Nasz Domek 22.10.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 no właśnie ...czy wentyluje się jakoś przestrzeń za piekarnikiem?...jest zabudowany rozumiem że bez tylnej płyty...ale czy podczas pieczenia wystarczy tylko ta przestrzeń? cze tam na ścianie się te wszystkie opary z tłuszczem nie osadzają?.....pytanie może dziwne, ja bym nie zadała ale zrobił to wczoraj w moim kierunku mąż....i nie potrafiłam mu odpowiedzieć a będziemy urządzać kuchnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 23.10.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam.Zastosowanie dodatkowej wentylacji z tylu piekarnika nie jest konieczne ale jej zastosowanie przyspiesza chlodzenie.U siebie mam takie rozwiazanie tzn w tylnej sciance na wyskokosci piekarnika jest otwor zakonczony okragla kratka a po drugiej stronie jest akurat pomieszczenie gospodarcze i okno wiec jest spoko.Acha powietrze wydostajace sie z kratki jest dosc cieple wiec spelnia to swoja funkcje zwlaszcza gdy obok jest lodowka.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 23.10.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Piekarniki w zabudowie wydmuchują gorące powietrze "przodem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 23.10.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 no właśnie ...czy wentyluje się jakoś przestrzeń za piekarnikiem?...jest zabudowany rozumiem że bez tylnej płyty...ale czy podczas pieczenia wystarczy tylko ta przestrzeń? cze tam na ścianie się te wszystkie opary z tłuszczem nie osadzają?.....pytanie może dziwne, ja bym nie zadała ale zrobił to wczoraj w moim kierunku mąż....i nie potrafiłam mu odpowiedzieć a będziemy urządzać kuchnię... Słuszne pytanie... też się jakoś do tej pory nie zastanawiałam nad tym, ale przecież coś z parą musi się dziać... Teraz mam kuchenkę wolnostojącą i podczas pieczenia często naprawdę spore ilości pary wylatują z tyłu i gdyby tak się działo w piekarnikach zabudowanych np. w słupku, to meble rozpadłyby się w krótkim czasie. Czy ktoś znający temat wyjaśni jak wygląda obieg pary w piekarnikach do zabudowy? pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 23.10.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Tak jak napisał variuss, wszystko u mnie wychodzi przodem przez szczelinę między panelem sterującym a drzwiczkami. Używam rok i nigdy nie zauważyłam, żeby cokolwiek wychodziło z tyłu, nie ma też żadnych śladów na meblach. Niestety nie pamiętam jak mam rozwiązaną kwestię ścianki z tyłu piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 23.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 mój ma podwójne ścianki pomiędzy którymi krąży powietrze. wydmuchiwane jest przodem. nawet po wyłączeniu piekarnika powietrze jest wydmuchiwane do momentu ostudzenia piekarnika dzięki czemu nie mam żadnych otworów w meblach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 23.10.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Dzięki wszystkim za wyjaśnienia, bo już zaczynałam się martwic o moje jeszcze nie zmontowane meble:-) pozdrawiam serdecznieBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 23.10.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Hmmm jedno drugiemu nie zaprzecza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts