Adonay 22.10.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam wszystkich. Mam następujący problem - około 1,5 miesiąca temu nie mogąc znieść strasznego buczenia dochodzącego z boilera, zacząłem szukać przyczyny. Okazało się, iż wiiny był zawór bezpieczeństwa (buczał kiedy ciepła woda nie była odkręcana "na full"). Kiedy go zdjąłem wyglądał jakby w środku był skorodowany i mechanizm znajdujący się w nim ciężko się poruszał.Zawór wymieniłem i zapanowała błoga cisza. Niestety dzisiaj (zawór ma około 5-6 tygodni) sytuacja powtarza się - już zaczyna wydawać podobne dźwięki.1. Czy można się jakoś ustrzec takiej sytuacji w przyszłości ? Czy po prostu będę musiał bardzo często wymieniać zawór bezpieczeństwa ?2. Czy pomiędzy zaworem bezpieczeństwa a boilerem można umieścić zwykły zaworek zamykający wodę (tę cofającą się z boilera) - używałbym go tylko w czasie wymiany zaworu bezpieczeństwa.3. Czy zawór bezpieczeńśtwa warto przeczyścić jakimś środkiem chemicznym (o ile coś to da), czy od razu go wymienić ? Pozdrawiam i bardzo proszę o porady oraz odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adonay 30.10.2007 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Jest tak jak obserwowałem. Jeśli chodzi o jakieś bzdurne pytania, to mnóstwo ludzi się wypowiada.Jednak kiedy pytanie dotyczy konkretu, nikt nic nie wie na ten temat.Do kitu takie forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.10.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Zapytaj na Wymianie doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adonay 31.10.2007 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts