anna-maria3 29.02.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 nasza dzialka ma 2000m2, z czego wiekszosc bedzie na poczatku trawnikiem, wiec trawnik z rolki ze wzgledow finansowych nie wchodzi w gre. Niestety nie bardzo sie orientuje w temacie rolowania, ale popytam znawcow tematu. Pozdrawiam No to piękny ogród będzie u Was My mamy tylko kawałeczek ziemi (68,4 m2) przy wyjściu z salonu i dosłownie dwa pasy na trawkę po 4-5 m2 przy bramce wejściowej. Takie uroki mieszkania w szeregu... Ale dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.02.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Madzielanka masz katalogowe wnętrza Po prostu cudeńko!!! A o sofie to już nie gadam bo mi dech zaparło Przepięknie to wszystko wygląda. Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 29.02.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Madzialenka, jak pięknie u Ciebie Taką sofę widziałam w stolicy i długo jej się przyglądałam, wygodna z pewnością niezwykle, to widać po kształcie. I kolor tak ładnie ożywia salon. A już tego co masz za oknem, czyli sosen i tak dużej działki, to Ci zazdroszczę. (w pozytywnym sensie oczywiście ) Madzia i jeszcze ważne pytanie, gdzie można kupić taką folię na szyby. Potrzebuję do wiatrołapu, jakoś nie bardzo się czuję przy zwykłych szybach w drzwiach wejściowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 02.03.2008 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Aniu, wlasnie dlatego wiedzielismy, ze szeregowce nie sa dla nas. Ja od poczatku marzylam o duzej dzialce - nawet takiej 5000m, ale to juz przekraczalo nasze mozliwosci finansowe. Ale masz racje, nie wazne jak duzy ogrodek sie ma, grunt, ze jest. No i bedzie, gdzie postawic piaskownice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 02.03.2008 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Edytko, dziekuje za odwiedziny i ciesze sie, ze Ci sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 02.03.2008 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Tolu, na poczatku przyznam sie, ze naleze do pewnie licznego grona podgladaczy Twojego pieknego ogrodu. Chyba bede musiala zaczac grac w TOTOLOTKA, zeby bylo mnie stac na takie cuda w ogrodzie. Teraz wyglada on juz nieco inaczej, bo po ostatniej "wizycie" u Ciebie zarzadzilam karczowanie chaszczy. Efekt? Zostalo kilka ksztaltnych sosen - roznej wielkosci kule - ktore bede ciela, aby tak zostalo i troche brzoz, pod ktorymi ma powstac duze wrzosowisko. A co do folii, kupilam ja w sklepie z tapetami, ale sprzedaja oni tez przez allegro, wiec podaje linki taka mamy w WC http://www.allegro.pl/item318965983_okleina_witrazowa_liscie_bambusa_szer_67_5cm.html a taka (wzor nr 4) w lazience http://www.allegro.pl/item315691185_okleina_witraz_biala_gladka_i_wzory_sz_67_5cm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 03.03.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Madzialenko, śliczny domek! Pięknie go urządziłaś. Fantastycznie wyszło nowoczesne wnętrze - ale takie subtelne, pewnie dzięki tym miękkim liniom. Super pogodziłaś nowoczesność z delikatnościa, nie zabrakło też mocnego akcentu - mam na myśli odjazdową kanapę. Super i gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 04.03.2008 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Zakrzewianka, bardzo dziekuje za odwiedziny i ciesze sie, ze Ci sie podoba. Rzeczywiscie nasz domek jest mocno kanciaty. Na szczescie sofa jest na tyle duza, ze dobrze sobie poradzila. Twoj domek tez pieknie sie zapowiada. No i tez parteroweczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.03.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 madzielankabardzo podoba mi się Twój domek ale to już mówiłam A teraz mam pytanie odnośnie prysznica (tego ze zdjęć). Czy on ma drzwi, czy tylko otwór? Może udałoby się zrobić jeszcze jakieś zdjęcie, plisssss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 04.03.2008 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Prysznic to osadzony w podlodze brodzik (praktycznie na poziomie plytek) i wymurowane scianki. Drzwi jak do tej pory brak, bo zadne mi sie nie podobaja. Napisz, co mam sfotografowac, to sie postaram, choc latwo nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.03.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Prosiłabym o fotki brodzika No i tych drzwi, ale skoro jeszcze nia ma... to poczekam A może da się zrobić fotkę prysznica z dalszej perspektywy Aha, napisz jeszcze jakie są wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 04.03.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 madzialenka pięknie macie - pogratulować!! mam pytanko: jaki kolor ścian jest w salonie i co to za płytki na ścianie w kuchni. Bardzo fajny pomysł z łazienką (oczywiście nie będę zachwalać płytek, bo to te same, które wybrałam 3 miesiące temu moim rodzicom do ich nowej łazienki ): ta ścianka murowana, na której jest lustro, a za którą jest prysznic. Fantazyjna sofa - nigdy wcześniej takiej nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 04.03.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Prosiłabym o fotki brodzika No i tych drzwi, ale skoro jeszcze nia ma... to poczekam A może da się zrobić fotkę prysznica z dalszej perspektywy Aha, napisz jeszcze jakie są wymiary. Jutro podesle zdjecia. Niestety z ta perspektywa to bedzie problem, bo musialabym przekuc sie do sypialni, ale postaram sie, zeby bylo widac wiecej. Brodzik ma wymiar 90x90 cm, a kabina 90x100 cm - 100 to glebokosc i 210 cm wysokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 04.03.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 madzialenka pięknie macie - pogratulować!! mam pytanko: jaki kolor ścian jest w salonie i co to za płytki na ścianie w kuchni. Bardzo fajny pomysł z łazienką (oczywiście nie będę zachwalać płytek, bo to te same, które wybrałam 3 miesiące temu moim rodzicom do ich nowej łazienki ): ta ścianka murowana, na której jest lustro, a za którą jest prysznic. Fantazyjna sofa - nigdy wcześniej takiej nie widziałam Maju, na scianie w kuchni, podobnie jak na podlodze jest chinski gres trawertynowy - jesli dobrze pamietam firma SAN DEBO. Na scianie plytka ma format 33x60cm, na podlodze 33x33 cm. Kolor scian to jesien lniana Nobilesu - bardzo podobny do orchidei Duluxa, ktorego wszyscy nam odradzali, a malarze odmowili malowania, jesli go kupie. A plytki poza tym, ze sa ladne, to jeszcze sa praktyczne - zero sladow po wodzie, wiec Rodzice pewnie tez beda zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 04.03.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Chyba bede musiala zaczac grac w TOTOLOTKA, zeby bylo mnie stac na takie cuda w ogrodzie. Teraz wyglada on juz nieco inaczej, bo po ostatniej "wizycie" u Ciebie zarzadzilam karczowanie chaszczy. Efekt? Zostalo kilka ksztaltnych sosen - roznej wielkosci kule - ktore bede ciela, aby tak zostalo i troche brzoz, pod ktorymi ma powstac duze wrzosowisko. Madzialenko, nic bardziej mylnego, nie trzeba żadnego totolotka. Jeśli masz w ogrodzie drzewa sporej wielkości, sosny i brzozy, to już jest solidna podstawa ogrodu. U mnie nie było ani jednego zdechłego krzaczora, więc trzeba było cudować, by ten teren móc ogrodem nazwać. Ty możesz swój powoli upiększać. Zawsze zachęcam do ogrodów naturalnych, jeśli drzewa już są. Dosadzisz sobie wrzosy, funkie, paprocie, to nie wiele kosztuje i już jest zielono i pięknie. Według upodobań trochę kwitnących bylin za kilka groszy i gotowe. Piękny ogród nie musi być kosztowny, jedynie zadbany i otoczony "miłością " Bardzo dziękuję za namiary na folię witrażową i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 04.03.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Bardzo dziękuję za namiary na folię witrażową Ja również, bo bardzo ładna zwłaszcza ta z bambusem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 05.03.2008 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Tolu, z tym totolotkiem to sobie zartowalam. U nas sytuacja jest bardzo dobra, bo jedni i drudzy Rodzice mieszkaja w domach z pieknymi ogrodami i jak tylko kupilismy dzialke Mamy zaczely nam ukorzeniac rosliny. Mam wiec juz calkiem spory zbior. Problem w tym, ze sa one jeszcze dosc male, a ja do najcierpliwszych nie naleze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 05.03.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Prosiłabym o fotki brodzika No i tych drzwi, ale skoro jeszcze nia ma... to poczekam A może da się zrobić fotkę prysznica z dalszej perspektywy Aha, napisz jeszcze jakie są wymiary. Prosze bardzo. Tak wyglada brodzik z poziomu podlogi http://images32.fotosik.pl/166/f38b0475ed54a56fmed.jpg a tak kabina i scianka http://images28.fotosik.pl/171/921099fac10f2c37med.jpg Niestety lepszych zdjec juz sie nie da zrobic, bo nie mam gdzie stanac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 05.03.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Czytałam w innym wątku, że spotykałyście się z dziećmi u ciebie, szkoda, że za późno doczytałam, bo wprosiłybyśmy się z Agatką A tak w ogóle to mam nadzieje, że kiedyś się umówimy, u was albo u nas, bo też zapraszam, chociaż pomimo tego, że wprowadziliśmy się wcześniej mamy więcej do zrobienia niż wy obecnie. Agatka do przedszkola niby się przyzwyczaiła, ale jakby mogła to z chęcią siedziałaby w domu i się z niego nie ruszała. Do Torunia jeździmy dość często, w niedziele byłyśmy w Baju na "Dziadku do orzechów", w najblizszym czasie chcemy pojechać na łyżwy, bo zima się skończy, a my na lodowisku byliśmy tylko raz w tym roku. A i wybieramy się wiosną do koleżanki która mieszka koło Alfika, bo obiecałam Agacie, że pojedziemy na plac zabaw koło niego, aby mogła sobie powisieć na tamtejszych drabinkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 06.03.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 madzielanka spisałaś się na medal. Drugie zdjęcie kabiny, to jest to co chciałam zobaczyć. Też myślę nad takim rozwiązaniem prysznica, bo bardzo mi się podoba. A czy już masz na oku jakieś drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts