Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PIERNIKOWY domek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madzielanka witaj.!!! :)

Dawno tu nie zaglądałam i proszę jak śliczniutko. :D

Sofka po prostu boska!!!. Jak zrobisz obudowe kominka pod jej kolor będzie za...iście. :lol: :D

Już nie mogę się doczekać zabudowy kuchennej i wykończonej łazienki. :lol: :D Chyba skręcę się z ciekawości. :lol: :lol: :lol:

Witaj EDYTKO. Bardzo sie ciesze, ze Ci sie podoba. Twoja budowa tez ladnie sie posuwa do przodu. A z obudowa kominka to jest niemaly klopot, bo nie moge znalezc dostawcy barwionego szkla hartowanego. Firma, z ktorej strony skopiowalam zdjecie ma tylko gotowce do swoich wkladow. Ale co tam, nie takie problemy sie rozwiazywalo i bede miala ten pomaranczowy kominek.

Prowizorka niestety nie wchodzi w gre przy dwojce malych dzieci. Na dzien dzisiejszy sytuacja wyglada nastepujaco

* konczymy montaz grzejnikow i odpalamy ogrzewanie (dzis)

* konczymy montaz rekuperatora i odkurzacza (dzis)

* konczymy tynk ozdobny na jednej ze scian (jutro)

* konczymy wymiane plytek na podlodze :evil: i w lazience :evil: (dzis????)

* montujemy osprzet w gniazdkach, wlacznikach itp (niedziela)

* malowanie - od jutra, ma zajac gora 3 dni

* panele podlogowe - od poniedzialku?

mam tez juz umowione dostawy mebli, we wtorek jade do Poznania po meble kuchenne

czyli teoretycznie mam szanse wyrobic sie na czas. Zdjec nie zamieszczam, bo niestety postepow nie widac, a i zadziej bywam na budowie, bo chlopcy pochorowali sie i siedzimy w domku. Cale szczescie, ze istnieje internet i moge wiekszosc rzeczy zamowic w ten sposob. :D

Sprobujemy bez drzwi, kabina jest glebsza niz brodzik. A drzwi, ktore nam sie podobaja kosztuja jakies 2000 :o .

Madzialenko -my też kupiliśmy taki brodzik. U nas też prysznic zabudowany -tylko drzwi kupimy. Do niego pasują nie tylko drzwi Niven (o takich pewnie myslałaś pisząc 2tys), ale także Pivot -Koło -koszt około 900zł. My chyba na takie się zdecydujemy. Widziałam "na żywo" i moim zdaniem wydlądają nawet lepiej od Niven. Luknij:

http://image.ceneo.pl/data/products/645961/product.jpg

Nie uwierzysz, ale mnie tez. Dzieciaki mi sie pochorowaly i od prawie dwoch tygodni nie zagladalam na budowe. Zreszta postepow i tak nie bylo widac. Teraz jak pojawia sie panele i drzwi bedzie lepiej. Niestety przeprowadzka zostala przesunieta o tydzien - niby moglabym przeprowadzic sie w niedziele, ale to byloby istne szalenstwo. Nie ma co, poczekam tydzien i przyprowadze sie jak bede miala skrecone meble. Na razie siedze w necie i zamawiam lampy, szafki itp. A potem to wszystko przyjezdza do firmy i Slawek transportuje do domu abym mogla zobaczyc, a potem na budowe. Dzis przyjechala mala szafeczka do lazienki, tyle, ze zlozyli ja na palete, wiec zatarasowalam pol przejscia w firmie.

Ja przepraszam ale co wy bierzecie, jaki dopalacz, że tak błyskawicznie zbudowaliście swój domek? ja też tak chcę!!!!! Koniec świata

Oj nie chcesz. Niby wiekszosc tematow mieli juz ustalonych przed rozpoczeciem budowy, ale ten dom to dla naszej ekipy jest z innej planety - ogrzewanie elektryczne akumulacyjne, wentylacja mechaniczna, ocieplenie jak w termosie. Co chwila byly zgrzyty, ze cos nam sie poprzestawialo w glowach. Ale i tak jest po naszemu. Na szczescie budowe prowadzil wuj i to on zajmowal sie zaopatrzeniem materialowym - ma firme budowlana, wiec bylo mu latwiej. My zalatwialismy tylko ekipy i materialy z serii "dziwactwa".