rael_ww 22.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Mój projekt tego nie precyzuje. Garaż jest dostawiony do ściany budynku, ale bez połączenia drzwiami z budynkiem. Fundamenty garażu ocieplone od poziomu samej ławy. Ściany garażu również ocieplone styropianem. Strop drewniany. Czy ocieplić również posadzkę w garażu? Wolałbym nie – bo nie zależy mi na podnoszeniu garażu w górę i może to zbędny koszt. Muszę dzisiaj podjąć decyzję, bo majster nie wie jak celować z wysokością otworu na bramę garażową. Ogrzewania w garażu nie będzie. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.10.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 decyzja należy do Ciebie ja mam też garaż przylegający tyle że połączony drzwiami z domem (za drzwiami kotłownia, potem wiatrołap).... nie zamierzam dawać ocieplenia pod wylewki w garażu pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 22.10.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Nie wiem czy to wina styropianu ale chyba mi siada podłoga pod ciężarem samochodu Teraz bym chyba nie dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.10.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 raz że temat wałkowany do bólu, ale lepiej po raz n-ty zapytaćdwa, że dowiesz się ile to ciepła "płynie" z ziemi i nie warto ocieplać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 22.10.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 raz że temat wałkowany do bólu, ale lepiej po raz n-ty zapytać dwa, że dowiesz się ile to ciepła "płynie" z ziemi i nie warto ocieplać Ty tak poważnie czy znowu żartujesz? (chodzi o to cieło płynące z ziemi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.10.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Wcale nie żartuje! Oczytał się tu tego tematu z piętnaście razy, bo to wraca jak bumerang! Ja też! Powtórzę wnioski. Jeżeli nie dasz styropianu pod podłogę, to stworzysz wielkopłaszczyznowy "kaloryfer" o temperaturze zazwyczaj dodatniej. To efekt korzystania z ciepła gruntu zmagazynowanego tam latem przez słoneczko. Wyżej jak kilka stopni powyżej zera stC nie będzie (zimą), ale tyle - to zawsze. Jak dasz - to temperatury ujemne są pewne, chyba, że kaloryfer wstawisz i będziesz grzał (i płacił). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 22.10.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Wcale nie żartuje! Oczytał się tu tego tematu z piętnaście razy, bo to wraca jak bumerang! Ja też! Powtórzę wnioski. Jeżeli nie dasz styropianu pod podłogę, to stworzysz wielkopłaszczyznowy "kaloryfer" o temperaturze zazwyczaj dodatniej. To efekt korzystania z ciepła gruntu zmagazynowanego tam latem przez słoneczko. Wyżej jak kilka stopni powyżej zera stC nie będzie (zimą), ale tyle - to zawsze. Jak dasz - to temperatury ujemne są pewne, chyba, że kaloryfer wstawisz i będziesz grzał (i płacił). Adam M. A już myślałem, że Barbossa se jaja robi. Ale nie powiem, trochę mnie to zaciekawiło. Tylko szkoda, że tak późno. Ale i tak poczytam - tak dla pewności, że nie żartujecie. Bo cały czas Wam nie dowierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.10.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Szukaczkę pomęcz. Drętwa, ale to tak wałkowane, że coś wynajdzie...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arlix 22.10.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 ja mam nieocieplone, dlatego ze wjezdzam "ciezkim" sprzetem, ale gdyby ni to to i tak bym nie ocieplal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 22.10.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ja dałem 2cm styropianu i stoją dwa samochody, nic się nie dzieje. Jedno jest pewne że całą wiosnę będziesz miał mokrą podłogę, tym bardziej po mroźnej zimie, ja to wiem. Dawaj styropian na pewno będzie lepiej niż bez.Dając wylekę musisz dać zbrojenie przeciwskurczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 22.10.2007 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 No właśnie... ta szukaczka trochę drętwa. Szukałem i cierpliwości mi zabrakło. Dziękuję za szybką pomoc w podjęciu decyzji.Posadzka w garażu będzie bez styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 22.10.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Dodam jeszcze mówisz że nie będzie ogrzewania i drzwi garaż-mieszkanie ,mówi się że różnie to w życiu bywa co będzie to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 22.10.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jedno jest pewne że całą wiosnę będziesz miał mokrą podłogę, tym bardziej po mroźnej zimie, ja to wiem. Zaciekawiło mnie to. Możesz rozwinąć? Co ma "mokra podłoga" do "mania" lub "nie mania" styropianu pod wylewką? I dlaczego lepiej mieć ze względu na mokrą podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 22.10.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Daję styropian 5cm.Mam kaloryfer więc mogę grzać lub nie.Pozatym auto wieczorem wstawione do garażu ogrzewa wnętrze.Przy mrozach -25st. to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.10.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 daj spokój. Zostaw kasę na ważniejsze.Slowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.10.2007 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Proponuje ze zrozumieniem przeczytac adama ... Powtórzę wnioski. Jeżeli nie dasz styropianu pod podłogę, to stworzysz wielkopłaszczyznowy "kaloryfer" o temperaturze zazwyczaj dodatniej. To efekt korzystania z ciepła gruntu zmagazynowanego tam latem przez słoneczko. Wyżej jak kilka stopni powyżej zera stC nie będzie (zimą), ale tyle - to zawsze. Jak dasz - to temperatury ujemne są pewne, chyba, że kaloryfer wstawisz i będziesz grzał (i płacił). Adam M. Temat wielokrotnie wałkowany. Wniosek tylko jeden. Skoro ziemia grzeje +8st to po co się od tego ciepełka odgradzać ?? Trzeba ocieplić ściany i cokół standartowo od zewnątrz a pod posadzkę zero styropianu. W garazu bez ogrzewania powinno być cała zimę +5st. ZA DARMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 23.10.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 A co zrobić jak ma sie podpiwniczenie nad całym domem, i garaz w podpiwniczeniu??? Dawać wtedy styropian czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 23.10.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 A co zrobić jak ma sie podpiwniczenie nad całym domem, i garaz w podpiwniczeniu??? Dawać wtedy styropian czy nie? Nie dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 23.10.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Albo grzeje ziemia inie ma styropianu, albo jest wstawione inne ogrzewanie i wtedy trzeba ocieplić podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 23.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 A co zrobić jak ma sie podpiwniczenie nad całym domem, i garaz w podpiwniczeniu??? Dawać wtedy styropian czy nie? Nie dawać a nie będzie zimno, na parterze??? Nad garażami mam kuchnie i salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts