canrond 11.10.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 nie jestem zwolennikiem szklanych balustrad, ale muszę przyznać, że do nowoczesnego wnętrza pasują idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 19.02.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 WitamMamy schody zabiegowe ze spoczynkiem i będą ze stopnicami dębowymi, natomiast problem z balustradą dębową, gdyż te schody nie umożliwiają ciągłej łagodnie wspinającej się balustrady, wychodzi nam 2 miejsca, gdzie w pionie jest zmiana wysokości poręczy. Stąd pomysł, żeby zrobić to z rury nierdzewki z łagodnymi przejściami (wygięcia?) w miejscach skokowej zmiany wysokości. Ma ktoś takie rozwiązanie? Ew. proszę o naprowadzenie w tym zakresie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 21.02.2017 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam ponownie, odświeżam ten wątek o poręczach i balustradach, gdyż nie znalazłem innego. B. proszę pochwalcie się swoimi rozwiązaniami, gdyż tutejsze linki wygasły Schody betonowe będą mieć stopnice dębowe i do tego chcemy dobrać zabezpieczenie boczne i poręcze. Nasza dotychczasowa wiedza: 1. barierki wyłącznie z drewna (toczone pionowe przegrody) jest droga ale i chyba już nie na czasie 2. barierki z samej tylko nierdzewki i poręcz rurowa, są solidniejsze, poręcz odpowiednio wygięta, ale odrażająco zimne i takie trochę technologiczne 3. mieszanka drewna i nierdzewki wygląda dużo lepiej, ale ponoć nie wytrzymała -puszcza na połączeniach rura nierdzewki -drewno... Co wybraliście, b. proszę o opinię i dyskusję w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 21.02.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Ja mam balustradę ze stali (zwykła czarna konstrukcyjna, ale wyszlifowana i polakierowana lakierem bezbarwnym - wygląda jak nierdzewka a 3 x tańsza) i do tego pochwyt drewniany z jesionu. Przekroje kwadratowe, pochwyt prostokątny. Nie wiem co by trzeba było robić aby puściło mocowanie pochwytu do konstrukcji balustrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikaM 25.02.2017 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Witam, u mnie od kilkunastu lat istnieje coś takiego, na pewno nie jest to nowoczesne rozwiązanie jednak plusem jest jej stabilność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 02.05.2017 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Wracam, gdyż tuż przed decyzją żonka zmieniła zdanie i obecnie foruje mi inox z elementami drewna. Inox jakby potaniał, ale ciekawy jestem jakie mogą być wady i zalety takiego rozwiązania -b. proszę o opinie (foto przykładowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts