grove1wp.pl 02.08.2003 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Witam Mój ojciec przepisał mi w maju dom jednorodzinny ale sam ma zapisane u notariusza że jest użytkownikiem połowy tego domu do śmierci. Robimy remont w tym domu i on zbiera rachunki. Kto ma prawo do odliczenia rachunków na ten remont ja jako właściciel czy on jako użytkownik????? (nie mamy żadnej umowy lokatorskiej ani nic podobnego,po prostu teraz ojciec jest zameldowany umnie w domu i mieszka, czy Urząd skarbowy przyjmie mu te rachunki w rozliczeniu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 02.08.2003 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Wydatki na remont odlicza ten, kto je poniósł, czyli na czyje nazwisko jest wystawiona faktura. Zapis notarialny o dożywotnim użytkowaniu jest wystarczającym tytułem prawnym do dysponowania mieszkaniem a więc i do korzystania z ulgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grove1wp.pl 03.08.2003 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Bardzo dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 04.08.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Jeżeli mieszkasz u rodziców np., ale nie jesteś współwłaścicielem wystarczy podpisać umowę użyczenia i problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts