Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I będzie lepiej...

jea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"...P.s. pamiętaj na PO głosowało tylko 20% społeczeństwa....."

Dodam jeszcze, że w tych 20% Pan Tusk miał 75% poparcia w Zakładach Karnych" - nie wiem, czy rozpatrywać to w kategorii sukcesu :o :roll:

he,he... cudowne !

No proszę, jak to liczby rzucane rozgoryczonemu ludowi moga podnieść go na duchu :D :D

A może tak odrobinę krytyczniej ufać swoim propagandzistom i spojrzeć na statystykę bez demagogii , bez euforii oraz bez socjokombinacji operować liczbami?

Podążając jednak tropem Twojej interpretacji liczb, możemy stwierdzić, ze elektorat PO składał sie zaledwie z 25% procent ludzi uczciwych, reszta zaś, to zwyczajni przestępcy :p :p

I to by sie zgadzało, co udowdnil J.Kaczynski elektoratowi opozycyjnemu , przyrównując go po wyborach do zabójcy Popiełuszki. :wink:

Co mi tam, pójdę dalej i tez sobie pofantazjuje !

Skoro, zgodnie z Twoim tokiem myślenia oraz prezentacji danych, na PO głosowało 20% społeczeństwa, to na PIS/zgodnie z wynikiem/ głosowało ok. 10% spoleczenśtwa w tym 1/4 to więzniowie , należy więc stwierdzić, ze 90% Polaków było przeciwne PIS z czego aż 3/4 czyli ok 34mln obywateli, to ludzie nigdzie nie karani. :p

W ten sposob łatwo obliczyć , ze w wiezieniach mamy ponad 11mln obywateli z czego prawie 1,5 mln jest juz zresocjalizowanych ponieważ oddało głos na PIS.

Czy to jest ten wzrost poparcia dla PIS, w porownaniu z poprzednim wynikiem wyborów ? :D

Czy należy rozpatrywać to w kategorii sukcesu ? :p :p

"Ciemny lud to kupi"

Wojtku, proszę - czytaj uważnie - jest napisane, że 20% społeczeństwa głosowało na Pana Tuska, a nie na PO :roll:

Ta, Kwaśniewski to by chętnie zintegrował ale z Putinem.

Jeśli ty w to wierzysz, no to na dalsze argumenty nie czekam. Będą pewnie na takim samym poziomie.

No cóż, nie do każdego prawda dociera.

Ciekawi mnie tylko co Kwaśniewski robił w takiej partii, jak to ona się nazywała, PZPR chyba?

Dlaczego taki przeciwny był lustracji? Chyba nie bał się jej skoro taką czystą ma przeszłość.

Ja to mam słabą pamięć ale może przypomnisz mi kto uzależnił Polskę od gazu z Rosji?

"...PS. Generalna różnica pomiędzy piszącymi tu zwolennikami PO a PiS polega na tym, że ci pierwsi mają poglądy, ci drudzy... przekonania..." - Tom proszę Cię :o - to są Twoje przekonania :wink: - z naciskiem na słowo: przekonania :wink:

Ale za to tu:

"...Osobiście liczę na reformę finansów, uporządkowania prawa i zabranie urzędnikom korupcjogennego narzędzia jakim jest możliwość interpretowania prawa. Mam nadzieję, że uproszczony zostanie system podatkowy, co przełoży się z kolei na oszczędności związane z kosztami ściągania podatków, itd, itp.

To chyba nie są żadne cuda?..." - widzę oczekiwania, powiem więcej one niczym nie różnią się od moich (tu Cię chyba zaskoczę :wink: )

Jeśli ty w to wierzysz, no to na dalsze argumenty nie czekam. Będą pewnie na takim samym poziomie.

Ciekawi mnie tylko co Kwaśniewski robił w takiej partii, jak to ona się nazywała, PZPR chyba?

Dlaczego taki przeciwny był lustracji? Chyba nie bał się jej skoro taką czystą ma przeszłość.

Ja to mam słabą pamięć ale może przypomnisz mi kto uzależnił Polskę od gazu z Rosji?

1. Faktycznie. Nie do wszystkich.

2. Do PZPR należało w porywach coś ok. 3 mln obywateli. Czy to znaczy, że wszyscy oni chcą zbratania z Putinem?

3. Przeciwny był lustracji a'la Maciarewicz. Jak wielu, wielu innych. A czy się bał? Przecież jako kandydat na prezydenta był lustowany. Skleroza?

4. Natura w porozumieniu z rozwojem cywilizacji.

Dodam jeszcze, że w tych 20% Pan Tusk miał 75% poparcia w Zakładach Karnych" - nie wiem, czy rozpatrywać to w kategorii sukcesu :o :roll:

To należy też zauważyć, ze PiS miał największe poparcie z szpitalach psychiatrycznych.

Ciekawe do czego doprowadzi takie przegadywanie się?

"1. Faktycznie. Nie do wszystkich.

2. Do PZPR należało w porywach coś ok. 3 mln obywateli. Czy to znaczy, że wszyscy oni chcą zbratania z Putinem?

3. Przeciwny był lustracji a'la Maciarewicz. Jak wielu, wielu innych. A czy się bał? Przecież jako kandydat na prezydenta był lustowany. Skleroza?

4. Natura w porozumieniu z rozwojem cywilizacji."

Do pkt 1 - chyba nie trzeba się odnosić :wink:

Do pkt 2 - bo PZPR to była jedyna słuszna partia - no chyba nie zapomniałeś, ja o sklerozę Cię nie posądzam :wink:

Do pkt 3 - nie no czego się miał bać :wink: - zlustrowany był przecież :wink: , a kto go lustrował ? - no chyba pamiętasz

Do pkt. 3 - odniosę się tak - już Kartezjusz zauważył że: “Rozsądek jest rzeczą najsprawiedliwiej rozdzieloną na świecie: każdy bowiem mniema, że jest weń tak dobrze zaopatrzony, że nawet ci, których najtrudniej zadowolić w innych sprawach, nie zwykli pożądać go więcej, niż go posiadają.”

1. Faktycznie. Nie do wszystkich.

4. Natura w porozumieniu z rozwojem cywilizacji.

1. No właśnie, nie do wszyskich.

2. Mnie nie interesuje czy wszyscy chcą do Putina. Interesują mnie politycy.

3. Szkoda, że nigdy nie zobaczyliśmy lustracji a'la Kwasniewski. Zaineresuj sie trochę bardziej a dowiesz się, że Polska jest jedynym krajem w byłym bloku wschodnim, w którym nie przeprowadzono lustracji. Widziałeś jak Kwachu pocił się na rozprawie lustracyjnej? Pewnie było strasznie gorąco na dworzu.

4. W Skandynawii też jest Natura.

To należy też zauważyć, ze PiS miał największe poparcie z szpitalach psychiatrycznych.

Ciekawe do czego doprowadzi takie przegadywanie się?

A ja uważam, że to dyskusja i w dodatku o faktach.

Co do szpitali psychiatrycznych - zaraz za PIS-em było PO

Andrychów

PiS 51,3%

PO 28,2%

PSL 10,3%

LPR 5,1%

SO 5,1%

Gorlice

PiS 62,1%

PO 24,2%

PSL 7,6%

LiD 4,5%

Kraków - Babińskiego

PiS 46,5%

PO 32,4%

LiD 7,6%

PSL 5,4%

Lublin - Abramowice

PiS 37,1%

PO 34%

LiD 14,4%

PSL 9,3%

Lublin - Głuska 1

PiS 59,1%

PO 31,8%

LiD 4,5%

SO 4,5%

Międzyrzecz

PO 43,7%

LiD 23,4%

PiS 21,9%

PSL 7,2%

Morawica

PiS 30,6%

LiD 17,7%

PSL 14,5%

PO 14,5%

LPR 9,7%

SO 6,5%

PPP 6,5%

Olsztyn

PiS 28%

PO 24%

LiD 22%

PSL 8%

SO 8%

LPR 6%

PPP 4%

Pruszków - Tworki

PiS 35%

PO 34%

PSL 13,2%

LiD 9,4%

Radecznica

PiS 42,9%

PO 20,4%

PSL 14,3%

SO 12,2%

LiD 6,1%

LPR 4,1%

Stronie Śląskie

PiS 30,6%

LiD 22,2%

PO 19,4%

PSL 11,1%

SO 8,3%

PPP 5,6%

Świecie

LiD 38,5%

PiS 20,5%

PO 20,5%

LPR 12,8%

PSL 7,7%

Największy Szpital, to chyba Pruszków-Tworki ?, jeśli tak, to pewnie te 34% co głosowało na PO, to przypadkiem tam trafiło :wink: . 1% to chyba nie jest tak dużo.

To nie moje słowa, ale może warto przeczytać. Zastanawia mnie tylko jakim cudem takiej klasy polityk jak pan Kwaśniewski i jego partyjny kolega Miller nie wiedzą tak oczywistych rzeczy.

Bezpieczny energetycznie kraj ma wielu niezależnych od siebie dostawców, albo zapotrzebowanie pokrywa z własnych zasobów. Zapobiega się w ten sposób sytuacji, że jeden główny dostawca może szantażować zakręceniem kurka. Nawet, jeśli z danym krajem łączą nas przyjacielskie kontakty, nie można wykluczyć jakiejś wielkiej awarii, czy innego kataklizmu z zamachami terrorystycznymi włącznie, które mogą przerwać dostawy.

Największym zagrożeniem jest oczywiście zakręcenie kurka z gazem płynącym ze Wschodu. Gaz z Rosji to 40 proc. naszego zużycia. Bez niego groziłby nam poważny kryzys energetyczny. Czy takie zagrożenie jest realne? Wydaje się mało prawdopodobne, ale nie da się przewidzieć, co będzie się działo w polityce międzynarodowej za 5, 10, czy 15 lat. Trzeba też pamiętać, że rosyjski gaz płynie przez Białoruś, którą trudno nazwać przewidywalnym krajem.

Rosja z Niemcami pokazały Polsce, że mogą się porozumieć w kwestii transportu gazu bez naszego udziału. Oba kraje podpisały umowę budowie gazociągu po dnie Bałtyku. Wielu komentatorów ocenia, że to decyzja polityczna, a nie gospodarcza. Budowa takiego rurociągu jest nieporównywalnie droższa, niż gdyby przebiegał lądem.

Od lat pracuję w ośrodku dla osób chorych psychicznie i wiecie co? Stwierdzam, że mają oni niejednokrotnie więcej oleju w głowie niż niejeden "normalny". Osoby osadzone jak i chore są takimi samymi pełnoprawnymi wyborcami jak wszyscy inni nie pozbawieni praw publicznych i nie ubezwłasnowolnieni. Więcej szacunku proszę dla ludzi w ogóle, a dla przeciwników politycznych w szczególe.

Pozdrawiam, Krzysiek.

P.S.

W moim ośrodku był obwód zamknięty. Rozkład głosów był prawie identyczny jak wynik wyborczy - tylko frekwencja niższa bo 44%.

"...PS. Generalna różnica pomiędzy piszącymi tu zwolennikami PO a PiS polega na tym, że ci pierwsi mają poglądy, ci drudzy... przekonania..." - Tom proszę Cię :o - to są Twoje przekonania :wink: - z naciskiem na słowo: przekonania :wink:

Ale za to tu:

"...Osobiście liczę na reformę finansów, uporządkowania prawa i zabranie urzędnikom korupcjogennego narzędzia jakim jest możliwość interpretowania prawa. Mam nadzieję, że uproszczony zostanie system podatkowy, co przełoży się z kolei na oszczędności związane z kosztami ściągania podatków, itd, itp.

To chyba nie są żadne cuda?..." - widzę oczekiwania, powiem więcej one niczym nie różnią się od moich (tu Cię chyba zaskoczę :wink: )

A skoro nie są to cuda i oczekuje tego większość, to jest to możliwe do zrealizowania, prawda?

Założenia były już swego czasu przygotowane. Najpierw był II plan Balcerowicza, zawetowany przez Kwasa. Potem Hausner i Belka, którzy zderzyli się z oporem opozycji i... własnego klubu. Następnie mityczny pakiet Kluski i pesudoreforma Zyty.

Zastanawiam się jak zachowa się prezydent, kiedy będzie musiał podpisać te wstrętne liberalizujące ustawy. No i co powie Zyta, kiedy będzie musiała krytykować, to co kiedyś lansowała? 8)

A co do poglądów i przekonań, poczytaj sobie wpisy niejakiego Bogusława i lewakka.

Od lat pracuję w ośrodku dla osób chorych psychicznie i wiecie co? Stwierdzam, że mają oni niejednokrotnie więcej oleju w głowie niż niejeden "normalny". Osoby osadzone jak i chore są takimi samymi pełnoprawnymi wyborcami jak wszyscy inni nie pozbawieni praw publicznych i nie ubezwłasnowolnieni. Więcej szacunku proszę dla ludzi w ogóle, a dla przeciwników politycznych w szczególe.

Pozdrawiam, Krzysiek.

P.S.

W moim ośrodku był obwód zamknięty. Rozkład głosów był prawie identyczny jak wynik wyborczy - tylko frekwencja niższa bo 44%.

Całkowicie sie z Tobą zgadzam. Dlatego jeszcze raz powtórze, szafowanie danymi statystycznymi bez refleksji i satysfakcja niektórych wynikająca ze stosowania czystej socjotechniki, jest nie na miejscu.

Idąc z psem na spacer mam statystycznie 3 nogi i 1/2 ogona.