Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt dla pracujących za granicą

pawed2

Recommended Posts

Witam mamy działkę, i dokumentację na pozwolenie prawie całą.Od wiosny ruszamy z budową z własnych oszczędności chcemy wybudować stanu zero zamknięty a potem planujemy kredyt hipoteczny i tu zaczynają się schody :-? ponieważ mąż pracuje za granicą a ja nigdzie (obowiązki domowe).Zastanawiam się czy mamy jakiejś szanse ponieważ w w grudniu 2006 nie przyznano nam nawet karty kredytowej a dostarczyliśmy umowę o pracę z holenderskim pracodawcą na czas nieokreślony, zaświadczenia o dochodach ok 5tyś miesięcznie ponadto każdą tygodniówkę pracodawca przelewał na konto w tym banku przez 3lata!! A bank ING odmówił bo jesteśmy niewiarygodni bo mąż pracuje za granicą :evil: To jedyny powód!!! Dlatego obawiam się czy potem też tak nie powiedzą :roll: i proszę o radę czy ktoś w takiej sytuacji jak my otrzymał kredyt i w jakim banku, może ING robi tylko takie problemy. proszę o rady i dziękuję :p

Witam,mamy podobna sytuacje (maz pracuje za granica),pytalismy na razie w dwoch bankach tj.Dom bank i Deutsche bank,oba banki stwierdzily ze mamy zdolnosc kredytowa i nie powinno byc zadnych problemow by dostac kredyt hipoteczny.Jak to wyglada w rzeczywistosci tego jeszcze nie wiem,dowiem sie jak uzbieramy cala potrzebna dokumentacje i ruszymy do ktoregos z tych bankow.Zycze powodzenia.

A ja dostałam pocztą ofertę z nordea oferują tam kredyty dla osób pracujących za granicą- myślę że nasz rynek musi sobie uświadomić że znaczna ilość naszych obywateli pracuje za granicą i tym samym nie będzie problemu z otrzymaniem kredytu dla takich osób! dzięki za informację i czekam na wasz bieg wydarzeń powodzenia i odezwijcie się jak wam poszło z kredytem.

Ja pracuję w Fortisie i udzielamy kredytów osobom pracującym za granicą od kilku lat. Nie jestem teraz na bieżąco (urlop macierzyński) ale jeszcze pół rolu temu udzielałam i podpisywałam wiele umów z takimi osobami. Były pewne wymogi dotyczące min. płacy w danej walucie, nie mogła to być działalność gospodarcza za granicą, potrzebny był check my file, kontrakt lub umowa (jeś w języku angielskim to bez tłumaczenia) i tyle ...... ale musicie się dowiedzieć u doradcy,który pracuje i jest na bieżąco.

Kalkulator badania zdolności na stronie www dla tych osób jest niewłaściwy, ponieważ są inne kryteria zarobkowe.

• 15 years później...
Też pracuję za granicą - w Norwegii i planuję tutaj wziąć kredyt. Znalazłam bardzo fajną stronę - :spam:. Myślę, że kredyt przez nią nie będzie mnie tak stresować, bo wszystko odbywa się online, a wnioski będą po polsku. W dodatku nie jestem skazana na jedną ofertę, bo porównywanych jest wiele ofert bankowych, więc mogę wybrać najkorzystniejszą dla siebie. Edytowane przez Greengaz