odaro 22.10.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Pytanie jak wyżej Jak wyjdzie taniej? W projekcie mam zestawienie więźby gdzie mam dokałdnie podane rzeczywiste wymiary poszczególnych elementów +20cm na cięcie Na czym polega cięcie na wymiar jak mam np. belkę kalenicową 14x14cm długości 1,62cm sztuk 1 to taki kawałek mi przytną albo krokiew 8x16cm długości 0,51cm sztuk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 22.10.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Więźbę się zamawia zawsze z nadmiarem (to co masz wskazane) bo ostateczne cięcie wykonuje się na zmontowanej więźbie, a część podczas montażu. Te małe kawałki nikt nie tnie w tartaku tylko sumuje długości i wycina dłuższe kawałki o tym samym przekroju do pocięcia na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 22.10.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Dokładnie,ja zamawiałam tak jak miałam wyliczone w projekcie ( w tym było 20 cm na docięcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.10.2007 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jeden tartak propnuje mi drewno drożej ale twierdzi że z cięciem na wymiar drugi taniej bez cięcia. Teraz nie wiem gdzie ostatecznie będzie taniej zakladając większą ilość odpadów przy zamówieniu więźby bez cięcia na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 22.10.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Zawsze bierz z nadmiarem. A jak cieślom coś nie wyjdzie? Lepiej dociąć niż sztukować, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 22.10.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Wzięliśmy z nadmiarem i całe szczęście, bo okazało się, że gdzieniegdzie wystarczyło "na styk"...Nie zamawiałabym na wymiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.10.2007 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Wzięliśmy z nadmiarem i całe szczęście, bo okazało się, że gdzieniegdzie wystarczyło "na styk"...Nie zamawiałabym na wymiar... No ale to 20cm powinno wystarczyć jaki domek jest wymurowny zgodnie z projektem czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 22.10.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Wzięliśmy z nadmiarem i całe szczęście, bo okazało się, że gdzieniegdzie wystarczyło "na styk"...Nie zamawiałabym na wymiar... No ale to 20cm powinno wystarczyć jaki domek jest wymurowny zgodnie z projektem czy nie? Jeśli faktycznie wymurowany z projektem (a, nie zawsze jest to takie oczywiste ) to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.10.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Przycinki wiezby dokonuje cieśla i wiezbe powinno sie kupowac z nadmiarem min 20cm pomimo ze w projekcie nie dokonalismy zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 22.10.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Daj projekt ciesli niech sprawdzi i poda ci wymiary, on to będzie robił. Ja tak zrobiłem i wszystko grało i ścinków było bardzo mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts