Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DREWNIANA barierka/balustrada do schodów wewnętrznych

Recommended Posts

Witam!

Szukam pomysłu na prostą, nowoczesną barierkę drewnianą.

Mam schody betonowe obłożone bejcowanym na ciemno dębem. Całosć wnętrz utrzymana w dość nowoczesnej formie. Najlepiej by mi pasowała (i podobała sie) barierka - połączenie drewna i stali nierdzewnej - ale to niestety na razie nie na moja kieszeń - a czekać nie mogę bo córcia rośnie i zabezpieczenie musi być.

Nie mogę nigdzie znaleźć żadnych ciekawych zdjeć, na których moglibyśmy sie wzorować.

Liczę na Wasza pomoc ! :D

https://forum.murator.pl/topic/89568-drewniana-barierkabalustrada-do-schod%C3%B3w-wewn%C4%99trznych/

Dzięki Heath :D

Zeby nie było - korzystałam też z opcji "szukaj", ale na ten ostatni wątek nie trafiłam - jest tam jedna prosta drewniana barierka, tylko, ze pionowa...a ja cały czas myslałam o poziomej, choc w sumie nie wiem jaka by bardziej pasowała. Zdjeć połączeń drewna z metalem jest sporo, ale samego drewna juz nie.

Wklejajcie proszę zdjęcia prostych drewnianych barierek - najlepiej poziomych :wink:

Arcobaleno, barierka pozioma, drewniana, taka, jaką chciałabym mieć u siebie

http://www.mazer.pl/47.jpg

arco a nie boisz się zrobic poziomej, że mała Ci będzie chciała po niej np.zjeżdżać? Mój mąż twardo zażądał pionowych, gęstych tralek, żeby nie zmieściła się między nimi głowa Daniela. Nie będę pisała jak to wyszło :roll:

Lubię podąrzać za koleżanką Malmuc, albowiem zawsze idąc jej tropem wpadam na coś EKSTRA. Tak, jak to pierwsze zdjęcie z blachą na podstopniach.... Oj, dobrze, że wcześniej tego nie zoabaczyłam ...

(Właśnie robię się mi schody całe drewniane (choć bardziej pododbają mi się z kontrastowym podstopniem) z drewnianą balustradą z pionowymi tralkami (choć bardziej podobają mi się balustrady metalowe z poziomymi wypełnieniami) :lol:

Ale: mam małe dzieci i obsesję na temat ich spadania z/nad/pod balustrad ... Oraz mało kasy i mało czasu .... sory za tę przydługą dygresję.)

1 ZDJĘCIE JEST ABSOLUTNIE THE BEST - TAK BYM CHCIAŁA MIEĆ!

• 2 weeks później...
  • 4 months później...

barierki z poziomymi podziałami są wspaniałą drabina dla dzieciaków (od dwóch do czternastu lat) :-?

mało które dziecko potrafi się oprzeć

pionowe bezpieczniejsze

ja wiedziałam i korzystałam :D moje dzieci w domu moich rodziców też korzystają :-? na schodach pal licho bo skos jest i utrudnia wspinaczkę ale na balkonie....

(jestem raczej z tych wyrodnych matek :oops: :wink: ale w tej sytuacji mam lęki)

a co mozna z pionowymi ?(z wyjątkiem włożenia łebka między szczebelki)

A nie wystarczy :o :wink: ?? Można przejść między :roll: Albo przynajmniej próbować :roll:

Mam pytanie do malmuc

Co to jest za materiał między stopniami,(to co tak ładnie świeci) :D

bardzo ładne schodki, naprawdę rewelacja

schodki nie są moje, domyslam sie ze to nierdzewka :roll:

• 7 months później...
Szukam barierki na schody zabiegowe ale zeby byla mocowana na zewnatrz. Tzn nie na schodku samym ale na policzku.