laparia 22.10.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam Proszę o radę. Jestem przed odebraniem drugiej transzy kredytu we frankach. Frank spadł i jestem w plecy ok 3000 zł. Co robić czekać czy wzrośnie, czy brać bo może jeszcze spadnie. pozdrwawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 22.10.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 wróżka forum obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 22.10.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Mamy ten sam problem.Poczekamy jeszcze pare dni z wzieciem II ( i ostatniej transzy) ,a potem prawdopodobnie wiekszosc z tych pieniedzy wrzucimy na fundusze,bo i tak wszystkiego od razu nie wydamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 23.10.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 A ja powiem tak: A niech leci w dół ile ma sił i niech nie wraca P.S. Tak to jest, że czasami punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Teraz kredytu w CHFie raczej bym nie wziął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.10.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Branie kredytu,a wyplata kolejnej transzy to raczej nie to samo.Ale tez bym sie teraz zastanawial nad braniem go w CHF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 24.10.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 wróżka forum obok To po pierwsze. Po drugie, z tego co ostatnio czytam, nic nie wskazuje na znaczący wzrost wartości franka w najbliższym czasie. Co nie znaczy, że na 100% to nie nastąpi. Trudno tu cokolwiek doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 24.10.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Brać i budować.Frank i tak będzie taniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 28.10.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 na jakiej podstawie tak twierdzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 29.10.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 zauwaz ze stpoty procentowe w eurolandzie i w szwajcarii wciaz ida w gore co przeklada sie na oslabianie franka/umacnianie sie zlotowki - ja 2 lata temu tez czekalem z transza pol roku i niczego nie zyskalem!!! (kredyt mialem po kursie 2,64 - od tamtej pory kurs tylko w dół)radze: bierz kase nie czekaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 30.10.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Wzrost stop procentowych powoduje umocnienie waluty danego kraju. Inwestorzy zagraniczni uwielbiaja kraje, ktore sa stabilne politycznie, posiadaja niewielkie ryzyko gospodarcze i dobrze placa za pieniadz (czyt. maja wysokie stopy procentowe).... Wedlug mnie na ten moment nie ma powodu, czemu CHF/PLN mialby pojsc do gory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 30.10.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 W ubiegłym roku też miałam taki dylemat, czekałam, czekałam z nadzieją, że CHF będzie rósł, a on nic tylko spadał, z całego tego czekania tylko straciłam na kolejnych wizytach pani z banku, bo brałam małe transze z nadzieją, że może pójdzie jednak do góry. Oj kosztowało mnie to sporo bezsennych nocy. Na szczęście w ogólnym rozrachunku straciłam tylko ok. 2.000 zł. łącznie, a wstępnie liczyłam na jeszcze większe straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbra_s 20.12.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Ja straciłam na franku przez rok ok 10 tysi... I nie było wyboru czy brac czy nie brać bo to transza dla dewelopera. Cóż. Dobrze, że to było pół roku temu, bo jak widać frank poszedł jeszcze niżej. Ale skoro daliśmy sobie radę z urządzeniem mieszkanka jako tako, to niski frank tylko nas cieszy. Teraz raty są mniejsze. I libor 3M ostatnio spadł Ogólnie kredyt nie jest taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts