Ella 02.08.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Dzisiaj w hurtowni po raz pierwszy zetknęłam się z dachówkami firmy NELSKAMP ( http://www.nelskamp.de ). Jest to firma niemiecka, ma w ofercie dachówki ceramiczne i cementowe. Oglądałam – na pierwszy rzut oka robią bardzo dobre wrażenie. Gdyby ktoś wiedział coś o tej firmie lub miał taką dachówkę na dachu, to bardzo proszę o wiadomość. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry 03.08.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Mnie też jedna z hurtowni zachęca na zakup dachówki tej firmy. Dowiadywałem się jaką opinię ma ten producent w niemczech (mam rodzinę w niemczech więc postarali się dla mnie i trochę powęszyli). Firma ma dobrą opinię w niemczech a nawet lepszą niż Braas. Za to ponoć nie dorównuje jakością firmie Eternit (u nas zwie sie to Euronit). Szwagier nawet widział w składzie budowlanym palety dachówek z napisem Made in Poland. Więc ja zdecydowałem sie na Euronit, chociaż NELSKAMP ma ten odcień szarości jaki mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.08.2003 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Dzięki za odzew . A czy wiecie cos na temat dachówek ceramicznych tej firmy? Wyglądają świetnie, natomiast w folderze wyczytałam, że firma daje na nie 20 lat gwarancji (ciekawostka: na betonowe daje 30 lat). Dlaczego? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 04.08.2003 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 wyciagam do góry Kto jeszcze słyszał o dachówkach NELSKAMP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 06.08.2003 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry 07.08.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Ja zdecydowałem się i kupuje Nelskampa. Rozmawiałem z gościem który położył u siebie taką dachówkę (cementową). Mówił że jego dekarze przeklinali tą dachówkę.......... bo taka twarda że im tarcze diamentowe siadały. Pozatym mają ponoć bardzo dopasowane zamki. A ja i tak kupiłbym tą dachówkę bo tylko oni mają ten kolor co mnie interesuje (szary łupkowy). PozdrawiamKrasnaLL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry 07.08.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Właśnie mi zadzwonił gościu z hurtowni, że Nelskamp obniża ceny. Mój dach wyliczyli na 13tyś (220m2) a po obniżce oszczędzę 1100zł. Jak dla kogo- dla mnie to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.08.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 My też decydujemy się na Nelskampa. Widzialłam kilka domów pokrytych ta dachówką i wyglada bardzo dobrze. No i ma odcień szarości niespotykany u innych producentów dachówek cementowych -szary łupek. Dokładnie taki jaki chcemy. No i cena jest niezła w porównaniu np do Braasa. Agi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.08.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 A przy okazji miłośnicy szarego łupka, czy ktoś z Was robi podmurówkę z klinkieru. Jeśli tak to podpowiedżcie kolor i producenta. Agi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek 06.07.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Zauważyłem, że tu i tam na forum, pojawia się ta marka. Zapytam więc, kto już ma dachówki ceramiczne Nelskampa? Czy ktoś nimi handluje na dolnym śląsku. A tak w ogóle, to macie może jakąś fotkę w dobrej rozdzielczości z domem jednorodzinnym pokrytym Nibrą ds-5 (jak rozumiem to właśnie ten mogel puszczają w Krakowie po 24 zł). Jakoś nie jestem pewny czy taka bycza dachówa ładnie wygląda na domku umiarkowanych rozmiarów. Ktoś oferuje inne modele Nelskampa w takich rewelachyjnych canach? A dodatki są też w przystępnych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 13.07.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 właśnie marka się pojawia, tylko kto to sprzedaję w Warszawie, żeby mozna było podrzucić projekt do zrobienia kosztorysu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 13.07.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 W Polsce o ile wiem dostepna jest tylko dachówka firmy Nelskamp ale cementowa. Podana zresztą cena takowa sugeruje. W Warszawie dachówkę Nelskampa sprzedaje firma Dekar Sp. jawna adres Warszawa ul. Bartycka 26 tel.022 840 25 02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek 13.07.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 wiem o czym mówię piotrze, zdecydowanie chodzi o ceramikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 13.07.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Nelskamp produkuje równiez ceramikę wiem o tym ale jak dotąd widziałem ją tylko w folderach cena 24 zł za ceramike jest nierealna ale skontaktuj się z Dekarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 13.07.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Polecam stronę Nelskampa http://www.nelskamp.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 22.07.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Buniek ma rację.Była taka cena 24 zł za dachówkę ceramiczną Nelskamp.Teraz trochę drożej ale niewiele.Mój dach (290 m2) wyceniono:-betonowy Euronit 25000 brutto-betonowy Nelskamp 24000 brutto-ceramiczny Nelskamp 28500 bruttoChodzi o takie wielkie,lekkie(32 kg/m2) dachówki,bez angoby.Bardzo ładne.Oczywiście ceny z oknami,rynnami,koszami itp.Wszystko.Pytanie tylko jedno:czy to dobra dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 23.07.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 byłem w dekarze w markach(na bartycką nie podrodze) i dachówek nelskampa nie zobaczyłem bo wystawy nie mieli jedynie co pojedyńcze sztuki lub całe palety, usłyszałem natomiast że nelskamp jest dachówką droższą od braasa, a tych wielkich dachówkach nelskampa to on pierwsze słyszy, choć przyznał że już sprzedają tą markę pare ładnych lat nic juz nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 23.07.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 To jakiś kiepski dealer.Miejscowy sprzedawca ma wspaniałą wystawę różnych dachówek w sumie kilkaset m2 (dookoła całego placu) .Są wśród nich duże dachówki Nelskamp.Jedną buchnąłem żeby pokazać żonie.Śliczne są i tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 23.07.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 może i kiepski ale jedyny jakiego znalazłem z dachówką nelskampa w Warszawie, bo tak nigdzie nie mają a jak jest z ceną za dachówkę nelskampa w zwykłym rozmiarze w stosunku do braasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 23.07.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Wyceniałem dach w wersjach Euronit,Braas,Nelskamp beton,Nelskamp ceramika.Trzy wyceny znajdziesz kilka wypowiedzi wcześniej.Braas był poza konkurencją-36000 brutto.Albo kantują albo liczyć nie umieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts