Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PIERNIKOWY domek

Recommended Posts

Czytałam w innym wątku, że spotykałyście się z dziećmi u ciebie, szkoda, że za późno doczytałam, bo wprosiłybyśmy się z Agatką :wink: A tak w ogóle to mam nadzieje, że kiedyś się umówimy, u was albo u nas, bo też zapraszam, chociaż pomimo tego, że wprowadziliśmy się wcześniej mamy więcej do zrobienia niż wy obecnie. Agatka do przedszkola niby się przyzwyczaiła, ale jakby mogła to z chęcią siedziałaby w domu i się z niego nie ruszała. Do Torunia jeździmy dość często, w niedziele byłyśmy w Baju na "Dziadku do orzechów", w najblizszym czasie chcemy pojechać na łyżwy, bo zima się skończy, a my na lodowisku byliśmy tylko raz w tym roku. A i wybieramy się wiosną do koleżanki która mieszka koło Alfika, bo obiecałam Agacie, że pojedziemy na plac zabaw koło niego, aby mogła sobie powisieć na tamtejszych drabinkach. :lol:

Ola, Wy macie otwarte zaproszenie. NApisz tylko kiedy wybieracie sie do Torunia, to sie umowimy.

A moze podeslesz jakies zdjatka domu, ciekawosc mnie zje. :oops: Jak nie chcesz tu, to podam maila prywatnego.

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

madzielanka spisałaś się na medal. :D

Drugie zdjęcie kabiny, to jest to co chciałam zobaczyć. Też myślę nad takim rozwiązaniem prysznica, bo bardzo mi się podoba. :D

A czy już masz na oku jakieś drzwi?

Ciesze sie, ze pomoglam. Rozwiazanie sprawdza sie doskonale, tylko pamietaj, zeby lampke nab umywalka wybrac specjalna lazienkowa (chodzi o szczelnosc), bo czasem cos chlapnie z prysznica - nie mam scianki do sufitu.

A nad drzwiami nie zastanawiam sie, bo ich brak mi nie przeszkadza. Wytarcie podlogi zajmuje pol minuty. Teraz caly zapal koncentruje na ogrodzie. TZN na razie staram sie ogrodzic i nie zwariowac. Swoja droga, wiecie ile kosztuja slupki ogrodzeniowe? Nam zaspiewali ceny z przedzialu 25 - 32 zl za sztuke. :o I to bez malowania. :o :o No ale z blachy 3mm. Cienszych nie chcielismy. Ale mam juz piekny projekt ogrodu i chetnych do dostarczenia czesci nasadzen. :D Zatem do boju.

Madzialenko, czy ta kabina jest całkiem otwarta czy macie zasłonkę prysznicową?

U mnie też jest kabina murowa, tyle że brodzik tak z 15 cm nad poziome podłogi i chcę zrobić zasłonkę. Na razie na drzwi szklane się nie decyduję, zobaczę jak będzie z zasłonką właśnie.

Pytałaś wyżej czy już mieszkam... no niestety, jeszcze nie:-( Wychodzi mi na to, że przeprowadzka tydzień, dwa po świętach.

pozdrawiam

Basia

• 2 weeks później...

Kochana Madzialenko!

Serdecznie gratuluję udanego domku! :)

Ja mam do Ciebie takie pytania:

Jaki wymiar mają te duuuże drzwi tarasowe?

Czym jest przykryty dach?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam

Nell - mama Julki (4l.) i Mikołaja (6 miesięcy) :)

Kochana Madzialenko!

Serdecznie gratuluję udanego domku! :)

Bardzo dziekuje.

Ja mam do Ciebie takie pytania:

Jaki wymiar mają te duuuże drzwi tarasowe?

Calosc ma wymiar 360x220 cm w rownym podziale na segmenty 120 cm. Taki sam wymiar (120x220) maja witrynki na scianach bocznych.

Czym jest przykryty dach?

Dach pokryty jest gontem bitumicznym firmy IKO

http://www.iko-shingles.pl/

wzor Cambridge, kolor Charcoal gray

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam

Nell - mama Julki (4l.) i Mikołaja (6 miesięcy) :)

Jesli jestes z okolicy to zapraszam w odwiedziny.

Tez pozdrawiam

Magda - mama Antosia (prawie 5 lat) i Jasia (10 miesiecy) :D

SERDECZNIE DZIEKUJĘ !!!!!!!!!!!!!

Madzia ! Ale ty jesteś niesamowita !!!

Odpowiadasz na wszystkie pytania i wszystkich do siebie zapraszasz !!!

Bardzo chetnie odwidziłabym Cię z dziećmi, ale mieszkamy baaaaaaaaaaaardzo daleko od Was. W Pszczynie (woj. slaskie)

Pozdrawiamy i całujemy maluchy!!! :D

Trzeba przyznać, że fugi do tych ciemnych płytek ściennych wybraliście koncertowo...u moich rodziców są za jasne...

A dziekowac, dziekowac. Fugi to czekolada MAPEI, do jasnych mam ich jasmin. Ale bys widziala obsluge salony jak przykladalam probki fugi do plytki i ciagle to nie bylo to. Juz myslalam, ze bede mieszac, a tu - czekoladka. Lepsza mine mial tylko facet jak dobieralam kolor na sciane w sypiali do kolorow z poscieli. :o Bylam podobno pierwsza. :wink:

http://republika.pl/blog_ds_1189624/2431110/tr/schutzengel.gif

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób szczerze życzy - Edyta

http://www.polskiesadownictwo.pl/userimages/JAJKO.jpg

Z okazji świąt Wielkiej Nocy życzę Ci:

uśmiechów bez liku przy wielkanocnym stoliku.

Przyjaciół wielu, dużo w portfelu,

dyngusa mokrego i czasu radosnego,

a przede wszystkim prawdziwych i uczciwych przyjaciół, szczęścia w miłości i spełnienia marzeń!

OLA

madzialenka super wnetrza, pieknie to u was wyszlo.

Bardzo dziekuje za mile slowa

Mam kilka pytan:

-czy kuchnia jest z Ikei??? (ostatnio zachorowalam na biala kuchnie)

Tak, kuchnia to APPLAD bialy z IKEI. Wlasciwie to nie tyle bialy, co leciutko smietankowy, czyli idealnie dobrany do moich scian. Prawde mowiac niezle sie naszukalam takiego koloru frontow, bo w salonach kuchennych fronty bylu albo biale, albo wpadaly z zolc.

-plytki z trawertynu ile kosztowaly???

Plytki podlogowe kosztowaly 56 zl/m2, a scienne - niestety nie pamietam.

-i co macie zrobione na scianie miedzy salonem a kuchnia?tynk strukturalny?

Na scianie jest polozony tynk trawertynowy. My zdecydowalismy sie na jego podstawowy wariant, bo jest najbardziej zblizony do naturalnego. Pieknie wyglada tez lekko wyzlacany, ale wtedy wpada w zolc.

Pozdrawiam

Magda

Ale pięknie!

Ta Twoja sofa jest genialna, tylko, że cena trochę mnie zszokowała...

No, ale za to efekt jest niesamowity :roll:

i wiesz...

STO LAT, STO LAT, STO LAT!

Dla Ciebie i męża.

Fajnie tak, przynajmniej nie jestem dziś osamotniona...

No i napewno zapamiętam kiedy macie urodziny :wink:

http://www.biedermeier.com.pl/ima/bukiet.jpg