kirkris 21.10.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 witajcie, co prawda mój ogród to jeszcze daleka sprawa ale dziś przed domem zobaczyłem roślinę której jeszcze nigdy nie widziałem. Zrobiłem temu fotkę moją komórką : http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/smieci/Zdjcie000m.jpg Wewnątrz tych kolczastych owoców są nasiona które się wysypują po otwarciu. Co to za cudo i czy juz powinienem je rwać z korzeniami czy jest to nieszkodliwe ? dzięki za podpowiedzi K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 21.10.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 To datura, czyli bieluń dziędzierzawa- ruderalna roślina polskich łąk, w sprzedaży także jednoroczne odmiany kolorowe. Trująca i odurzająca w całości , ale piękna ! Zbierz nasiona lub już teraz wysiej, rozmnaża się tylko z nasion! tu jest dyskusja do datury " spożywczej- narkotycznej", czyli dziędzierzawy ))) https://talk.hyperreal.info/thread/309,4 można się pośmiać serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 22.10.2007 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 OK, dzięki ale skoro jest trująca to ją usunę, żeby córka jej nie zjadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewa 22.10.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam Ja mialam taką samą u siebie na dzialce .Usunęłam ja dopiero całą na wiosnę w tym roku.Nasiona zdążyły się same wysiać wię pozostało mi usówać je w miarę wzrostu.Do krzaka moje male nie podchodzilo ponieważ za bardzo kuło.A tak wszystkim się podobalo bo było bardzo orginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts