Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PIERNIKOWY domek

Recommended Posts

nasza dzialka ma 2000m2, z czego wiekszosc bedzie na poczatku trawnikiem, wiec trawnik z rolki ze wzgledow finansowych nie wchodzi w gre. Niestety nie bardzo sie orientuje w temacie rolowania, ale popytam znawcow tematu.

Pozdrawiam

No to piękny ogród będzie u Was :)

My mamy tylko kawałeczek ziemi (68,4 m2) przy wyjściu z salonu i dosłownie dwa pasy na trawkę po 4-5 m2 przy bramce wejściowej. Takie uroki mieszkania w szeregu... Ale dobre i to

:-?

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madzialenka, jak pięknie u Ciebie :D

Taką sofę widziałam w stolicy i długo jej się przyglądałam,

wygodna z pewnością niezwykle, to widać po kształcie.

I kolor tak ładnie ożywia salon.

A już tego co masz za oknem, czyli sosen i tak dużej działki, to Ci zazdroszczę.

(w pozytywnym sensie oczywiście :wink: )

Madzia i jeszcze ważne pytanie, gdzie można kupić taką folię na szyby.

Potrzebuję do wiatrołapu, jakoś nie bardzo się czuję przy zwykłych szybach w drzwiach wejściowych.

Pozdrawiam.

Tolu, na poczatku przyznam sie, ze naleze do pewnie licznego grona podgladaczy Twojego pieknego ogrodu. Chyba bede musiala zaczac grac w TOTOLOTKA, zeby bylo mnie stac na takie cuda w ogrodzie. Teraz wyglada on juz nieco inaczej, bo po ostatniej "wizycie" u Ciebie zarzadzilam karczowanie chaszczy. Efekt? Zostalo kilka ksztaltnych sosen - roznej wielkosci kule - ktore bede ciela, aby tak zostalo i troche brzoz, pod ktorymi ma powstac duze wrzosowisko.

A co do folii, kupilam ja w sklepie z tapetami, ale sprzedaja oni tez przez allegro, wiec podaje linki

taka mamy w WC

http://www.allegro.pl/item318965983_okleina_witrazowa_liscie_bambusa_szer_67_5cm.html

a taka (wzor nr 4) w lazience

http://www.allegro.pl/item315691185_okleina_witraz_biala_gladka_i_wzory_sz_67_5cm.html

Madzialenko, śliczny domek! Pięknie go urządziłaś. Fantastycznie wyszło nowoczesne wnętrze - ale takie subtelne, pewnie dzięki tym miękkim liniom. Super pogodziłaś nowoczesność z delikatnościa, nie zabrakło też mocnego akcentu - mam na myśli odjazdową kanapę. Super i gratulacje!!!

madzialenka pięknie macie - pogratulować!!

mam pytanko: jaki kolor ścian jest w salonie i co to za płytki na ścianie w kuchni.

Bardzo fajny pomysł z łazienką (oczywiście nie będę zachwalać płytek, bo to te same, które wybrałam 3 miesiące temu moim rodzicom do ich nowej łazienki :D): ta ścianka murowana, na której jest lustro, a za którą jest prysznic.

Fantazyjna sofa - nigdy wcześniej takiej nie widziałam ;)

Prosiłabym o fotki brodzika :D No i tych drzwi, ale skoro jeszcze nia ma... :lol: :lol: :lol: to poczekam :D A może da się zrobić fotkę prysznica z dalszej perspektywy :roll:

Aha, napisz jeszcze jakie są wymiary.

Jutro podesle zdjecia. Niestety z ta perspektywa to bedzie problem, bo musialabym przekuc sie do sypialni, ale postaram sie, zeby bylo widac wiecej. Brodzik ma wymiar 90x90 cm, a kabina 90x100 cm - 100 to glebokosc i 210 cm wysokosci.

madzialenka pięknie macie - pogratulować!!

mam pytanko: jaki kolor ścian jest w salonie i co to za płytki na ścianie w kuchni.

Bardzo fajny pomysł z łazienką (oczywiście nie będę zachwalać płytek, bo to te same, które wybrałam 3 miesiące temu moim rodzicom do ich nowej łazienki :D): ta ścianka murowana, na której jest lustro, a za którą jest prysznic.

Fantazyjna sofa - nigdy wcześniej takiej nie widziałam ;)

Maju, na scianie w kuchni, podobnie jak na podlodze jest chinski gres trawertynowy - jesli dobrze pamietam firma SAN DEBO. Na scianie plytka ma format 33x60cm, na podlodze 33x33 cm.

Kolor scian to jesien lniana Nobilesu - bardzo podobny do orchidei Duluxa, ktorego wszyscy nam odradzali, a malarze odmowili malowania, jesli go kupie. :wink:

A plytki poza tym, ze sa ladne, to jeszcze sa praktyczne - zero sladow po wodzie, wiec Rodzice pewnie tez beda zadowoleni.

Chyba bede musiala zaczac grac w TOTOLOTKA, zeby bylo mnie stac na takie cuda w ogrodzie. Teraz wyglada on juz nieco inaczej, bo po ostatniej "wizycie" u Ciebie zarzadzilam karczowanie chaszczy. Efekt? Zostalo kilka ksztaltnych sosen - roznej wielkosci kule - ktore bede ciela, aby tak zostalo i troche brzoz, pod ktorymi ma powstac duze wrzosowisko.

Madzialenko, nic bardziej mylnego, nie trzeba żadnego totolotka.

Jeśli masz w ogrodzie drzewa sporej wielkości, sosny i brzozy, to już jest solidna podstawa ogrodu.

U mnie nie było ani jednego zdechłego krzaczora, więc trzeba było cudować, by ten teren móc ogrodem nazwać.

Ty możesz swój powoli upiększać.

Zawsze zachęcam do ogrodów naturalnych, jeśli drzewa już są.

Dosadzisz sobie wrzosy, funkie, paprocie, to nie wiele kosztuje i już jest zielono i pięknie.

Według upodobań trochę kwitnących bylin za kilka groszy i gotowe.

Piękny ogród nie musi być kosztowny, jedynie zadbany i otoczony "miłością :wink: "

Bardzo dziękuję za namiary na folię witrażową i pozdrawiam serdecznie :D

Tolu, z tym totolotkiem to sobie zartowalam. U nas sytuacja jest bardzo dobra, bo jedni i drudzy Rodzice mieszkaja w domach z pieknymi ogrodami i jak tylko kupilismy dzialke Mamy zaczely nam ukorzeniac rosliny. Mam wiec juz calkiem spory zbior. Problem w tym, ze sa one jeszcze dosc male, a ja do najcierpliwszych nie naleze. :oops:

Prosiłabym o fotki brodzika :D No i tych drzwi, ale skoro jeszcze nia ma... :lol: :lol: :lol: to poczekam :D A może da się zrobić fotkę prysznica z dalszej perspektywy :roll:

Aha, napisz jeszcze jakie są wymiary.

Prosze bardzo. Tak wyglada brodzik z poziomu podlogi

http://images32.fotosik.pl/166/f38b0475ed54a56fmed.jpg

a tak kabina i scianka

http://images28.fotosik.pl/171/921099fac10f2c37med.jpg

Niestety lepszych zdjec juz sie nie da zrobic, bo nie mam gdzie stanac.

Czytałam w innym wątku, że spotykałyście się z dziećmi u ciebie, szkoda, że za późno doczytałam, bo wprosiłybyśmy się z Agatką :wink: A tak w ogóle to mam nadzieje, że kiedyś się umówimy, u was albo u nas, bo też zapraszam, chociaż pomimo tego, że wprowadziliśmy się wcześniej mamy więcej do zrobienia niż wy obecnie. Agatka do przedszkola niby się przyzwyczaiła, ale jakby mogła to z chęcią siedziałaby w domu i się z niego nie ruszała. Do Torunia jeździmy dość często, w niedziele byłyśmy w Baju na "Dziadku do orzechów", w najblizszym czasie chcemy pojechać na łyżwy, bo zima się skończy, a my na lodowisku byliśmy tylko raz w tym roku. A i wybieramy się wiosną do koleżanki która mieszka koło Alfika, bo obiecałam Agacie, że pojedziemy na plac zabaw koło niego, aby mogła sobie powisieć na tamtejszych drabinkach. :lol: