Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"I nastał nam NOWY ROK !!!!!"

retrofood

Recommended Posts

A może więcej niż Nowy Rok. Bo Nowy Rok jest co roku, a ten ... nastał po dwóch latach.

Więc tutaj już nie świętujemy zwycięstwa Ligi Antykaczej (no, tylko troszeczkę), za to można komentować noworoczną rzeczywistość.

Co się zmieni???

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co się zmieni? Nie wiem...mam jednak nadzieję, że dużo. Mam nadzieję, że będę chodziła do lekarza i w normalnych terminach będę mogła robić badania czy iść do specjalisty. Mam nadzieję, że moja córka będzie uczyć się w normalnej szkole. Mam nadzieję, że jeżdżąc po naszych drogach nie będę musiała wymieniać zbyt często zawieszenia w samochodzie. Mam nadzieję, że jak pójdę do sklepu nie będę przecierać oczu ze zdziwienia, że masło kosztuje 5 zł, a sera ponieżej 20 zł nie da się kupić. Mam nadzieję, że nie będę się zastanawiała czy starczy do "pierwszego" i wybierała co mogę kupić, a z czym poczekać do kolejnego miesiąca. Mam nadzieję, że mój mąż dostanie w końcu godziwe pieniądze i nie będzie jeździł jakimś rozklekotanym radiowozem.

A jak będzie, tego nikt nie wie...

Mam nadzieję, że będę chodziła do lekarza i w normalnych terminach będę mogła robić badania czy iść do specjalisty. Mam nadzieję, że moja córka będzie uczyć się w normalnej szkole. Mam nadzieję, że jeżdżąc po naszych drogach nie będę musiała wymieniać zbyt często zawieszenia w samochodzie. Mam nadzieję, że jak pójdę do sklepu nie będę przecierać oczu ze zdziwienia, że masło kosztuje 5 zł, a sera ponieżej 20 zł nie da się kupić. Mam nadzieję, że nie będę się zastanawiała czy starczy do "pierwszego" i wybierała co mogę kupić, a z czym poczekać do kolejnego miesiąca. Mam nadzieję, że mój mąż dostanie w końcu godziwe pieniądze i nie będzie jeździł jakimś rozklekotanym radiowozem.

a oprócz Brunei jest takie państwo?

Mam nadzieję, że będę chodziła do lekarza i w normalnych terminach będę mogła robić badania czy iść do specjalisty. Mam nadzieję, że moja córka będzie uczyć się w normalnej szkole. Mam nadzieję, że jeżdżąc po naszych drogach nie będę musiała wymieniać zbyt często zawieszenia w samochodzie. Mam nadzieję, że jak pójdę do sklepu nie będę przecierać oczu ze zdziwienia, że masło kosztuje 5 zł, a sera ponieżej 20 zł nie da się kupić. Mam nadzieję, że nie będę się zastanawiała czy starczy do "pierwszego" i wybierała co mogę kupić, a z czym poczekać do kolejnego miesiąca. Mam nadzieję, że mój mąż dostanie w końcu godziwe pieniądze i nie będzie jeździł jakimś rozklekotanym radiowozem.

a oprócz Brunei jest takie państwo?

no cóż, nadzieja.

"Dziennik" cytuje żart rozsyłany wczoraj wieczorem SMS-ami. ''Podobno cisza wyborcza potrwa do Bożego Narodzenia, a potem premier podejmie decyzje'' - śmiali się Polacy.

Myślę, że pod nowymi rządami takie dowcipy nie będą mieć podstaw.

a ja sie obawiam że to wszytsko to o czym piszecie pozostanie w swerze marzeń,

z dnia na dzień nkiomu sie nie polepszy , to lata madrych rzadów nie zaleznie od partii politycznej jaka aktualnie jest u władzy może przyczynci się do zmian w kraju,

ci co czekaja na cud po wygranej PO mogą jeszcze gorzko zapłakac , nie ukrywam że glosowałam na partię która przegrała jednak ciekawa jestem tego co pokaze zwycięzca, że dobro kraju weźmie górę nad podziałami partyjnymi

ale z jednego się cieszę że nie ma już w Sejmie tych "twarzy" z Samoobrony, poszli w końcu orac na pole..............

MORDO TY MOJA-----BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ

CZEGO SOBIE I WSZYTSKIM FORUMOWICZOM ŻYCZĘ

ufff skończyłem właśnie noc wyborczą

u nas platforma uzyskała o wiele lepszy wynik niż obecne dane z pkw, ale zauważcie że te 70 kilka procent policzonych glosow nie obejmuje około 40% głosów z dużych miast, a tam platforma dużo zyskuje

pozdrawiam

m.

a ja sie obawiam że to wszytsko to o czym piszecie pozostanie w swerze marzeń,

z dnia na dzień nkiomu sie nie polepszy , to lata madrych rzadów nie zaleznie od partii politycznej jaka aktualnie jest u władzy może przyczynci się

OTTO chodzi, Paty, OTTO chodzi.

mój rozum podpowiada mi że wcale mi się żyć lepiej nie będzie

podatek liniowy - jeszcze na niego za wcześnie, za duże różnice w wynagrodzeniu niestety mamy

KRUS - do likwidacji !? moja teściowa pracuje ciężko na roli i opłaca krus :roll:

prywatyzacja szpitali - moim zdaniem wzbogacą się rządzący, a my za połowę usług będziemy musieli płacić :roll:

wzrost cen żywności – napewno nadal będzie :-?

wątpię że przeciętnemu Kowalskiemu będzie żyć się lepiej, może biznesmena owszem, ale nie mi ja pracownik samorządowy, mąż nauczyciel

ale daję im szanse, choć jestem pełna obaw :roll:

Oczywiście, że zmiany nie nastaną już jutro.

Ale mam nadzieję, że już od jutra ktoś przestanie wydawać miliony na wątpliwe igrzyska, twierdząc, że to tylko dla mojego dobra i że przestaną mi mówić, że nigdy nie uwierzą, że "białe jest białe, a czarne jest czarne"

"Warszawa to hołota. Prawdziwej Warszawy już nie ma - Anna Rudzka z PiS"

Było już przed paru laty "przypadkowe społeczeństwo" pewnej pani z tego samego środowiska.

I tu jest jasno pokazane kto tak naprawdę gardzi "normalnymi" ludźmi.

I mam nadzieję, że ta władza będzie inna. Już od dziś.