli zachowany.

Zdjęcia modelu w dzienniku.

http://forum.muratordom.pl/post3000120.htm#3000120

No powiem Ci Krzysiu ze tyś to jest pieruńsko utalentowana bestyja. Sam zmaściłes takie cudo!!!Kuchnia zapowiada sie bardzo fajnie. Ergonomia zachowana, kolorystyka bardzo ładna -wszystko w moim typie

Jedno zastrzeżenie wg mojego i tylko mojego zdania.Mam obecnie zlewozmywak jednokomorowy z ociekaczem. Wierz mi ze lada dzień go wywalę na korzyść zlewu dwukomorowego. Mimo zmywarki w sąsiedztwie brakuje drugiej komory. Weźmy prozaiczny przykład-rozmrażać coś w zlewie i nawet nie mam gdzie umyć rąk jak coś robię-muszę lecieć do łazienki.

lucy

Dzięki za przeniesienie posta.

Kuchnię projektowała Dobrochna, ja tylko przeniosłem do programu :D

Na tej zabudowanej ścianie ma być jeszcze taka żaluzja otwierana do graciarstwa kuchniowego, które niekoniecznie ma stanowić ozdobę :)

Odnośnie zlewozmywaka, przerabialiśmy temat 7 lat temu, zakupiliśmy 2 komorowy po wszystkich za i przeciw. ALE od kiedy mamy zmywarkę druga komora nie jest potrzebna. Teraz chcemy jedno komorowy z ociekaczem "do rozmrażania mięsa". Może tez dlatego że zaraz nad zlewem mamy ociekacz założony. W każdym razie zdecydowanie od dwóch lat nie używaliśmy drugiej komory. No mięso fakt leży czasem - ale może leżeć na ociekaczu albo nawet w lodówce - będzie duża. Właśnie kurczaka rozmrażam od wczoraj i właśnie leży w lodówce - idę robić obiad "Kurczak w sosie francuskim w białym winie". Brzmi apetycznie.

papap

Witaj Krzyś -mam nadzieje ze kurczak wyszedł smaczny :lol: . To, ze macie ociekacz nad zlewem to bardzo rozwiązuje sprawę, ja go nie mam ,stąd może takie wnioski. Czasami jak umyję jakieś naczynie ręcznie i położę go na ociekaczu zlewozmywakowym, to mam wrażenie strasznego bałaganu, a jakbym go włożyła do drugiej komory to by mi sie tak nie rzucał w oczy :) . Pewnie do wszystkiego można sie przyzwyczaić :) .

pozdrawiam Was wszystkich

• 2 weeks później...

Oj !! Jesteśmy pod wrażeniem . Pomysły macie naprawdę fajne chyba będziemy musieli podpatrzeć .Niedługo pewnie wprowadzka i parapetówka . Widzimy ,że zamierzacie kupić sporą lodówkę - zapasy tam pewnie zmieszczą się na" cały miesiąc" . W sumie to spora oszczędność nie trzeba będzie jeździć do marketu.

Stoliczek w kuchni chcecie mieć składany czy stojący na jednej nodze ?

Muszę powiedzieć ,że kuchnia całkiem całkiem - widać ,że Dobrosia lubi mieć wszystko uporządkowane .

Skoro mamy mieszkać na wsi a do sklepu daleko to lodówka musi być duża :)

stół dokładnie jeszcze nie wiem, ale jakieś szuflady Dobrosia kombinowała, nie wiem czy to fajnie będzie wyglądać, na moje to może sobie stać na jednej nodze.

A z tą parapetówką to się przeciąga i przeciąga, i jeszcze trochę bo zima za pasem.

• 1 year później...
  • 5 months później...