Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DREWNIANA barierka/balustrada do schodów wewnętrznych

arcobaleno

Recommended Posts

Witam!

Szukam pomysłu na prostą, nowoczesną barierkę drewnianą.

Mam schody betonowe obłożone bejcowanym na ciemno dębem. Całosć wnętrz utrzymana w dość nowoczesnej formie. Najlepiej by mi pasowała (i podobała sie) barierka - połączenie drewna i stali nierdzewnej - ale to niestety na razie nie na moja kieszeń - a czekać nie mogę bo córcia rośnie i zabezpieczenie musi być.

Nie mogę nigdzie znaleźć żadnych ciekawych zdjeć, na których moglibyśmy sie wzorować.

Liczę na Wasza pomoc ! :D

Dzięki Heath :D

Zeby nie było - korzystałam też z opcji "szukaj", ale na ten ostatni wątek nie trafiłam - jest tam jedna prosta drewniana barierka, tylko, ze pionowa...a ja cały czas myslałam o poziomej, choc w sumie nie wiem jaka by bardziej pasowała. Zdjeć połączeń drewna z metalem jest sporo, ale samego drewna juz nie.

Wklejajcie proszę zdjęcia prostych drewnianych barierek - najlepiej poziomych :wink:

Lubię podąrzać za koleżanką Malmuc, albowiem zawsze idąc jej tropem wpadam na coś EKSTRA. Tak, jak to pierwsze zdjęcie z blachą na podstopniach.... Oj, dobrze, że wcześniej tego nie zoabaczyłam ...

(Właśnie robię się mi schody całe drewniane (choć bardziej pododbają mi się z kontrastowym podstopniem) z drewnianą balustradą z pionowymi tralkami (choć bardziej podobają mi się balustrady metalowe z poziomymi wypełnieniami) :lol:

Ale: mam małe dzieci i obsesję na temat ich spadania z/nad/pod balustrad ... Oraz mało kasy i mało czasu .... sory za tę przydługą dygresję.)

1 ZDJĘCIE JEST ABSOLUTNIE THE BEST - TAK BYM CHCIAŁA MIEĆ!

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 7 months później...