waldibmw 26.10.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Zona wyslala Ci meila na priv Doszedl????? Niestety w skrzynce nic nie mam. Wyslala Ci na twoim meilu daj znac czy doszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwiczka 27.10.2007 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Zona wyslala Ci meila na priv Doszedl????? Niestety w skrzynce nic nie mam. Wyslala Ci na twoim meilu daj znac czy doszlo Doszlo, dziekuje serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.10.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 ludwiczko, izat bardzo ważne jest pozytywne nastawienie. Wiem, że trudno się na czymkolwiek skupić , człowiek myśli o problemie. Szanowne Panie myślcie o zdrowiu. Idąc spać musicie zobaczyć siebie w przyszłości jako zdrowe, usmiechnięte , wykonujące ulubione zajęcia lub widzące lekarza mówiącego, że wszystko jest w porządku. To wizualizacja. Kiedy najłatwiej uwierzyć? Gdy to zobaczymy. Zobaczmy więc to w naszej wyobrażni. Jak sobie wyobrazisz, tak sie stanie. Jeszcze jedna informacja. Funkcjonuję w pewnej grupie konsumenckiej. Cała nasza grupa korzysta z pewnego niesamowitego preparatu ziołowego. Znam 3 osoby, które miały problemy z guzkami tarczycy. 2 z tych osób juz tego problemu nie mają (guzki sie wchłonęły). U trzeciej jeszcze ciagle są. (nie chcę robić reklamy na forum, jeżeli ktoś życzy sobie więcej info, prosze o maila). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwiczka 15.11.2007 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 marnia mysle bardzo pozytywnie i mam duzo planow po wyjsciu ze szpitala. W poniedzialek rano mam sie stawic w szpitalu, wiec pewnie we wtorek bede miec operacje. Trzymajcie za mnie kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 15.11.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 marnia mysle bardzo pozytywnie i mam duzo planow po wyjsciu ze szpitala. W poniedzialek rano mam sie stawic w szpitalu, wiec pewnie we wtorek bede miec operacje. Trzymajcie za mnie kciuki ! Ludwiczko Trzymam Mocno Kciuki!!!!! Też jestem świeżo po operacji/ ale nie tarczyzy/, też w ubiegły poniedziałek miałam stawić się do szpitala i od razu mnie operowali tak trochę z zaskoczenia. Będzie dobrze, musi być pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwiczka 15.11.2007 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Edzia dziekuje za wsparcie - bardzo mi ono teraz potrzebne.Tobie zycze szybkiego powrotu do formy i zdrowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.11.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Ludwiczko, trzymam kciuki bardzo mocno i wierzę, że będzie wszystko dobrze!!! Daj nam znać, jak tylko wyjdziesz po operacji i będziesz miała dostęp do netu!!! Będzie dobrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwiczka 17.11.2007 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 dompodsosnami jak tylko wyjde ze szpitala to sie odezwe. W poniedzialek rano jade, a wcale to do mnie nie dociera, az sama sie dziwie, ze jestem tak spokojna, zazwyczaj zawsze bylam straszna panikara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.11.2007 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Ludwiczko, trzymam kciuki. Nie będę powtarzał za Dompodsosnami. Myślami jestem z Tobą. Trzymaj się i daj znać jak poszło, jak tylko będziesz miała dostęp do intrnetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.11.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 dompodsosnami jak tylko wyjde ze szpitala to sie odezwe. W poniedzialek rano jade, a wcale to do mnie nie dociera, az sama sie dziwie, ze jestem tak spokojna, zazwyczaj zawsze bylam straszna panikara No widzisz. To dlatego, że tyle osób trzyma za Ciebie kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 18.11.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Trzymam kciuki zeby wszystko sie udało ....moja mama tez miała guza na tarczycy,miała miec operacje,ale pojechała jeszcze do prof.Naumana i on powiedział mamie,ze operacja nie będzie konieczna i dał mamie jod radioaktywny no i tez wszystko sie dobrze zakończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.11.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ludwiczko, czekamy na Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.11.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ludwiczko, najważniejsza jest wiara, że wszystko będzie OK i będzie Też trzymam za Ciebie kciuki. Serdeczne pozdrowienia i daj znać jak tylko dojdziesz do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaa27 19.11.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam Dziewczyny nie ma się czego bać. Jestem po operacji, którą miałam przeprowadzoną ponad miesiąc temu. Guzka na płacie prawym wyczułam sobie sama 10 lat temu i od wymiarów 0.7 x 0.8 cm powiększył się na prawie 5 cm. usadowił się cholernik dosyć dziwnie bo miałam przesuniętą tchawicę a naczynia szyjne w drugą stronę. oczywiście zawczasu miałam robioną biopsję, która naszczęście nie wykazała komórek nowotworowych. Niedawno mój lekarz stwierdził, że najwyższy czas pozbyć się tego paskudztwa (ale wcześniej nie dawał mi żadnych leków, bo czasami się zdarza, że taki guzek się zdematerializuje). dziś jestem po zabiegu i powiem wam że najważniejsze jest to, że mam to już głowy. Teraz przyjmuję hormony codziennie na czczo 1,5 tabletki (niee nie tyje się po nich )i tak ok 2 lat. czasami jednak się zdarza, że należy przyjmować je do końca życia (ale są one tanie....więc co szkodzi ) Dziewczyny przede wszystkim konieczne są badania: TSH, USG i biopsja. można również we własnym zakresie zrobić sobie dodatkowe badania hormonalne. ale sądzę że to co napisałam wyżej - wystarcza. aha panie przed zabiegiem koniczne jest zrobienie sobie szczepionek p-ko WZW - przynajmniej 2 dawki. a panie które już wybierają się na zabieg - słowo daję "głupi jasiu" wyzwala od strachu a poza tym jak już siedzicie na łóżku szpitalnym to macie wszystko gdzieś i jest wam wszystko jedno, bo i tak wiecie że to dla was jedyna droga do zdrowia. Aha czytałam także, że guzy złośliwe zdarzają się bardzo rzadko ok 1:100.000 i w większości są one całkowicie uleczalne. Moja kumpelka z sali ma 21 lat i ona właśnie miała komórki rakowe- wycielii jej całą tarczycę i węzły chłonne VI kategorii. później ją czeka jeszcze wyjazdy do kliniki w Gliwicach. Ale powiem, że ostatnio do mnie dzwoniła i zapraszała mnie ma piffko...więc same widzicie, że nie taki diabeł straszny jak go malują pozdrawiam OLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 19.11.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ludwiczko DZISIAJ TEN DZIEŃ ! Z pewnością już jesteś spokojna i wszystko jest w porządku. W dalszym ciągu ściskam kciuki i ... odezwij się. Czekamy Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.11.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 No Ludwiczko mam nadzieję, że już po strachu i kciuki można zwolnić.Trzymaj się ! pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.11.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ludwiczko - mam nadzieję, że już po wszystkim, że jest OK i że Twoje samopoczucie oraz nastrój są radykalnie lepsze! Czekam na wieści z niecierpliwością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwiczka 23.11.2007 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 WITAM WSZYSTKICH!!!!!!!!!!! Jak przeczytalam wszystkie Wasze wpisy to az mi lezki polecialy, ze tyle osob myslalo o mnie! W poniedzialek mnie polozyli, wtorek badania, a operacja byla w srode. Wczoraj zdjeli mi dren, dzisiaj szwy i do domku . Sama operacja nie byla taka straszna (przynajmniej w moim przypadku byla lzejsza od cesarki), troche boli gardlo i szycie ale da sie wytrzymac. Mam usuniety prawy plat i ciesn. Przed operacja rozmawialam z lekarzem i prosilam zeby usunac cala tarczyce ale nie chcial sie zgodzic. powiedzial, ze jesli usunie cala, a wynik guzka wyjdzie ok to bede potem musiala brac caly czas hormony (a mam 34 lata), wiec zdrowy plat zostal. Teraz czekam na wyniki dwa tygodnie, jesli oikaza sie, ze sa nie takie jak powinny byc, to wtedy za dwa miesiace bede miec usowany pozostaly plat. Lekarz operujacy powiedzial, ze nie robili badania podczas operacji, bo w przypadku tarczycy jest ono niewiarygodne i operacja by sie przedluzyla o prawie godzine. Powiedzial, ze guzek byl spory i twardy ale nic pozatym nie umie powiedziec. Trzeba poczekac na wynik i sie modlic. Jestem dobrej mysli i modle sie codziennie zeby bylo wszystko dobrze. DZIEKUJE JESZCZE RAZ ZA WSPARCIE! JESTESCIE KOCHANI ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 23.11.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam ponownie.Długo kazałas na siebie czekać, o Ty niegrzeczna. Lekarz bardzo dobrze postapił zostawiając jeden płat.Bądz dobrej myśli.Wszystko jest OK.Powtarzaj sobie codziennie "jestem zdrowa" (broń Boże "NIE chcę być chora" lub "CHCĘ BYĆ ZDROWA". A najlepiej mów "zdrowie" i postaraj sie je poczuć.Ważne są nie tyle słowa, ile stan, który powinnaś poczuć w sobie. Poczuj w sobie zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 23.11.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A tak naprawde, to ufna dziękczynna codzienna modlitwa jest najlepsz, bo wzmacnia duszę i ciało.No więc pomodlimy sie jeszcze za Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts