cekja 22.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam.Czy właściwym jest wykonanie gruntowania ścian, przed właściwym malowaniem, przy pomocy opryskiwacza ogrodniczego?U mnie majstry właśnie tak zrobili. Myślałem dotąd, że robi się to przy pomocy pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 22.10.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam. Czy właściwym jest wykonanie gruntowania ścian, przed właściwym malowaniem, przy pomocy opryskiwacza ogrodniczego? U mnie majstry właśnie tak zrobili. Myślałem dotąd, że robi się to przy pomocy pędzla. Szybciej by było wrzucić granat do wiaderka z gruntem tylko później nie byłoby czego malować... Jak nie ma zacieków to ostatecznie może być, ale lepiej mechanicznie bo grunt intensywniej penetruje jak jest malowany wałkiem czy pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekja 22.10.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Niestety, są zacieki i to intensywne. Boję się, że farba może źle przylegać w miejscach zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.10.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Niestety, są zacieki i to intensywne. Boję się, że farba może źle przylegać w miejscach zacieków. grunt nie jest czysta woda , zacieki będą widoczne po malowaniu emulsja problemem jest równiez równomierność powłoki gruntu oraz brak kontroli nad strumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 22.10.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 u mnie też tak robili, ale jakoś oszczędnie , więc zacieków nie było. Faktem jest, że malowali potem o jeden raz więcej, a sufit na bioło, dodatkowo gruntowali farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts