2112wojtek 26.10.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 [Proponuję zostawić w spokoju te przytoczone przez Ciebie grupy społeczeństwa, a wygrana PO w Zakładach Karnych - właśnie świadczy o tym, że przestępcy chcieliby aby prawo karne było nie takie, jak w cywilizowanych krajach, ale znacznie łagodniejsze. . To jest własnie to o czym pisałem.Wyciagasz wnioski dosyć swobodne a przyklady delikatnie infantylne i niczym nie uzasadnione. Albo poslugujesz sie swoim subiektywnym widzimisie, albo traktujesz wszystkie badania niepowaznie. Zeby postawic taka teze, i uznać ją za poważną, trzeba ja udowdnic a do tego trzeba przeprowadzić odpowiednie badania, na odpowiednich probach , w roznych warunkach. Ty natomiast sobie zupelnie dowolnie interpretujesz dane, wysuwajac teorię jaka Ci aktualnie pasuje i wydaje , ze jest bardzo logiczna. To ja Ci powiem tez głupio, ze PO wygrało w zakladach karnych, bo więzniowie licza na resocjalizacje a nie na syberyjską zsyłkę, jak to ladnie okresliłaś,panującą w "cywilizowanych krajach" Zaden powazny naukowiec nie potraktuje tego serio - teoria bez dowodu ? Tak na chłopski rozum? Ciekawe zatem jak zinterpretujesz wygraną PiS w szpitalach psychiatrycznych? Kazde badanie , zeby bylo miarodajne musi uwzgledniac wiele czynników rownież i bład i warunki a także miec odpowiednia powtarzalność. Twoj wywod , nie gniewaj sie, jest głupi, bo za 4 lata moze sie okazac , ze na PiS bedzie głosowało 90% zamknietych pensjonariuszy ZK. Czy Twoja interpretacja również wtedy bedzie taka sama czy sie koniunkturalnie i radykalnie zmieni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.10.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 (...) wygrana PO w Zakładach Karnych - właśnie świadczy o tym, że przestępcy chcieliby aby prawo karne było nie takie, jak w cywilizowanych krajach, ale znacznie łagodniejsze.(...) To czemu nie wygrał LiD?. To jest nadinterpretacja. Czy osadzony za niepłacenie alimentów [a takich przestępców w polskich więzieniach jest chyba najwięcej] nie może mieć własnego zdania na temat podatku liniowego czy wolnego rynku? Chyba nie obawia się powrotu kary śmierci jak chcą p.p. Kaczyńscy. LiD nie wygrał, bo osadzeni, nie są głupi, zdawali sobie sprawę z faktu, że głos oddany na ten Blok, będzie głosem straconym. Dobrze, że napisałeś "chyba" przy stwierdzeniu, że osadzonych za niepłacenie alimentów jest więcej. Każdy ma pawo do własnego zdania - skąd takie wnioski, że twierdzę inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 26.10.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Będzie normalnie. Koalicjanci będą się szanować. Nikt nas nie będzie kompromitował. No może opozycja, ale opozycji wszystko wolno. To fakt opozycji wolno wszystko. Przez ostatnie 2 lata opozycja nie używała innych słów w stosunku do partii rządzącej jak: mohery, prostaki, ciemny lud (pozdrowienia dla Wojtka), Rydzyki itp. Będzie normalnie. "Zwykli ludzie" nie będą obrzucać się błotem. Na forum budowlanym będą się chwalić sukcesami, dzielić doświadczeniami. A co tam, optymistom wszystko wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.10.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Będzie normalnie. Koalicjanci będą się szanować. Nikt nas nie będzie kompromitował. No może opozycja, ale opozycji wszystko wolno. To fakt opozycji wolno wszystko. Przez ostatnie 2 lata opozycja nie używała innych słów w stosunku do partii rządzącej jak: mohery, prostaki, ciemny lud (pozdrowienia dla Wojtka), Rydzyki itp. Będzie normalnie. "Zwykli ludzie" nie będą obrzucać się błotem. Na forum budowlanym będą się chwalić sukcesami, dzielić doświadczeniami. A co tam, optymistom wszystko wolno. Wiesz, ja mam nadzieję, że będzie normalnie. Ale jak słyszę od człowieka , który nawet mnie nie zna, że jestem ciemna bo moherowy beret zasłania mi oczy, tylko dlatego bo głosowałam na na inną partię niz on to mój optymizm przygasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 26.10.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Dane statystyczne są odzwierciedleniem pewnych wartości matetmatycznych, ktorych własciwa interpretacja, dotycząca wielkości jakie obejmują pozwala na sformułowanie pewnego przybliżonego obrazu rzeczywistości. Nie ma wieć mowy o refleksjach i medytacji, bo jesli badania sa prowadzone uczciwie , to muszą one odzwierciedlać stan faktyczny opisywany czesto wieloma skladnikami. (...) Każda swobodna interpretacja danych, bez kontekstu całości, jest naduzyciem, gdyż wszystkie wyniki cząstkowe sa jedynie składową liczonych wielkości, mogących potwierdzić lub zaprzeczyć jakiemuś opisywanemu zajwisku socjologicznemu. Z grubsza masz rację. Rolą socjologa jest mozliwie jak najbardziej obiektywna intrpretacja zebranych wyników badań statystycznych w oparciu o nabytą wiedzę i doświadczenie. Interpretacja musi być na tyle obiektywna, że gdy będzie ją czytał inny socjolog to się z nią przynajmniej w części zgodzi. Z innego punktu widzenia te same dane zinterpretuje np. politolog, a z innego np. socjolog kultury. Statystyka bez refleksji nad danymi jest dobra przy mamieniu gawiedzi sondażami przedwyborczymi i niewiele ma wspólnego z rzetelnymi badaniami socjologicznymi. obiektywny jest tylko...kalkulator socjolog nigdy info z pierwszej ręki ma mozliwość manipulowania danymi już na etapie zadawania pytań i formułowaniu hipotezy badawczej a potem przygotowując wyniki - podczas interpretacji danych... socjotechnika - to zupełnie inny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.10.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 [i, ciemny lud (pozdrowienia dla Wojtka), . Dziekuje, rownież pozdrawiam. "Ciemny lud" to akurat nie moje stwierdzenie tylko posła PiS Kurskiego o własnych wyborcach. Chyba zatem, to nie powinno być epitetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 26.10.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Wiesz, ja mam nadzieję, że będzie normalnie. Ale jak słyszę od człowieka , który nawet mnie nie zna, że jestem ciemna bo moherowy beret zasłania mi oczy, tylko dlatego bo głosowałam na na inną partię niz on to mój optymizm przygasa. monia77w1nie usłyszałaś ode mnie nic negatywnego, tylko solidną dawkę optymizmu. Jest już trochę lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.10.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Wiesz, ja mam nadzieję, że będzie normalnie. Ale jak słyszę od człowieka , który nawet mnie nie zna, że jestem ciemna bo moherowy beret zasłania mi oczy, tylko dlatego bo głosowałam na na inną partię niz on to mój optymizm przygasa. monia77w1nie usłyszałaś ode mnie nic negatywnego, tylko solidną dawkę optymizmu. Jest już trochę lepiej? Troszeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.10.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 [Proponuję zostawić w spokoju te przytoczone przez Ciebie grupy społeczeństwa, a wygrana PO w Zakładach Karnych - właśnie świadczy o tym, że przestępcy chcieliby aby prawo karne było nie takie, jak w cywilizowanych krajach, ale znacznie łagodniejsze. . To jest własnie to o czym pisałem.Wyciagasz wnioski dosyć swobodne a przyklady delikatnie infantylne i niczym nie uzasadnione. Albo poslugujesz sie swoim subiektywnym widzimisie, albo traktujesz wszystkie badania niepowaznie. Zeby postawic taka teze, i uznać ją za poważną, trzeba ja udowdnic a do tego trzeba przeprowadzić odpowiednie badania, na odpowiednich probach , w roznych warunkach. Ty natomiast sobie zupelnie dowolnie interpretujesz dane, wysuwajac teorię jaka Ci aktualnie pasuje i wydaje , ze jest bardzo logiczna. To ja Ci powiem tez głupio, ze PO wygrało w zakladach karnych, bo więzniowie licza na resocjalizacje a nie na syberyjską zsyłkę, jak to ladnie okresliłaś,panującą w "cywilizowanych krajach" Zaden powazny naukowiec nie potraktuje tego serio - teoria bez dowodu ? Tak na chłopski rozum? Ciekawe zatem jak zinterpretujesz wygraną PiS w szpitalach psychiatrycznych? Kazde badanie , zeby bylo miarodajne musi uwzgledniac wiele czynników rownież i bład i warunki a także miec odpowiednia powtarzalność. Twoj wywod , nie gniewaj sie, jest głupi, bo za 4 lata moze sie okazac , ze na PiS bedzie głosowało 90% zamknietych pensjonariuszy ZK. Czy Twoja interpretacja również wtedy bedzie taka sama czy sie koniunkturalnie i radykalnie zmieni ? Dla Ciebie moje słowa, czy wywody mogą być głupie, o chorych już rozmawialiśmy wcześniej, więc nie będziemy powtarzać. Zbaczasz z głównego tematu, zastępując je mało istotnymi wywodami. Niestety ani Ty, ani inni zwolennicy PO, nie ustosunkowali się do poważnych kwestii (a to poważne obietnice Platformy) związanych z bezrobociem, źle opłacanymi nauczycielami, lekarzami, pielęgniarkami, policjantami, co z emerytami ? Powiedzcie, co o tym sądzicie, nie szukajcie tematów zastępczych, odpowiedzcie konkretnie - macie w tych trudnych sprawach jakieś zdanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.10.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 [i, ciemny lud (pozdrowienia dla Wojtka), . Dziekuje, rownież pozdrawiam. "Ciemny lud" to akurat nie moje stwierdzenie tylko posła PiS Kurskiego o własnych wyborcach. Chyba zatem, to nie powinno być epitetem. Sorry Wojtek, co nie zmienia faktu, że jednak tym mianem są określani zwolennicy PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.10.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 [Niestety ani Ty, ani inni zwolennicy PO, ... Nie jestem zwolennikiem PO. Znowu jakieś wnioski bez dowodów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 26.10.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 [i, ciemny lud (pozdrowienia dla Wojtka), . Dziekuje, rownież pozdrawiam. "Ciemny lud" to akurat nie moje stwierdzenie tylko posła PiS Kurskiego o własnych wyborcach. Chyba zatem, to nie powinno być epitetem. Do "ciemnego ludu" autorstwa nieocenionego Kurskiego, można by dodać wykształciuchów, łże-elity, zomo, kamasze... o chamach i warchołach nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.10.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 e-Mandzia nie liczyłam na to i nie liczę, i pewnie niewielu liczy na to że na dzień dobry Tusk wysypie z rękawa grube milony po to żeby dać wszystki w budżetówce podwyżki.... co naobiecywli to naobiecywali i serio tego nie traktowałam bo niby skąd wziąć jak nie ma skąd- PIS miał podobne obiecanki cacanki 2 lata temu.... po trupach byle przejść w wyborach.... zresztą każda jedna partia po to żeby dorwać się do żłoba zawsze naobiecuje i za każdym razem są problemy ze zrealizowaniem tych obiecanek ....przypomnijcie sobie co PIS obiecaywał 2 lata temu.... i co? spełnili? bo nie przypominam sobie oczekuję od PO solidnych reform i rozumnej polityki dzięki którym gospodarka się wzmocni....a nie obsępiania (podatkami) ludzi po to żeby dać innym bo strajkują o podwyżki .... to nienormalne.... tym sposobem każdy mógłby wyjść na ulice rządając podwyżek..... nie tylko budżetówka..... a co mają zrobić te biedne kobiety pracujące w Biedronce za 500zł pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.10.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 [Niestety ani Ty, ani inni zwolennicy PO, ... Nie jestem zwolennikiem PO. Znowu jakieś wnioski bez dowodów ? Nie ma dla mnie znaczenia, kto jest czyim zwolennikiem - na konkrety od Ciebie już przestałam liczyć. A może się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 26.10.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 [i, ciemny lud (pozdrowienia dla Wojtka), . Dziekuje, rownież pozdrawiam. "Ciemny lud" to akurat nie moje stwierdzenie tylko posła PiS Kurskiego o własnych wyborcach. Chyba zatem, to nie powinno być epitetem. Do "ciemnego ludu" autorstwa nieocenionego Kurskiego, można by dodać wykształciuchów, łże-elity, zomo, kamasze... o chamach i warchołach nie wspominając. i spieprzajdziadach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.10.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 no proszę...a mi tu ktoś dziś zarzucał brak kultury bo napisałam "kurdupel dyktatorek" czy coś w tym stylu a tu PIS takimi hasełkami rzuca pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.10.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 e-Mandzia nie liczyłam na to i nie liczę, i pewnie niewielu liczy na to że na dzień dobry Tusk wysypie z rękawa grube milony po to żeby dać wszystki w budżetówce podwyżki.... co naobiecywli to naobiecywali i serio tego nie traktowałam bo niby skąd wziąć jak nie ma skąd- PIS miał podobne obiecanki cacanki 2 lata temu.... po trupach byle przejść w wyborach.... zresztą każda jedna partia po to żeby dorwać się do żłoba zawsze naobiecuje i za każdym razem są problemy ze zrealizowaniem tych obiecanek ....przypomnijcie sobie co PIS obiecaywał 2 lata temu.... i co? spełnili? bo nie przypominam sobie oczekuję od PO solidnych reform i rozumnej polityki dzięki którym gospodarka się wzmocni....a nie obsępiania (podatkami) ludzi po to żeby dać innym bo strajkują o podwyżki .... to nienormalne.... tym sposobem każdy mógłby wyjść na ulice rządając podwyżek..... nie tylko budżetówka..... a co mają zrobić te biedne kobiety pracujące w Biedronce za 500zł pozdrawiam, smoczyca Zgadzam się, z pustego i Salomon nie naleje. Każda partia obiecuje więcej niż może - to już chyba standard, dlatego nie wierzę w cuda teraz i dwa lata temu, też nie wierzyłam. Muszę jednak przyznać, że jak rządził PiS, to nie jeden zbladł w SLD. Zyta też mi trochę pomogła - składka rentowa jakby nie patrzył 3% zmalała, a to już "coś" w skali przedsiębiorstwa. Ja życzę temu rządowi jak najlepiej, bo to życzenia dla Polski. 2 lata temu najbardziej życzyłam sobie koalizcji z PO - nie udało się . Moim zdaniem jeśli dojdzie do wzmocnienia lewicy, wcześniej czy później będą musieli się dogadać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.10.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Muszę kończyć - i tak klikam cały dzień - ale przecież muszę mieć kiedyś relaks, a nie tylko budowa, praca, budowa i budowa Dziękuję wszystkim za dyskusję, dopiero w poniedziałek mogę się odezwać. Pozdrawiam Ło maatko, dzięki, albo przez tą całodzienną dyskusję STAŁYM BYWALCEM się stałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.10.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Wiesz, ja mam nadzieję, że będzie normalnie. Ale jak słyszę od człowieka , który nawet mnie nie zna, że jestem ciemna bo moherowy beret zasłania mi oczy, tylko dlatego bo głosowałam na na inną partię niz on to mój optymizm przygasa. A jednak coś ci te piękne oczka zasłania, skoro wszystkie źdźbła widzisz, a belki nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 26.10.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 A jednak coś ci te piękne oczka zasłania, skoro wszystkie źdźbła widzisz, a belki nie. Luuudzie, dajcie spokój. Cieszmy się zwycięstwem po dwóch latach i nie dyskutujmy na takim poziomie. Z poglądami się nie dyskutuje. Posłuchajcie Tuska i pozwólcie wszystkim czuć się dobrze w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts