Gość 23.10.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Co miałam na mysli? To, że bardzo ograniczone składki zdrowotne płaci grupa, która w bardzo dużym stopniu później korzysta ze świadczeń.Rolnictwo to nie tylko świeże powietrze i tężyzna. To qpę chorób zawodowych.Aha - pisałam przeciw KRUS w obecnej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 23.10.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Ehe. Idź wyjaśnij to tym starszym zagubionym ludziom. Zmuś ich do sprzedaży, zrób tak, żeby musieli wyzbyć się ojcowizny, czyli tego, co dla nich najświętsze. Nie każdego da się przerobić na swój strój. dlatego napisałem, że to siedzi w główkach... sam mam wujka seniora, który nie może zrozumieć dlaczego nie chcę od niego w spadku domu i kawałka ogrodu "przecież to nasza ojcowizna" ( skomplikowana sprawa - daleko, i za dużo problemów ) a jeśli chodzi o tzw"zdrową żywność" - no do jasnej anielki, dlaczego ja mam dopłacać do tego, że Ty chcesz zjeść niepryskaną marchewkę??? wybacz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 23.10.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Podatek liniowy różnice są jednak w wynagrodzeniach ogromne większość moich znajomych pracuje w fabrykach za 900zł netto oharują się 8 godzin prawie non stop przy taśmie i nie mów mi że powinni płacić taki sam podatek ja ci co mają 2tyś na rękę chyba nie rozumiesz idei podatku liniowego, oni płacą i owszem taki sam podatek, ale procentowo, ten z 2 tyś. zapłaci więcej i nie będzie ukarany za to że jest bardziej...., wykształcony, operatywny, .... itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.10.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 a jeśli chodzi o tzw"zdrową żywność" - no do jasnej anielki, dlaczego ja mam dopłacać do tego, że Ty chcesz zjeść niepryskaną marchewkę??? wybacz pozdrawiam No kiedy tu nie chodzi o moją marchewkę. Tylko o ogólną ekologię. A potem o ogólną kondycję ekologiczną kraju. Nawozy w rzekach, bo spływają z wodą gruntową z nawożonych pól, gwałtowny rozwój glonów, spływa to do Bałtyku i oceanów, sinice i algi, itd., itp. Ale to całkiem osobny wielki temat i niespecjalnie się ma do Krusu. Chodziło mi o to, że nie można pochopnie "załatwić" małego rolnictwa, bo się wyleje dziecko z kąpielą. Trzeba zrobić tak, żeby ci bogatsi normalnie płacili ZUS, można to wyliczyć, jak już pisałam. Ale jest ta biedna większość wsi i nie można nagle nie patrząc na realia domagać się od nich 700 zł co miesiąc, bo wtedy i system i ci drobni rolnicy zbankrutują z kretesem. Uff, starczy tego gadania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 23.10.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 OK, kończmy chyba,że założymy nowy wewontek.. e niee pozdrawiam wszystkich budujących rolników indywidualnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Tez pozdrawiam rolników A może rolnicy powinni płacić tez jakiś procent ZUS od dochodu, a nie 700 PLN jak drobni przedsiębiorcy? To by nie zabiło... Nie znam dokładnych pomysłów reformy KRUS, trudno mi rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.10.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 pozdrawiam wszystkich budujących rolników indywidualnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 24.10.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Tez pozdrawiam rolników A może rolnicy powinni płacić tez jakiś procent ZUS od dochodu, a nie 700 PLN jak drobni przedsiębiorcy? To by nie zabiło... Nie znam dokładnych pomysłów reformy KRUS, trudno mi rozmawiać. Może, ale zaraz nasuwa sie pytanie dlaczego wobec tego ci drobni przedsiębiorcy muszą tyle płacić, tez ciężko pracując przez większą część doby na przykład i nie zawsze mając krociowe zyski a nierzadko wręcz przeciwnie? Bo musi starczyć z ich kasy i na KRUSOWców. A może ZUS powinni płacić wszyscy ale np. mniejszy niz obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Reformy są niezbędne - ale tak jak pisałam - to klasyczne "zgniłe jajo". Dłubiesz przy ZUS, opozycja straszy emerytów - i masz w plecy... Trzeba duuzych jaj i rzeczywiście pomysłu, żeby to ruszyć. Rzecz konieczna i bardzo polityznie niewygodna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 24.10.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 I nikt tego nie robi, Beti również nie. Nie wiem skąd u Ciebie taki wniosek. Pisząc o ciężkiej pracy chciała pokazać, o ile dobrze ją zrozumiałam, że nie można traktować rolników jak darmozjadów, którzy nie płacą jak wszyscy praworządni obywatele i biorą kasę z dopłat za nic. A skąd Ty wiecz co Ona myśli ? Jeśli tak - czemu Ciebie nie ma na wsi? Na wsi fajnie jest. Sam mówiłeś, że wiesz. A kto powiedział, że mnie nie ma? Wręcz przeciwnie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 24.10.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Podatek liniowy różnice są jednak w wynagrodzeniach ogromne większość moich znajomych pracuje w fabrykach za 900zł netto oharują się 8 godzin prawie non stop przy taśmie i nie mów mi że powinni płacić taki sam podatek ja ci co mają 2tyś na rękę Nie "taki sam" tylko wg takiej samej stawki. To mała różnica. Pytanie można odwrócić, dlaczego ktoś, kto sie wykształcił, jest doceniany w pracy m.in. poprzez wysokie wynagrodzenie, ma byc karany wyższą stawką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dokładnie. 19% od 800 PLN jest inna kwotą niż 19% od 8000. "Bogaci" i tak płacą więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.10.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Gorath podobno Czwartek już nastał. Rosja zniosła embargo, czy jakoś tak.Tylko nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Bo nie dość że zywimy UE to jeszcze FR. Ciekawe po ile u nas będzie mięsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.10.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dobra jak równość w skałdkach, to ja też się zapytam, dlaczego moja składka zdrowotna płacona od pensji ma być, skoro taki przedsiębiorca może płącić najniższą, a resztę pieniążków zostawić sobie. Przecież on na swoim jest bardziej narażony na choroby układu krążeniowego niż ja na etacie. I taka ta równość właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Przecież on na swoim jest bardziej narażony na choroby układu krążeniowego niż ja na etacie. I taka ta równość właśnie. Tu bym polemizowała Też jestem za ujednoliceniem przepisów i prostymi zasadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.10.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Co polemizowała? Co pelomizowała? A taki zawód wolny, np. artysta, albo prawnik. Chcą się wygłupiać niech płacą uczciwie po równo. Jak nowy rok to nowy rok a nie po staremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.10.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Baba ty chyba rencami nie leczysz jak Kaszpiro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Z tym sercem przedsiębiorcy bym polemizowała To ty nie wiesz, ża każda baba jak pogłaszcze to się lepiej robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Jak się Wam podoba pomysł HGW o przeniesieniu Stadionu Narodowego do Łomianek? Mi średnio na jeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 24.10.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Równie dobrze można go przenieść do Białegostoku, nie mam nic przeciwko temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts