Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I będzie lepiej...

jea

Recommended Posts

nawet temu mrozowi przez który jabłka zdrożały winny PIS

Jesli juz piszesz "winny" PiS , to powinieneś napisać także "temu mrozu".

Łamiesz przyjęte "standarty"

dokładnie tak w nowych standardach jest zapisane

np. "temu Donaldu Tusku"

;)

co do tematu wiodącego wewontku - lepiej już było

• Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lewakk.... wiesz, jakoś nie potrafię się cieszyć..... może dlatego że głoosowałam na "lepsze zło" ... nie dlatego że jestem jakimś fanatytkiem PO....tylko dlatego, że jestem przeciw PIS i Kaczyńskiemu i według mnie każdy inny będzie od nich lepszy, aczkolwiek nie idealny

nie wiem, czy zauważyłeś , że ja nie wychwalam pod niebiosa Tuska bo to człowiek jak każdy inny ... ja tylko neguję to co mi się nie podobało w poprzednich rządach

pozdrawiam, smoczyca

Daggulka - to Twoje słowa :-?

"...jak słyszę widzę ich obu w telewizji - pieprzonych dyktatorków-kurdupli- to mam ochotę pieprznąć w tym kierunku obojętnie czym.... co oni kur.... sobie myślą.... że dorwali się do żłoba i że to jest ich władza? ich kraj? ich społeczeństwo? ich własność? a wszyscy inni be???

brak mi słów.....

nic sobą nie reprezentują... kompletny brak kultury, poszanowania ludzkiej woli i jakiejkolwiek przyzwoitości....same braki.... "

Daggulko kompletny brak kultury zauważyć można nie tylko u tych, o których piszesz :o - nie sądzisz ?

tak, faktycznie nieco mnie ponisło :wink: :roll:

w zasadzie powinnam postępować tak jak w tym hasełku.... nie ubliżając nikomu :roll: :

"nie rozmawiam z idiotą, bo najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem :roll: "

ale niekiedy mi nerwy puszczają :roll: :evil:

pozdrawiam, smoczyca

tak, faktycznie nieco mnie ponisło :wink: :roll:

w zasadzie powinnam postępować tak jak w tym hasełku.... nie ubliżając nikomu :roll: :

"nie rozmawiam z idiotą, bo najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem :roll: "

ale niekiedy mi nerwy puszczają :roll: :evil:

pozdrawiam, smoczyca

Ja właśnie postępuje tak jak w tym hasełku :D i dlatego nie dyskutuję, a jedynie zwracam uwagę na pewien brak konsekwencji :wink:

Proponuję wymagać więcej od siebie :-?

Daggulka - wyluzuj, ja też chcę żeby było lepiej, bo kocham mój kraj, bez względu kto nim rządzi. Ale przyznam szczerze, że teraz mam większe obawy :-?

Ponoc pierwsi polacy juz wracaja z zagranicy.

Rysiek K. już na jachcie żagiel rozwinął i płynie. Na 5 listopada ma dopłynąć :lol:

Się znaczy korki będą większe :lol: :lol: :lol: , ale za to budżet zasilą podatkami - będzie na podwyżki dla Służby Zdrowia, Nauczycieli, Policjantów :wink:

Cholera, ale co z bezrobociem - obawiam się, że wzrośnie :cry: bo dwum milionom Polaków (nie polaków) zapewnić miejsca pracy i dać wysokie pensje - da się ?. Jeśli tak to będzie prawdziwy cud - tak jak Donald obiecywał :D

Myślę, że podczas Rekolekcji, PO o taki cud będzie się modlić - wymodlą ?

lewakk.... wiesz, jakoś nie potrafię się cieszyć..... może dlatego że głoosowałam na "lepsze zło" ... nie dlatego że jestem jakimś fanatytkiem PO....tylko dlatego, że jestem przeciw PIS i Kaczyńskiemu i według mnie każdy inny będzie od nich lepszy, aczkolwiek nie idealny

nie wiem, czy zauważyłeś , że ja nie wychwalam pod niebiosa Tuska bo to człowiek jak każdy inny ... ja tylko neguję to co mi się nie podobało w poprzednich rządach

pozdrawiam, smoczyca

Daggulka, to Ty z tych, co bez względu na to, kto będzie rządził - będziesz narzekać ? :D - tak też można, demokracja jest :wink:

Były prezydent Aleksander Kwaśniewski dobrze ocenia rezultaty szczytu lizbońskiego i zawarcie porozumienia w sprawie ostatecznego kształtu nowego Traktatu Reformującego UE.

to też - niefajne co?

Oczywiście, że ocenia pozytywnie. Kwaśniewski jest zwolennikiem szybkiej i głębokiej integracji - UE jako jedno państwo. Kaczyńscy, przynajmniej tak deklarują, to delikatni przeciwnicy UE, zwolennicy federacji przy zachowaniu pełnych praw państw członkowskich.

Tymczasem Kaczyńscy przerżnęli w Brukseli wszystko co się dało. Pierwiastek padł, będziemy mieli mniejszą zdolność blokowania wspólnotowych decyzji. Inaczej mówiąc bracia negocjowali tak, jakby negocjował Kwas, gdyby był przy władzy. Nie ma się więc co dziwić, że się cieszy.

PS. Generalna różnica pomiędzy piszącymi tu zwolennikami PO a PiS polega na tym, że ci pierwsi mają poglądy, ci drudzy... przekonania.

Osobiście liczę na reformę finansów, uporządkowania prawa i zabranie urzędnikom korupcjogennego narzędzia jakim jest możliwość interpretowania prawa. Mam nadzieję, że uproszczony zostanie system podatkowy, co przełoży się z kolei na oszczędności związane z kosztami ściągania podatków, itd, itp.

To chyba nie są żadne cuda?

"...P.s. pamiętaj na PO głosowało tylko 20% społeczeństwa....."

Dodam jeszcze, że w tych 20% Pan Tusk miał 75% poparcia w Zakładach Karnych" - nie wiem, czy rozpatrywać to w kategorii sukcesu :o :roll:

he,he... cudowne !

No proszę, jak to liczby rzucane rozgoryczonemu ludowi moga podnieść go na duchu :D :D

A może tak odrobinę krytyczniej ufać swoim propagandzistom i spojrzeć na statystykę bez demagogii , bez euforii oraz bez socjokombinacji operować liczbami?

Podążając jednak tropem Twojej interpretacji liczb, możemy stwierdzić, ze elektorat PO składał sie zaledwie z 25% procent ludzi uczciwych, reszta zaś, to zwyczajni przestępcy :p :p

I to by sie zgadzało, co udowdnil J.Kaczynski elektoratowi opozycyjnemu , przyrównując go po wyborach do zabójcy Popiełuszki. :wink:

Co mi tam, pójdę dalej i tez sobie pofantazjuje !

Skoro, zgodnie z Twoim tokiem myślenia oraz prezentacji danych, na PO głosowało 20% społeczeństwa, to na PIS/zgodnie z wynikiem/ głosowało ok. 10% spoleczenśtwa w tym 1/4 to więzniowie , należy więc stwierdzić, ze 90% Polaków było przeciwne PIS z czego aż 3/4 czyli ok 34mln obywateli, to ludzie nigdzie nie karani. :p

W ten sposob łatwo obliczyć , ze w wiezieniach mamy ponad 11mln obywateli z czego prawie 2,75 mln jest juz zresocjalizowanych ponieważ oddało głos na PIS.

Czy to jest ten wzrost poparcia dla PIS, w porownaniu z poprzednim wynikiem wyborów ? :D

Czy należy rozpatrywać to w kategorii sukcesu ? :p :p

"Ciemny lud to kupi"