Yanek 23.05.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Aha - to co widzisz na stronie internetowej Nelskamp'a [kolory dachówek] troszkę odbiega od tego co zobaczysz na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszcz 13.07.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Czy ktoś ma doświadczenia z dachówką ceramiczną NELSKAMP Nibra DS5? Chodzi mi konkretnie o dach 4-spadowy, a jeszcze dokładniej to taki dach jak w projekcie "Dom w bluszczu 2" firmy Archon. Zastanawiam się nad kupnem tej dachówki, bo jest tańsza, wymaga mniej łat na dachu niż klasyczne, jest wytrzymała (właściciel sklepu z pomocnikiem stanęli na jednej i ważąc ponad 200kg jej nie złamali mimo, że była podparta tylko w 4 skrajnych punktach)...Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 15.07.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Bardzo fajna dachówka lecz nie każdemu się podoba ze względu na swój wymiar materiał ok. niska waga mkw. pokrycia polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.07.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Takie dachówki dobrze prezentujš się na dużych połaciach. Reszta to rzecz gustu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 20.07.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Czy ktoś ma doświadczenia z dachówką ceramiczną NELSKAMP Nibra DS5? Chodzi mi konkretnie o dach 4-spadowy, a jeszcze dokładniej to taki dach jak w projekcie "Dom w bluszczu 2" firmy Archon. Zastanawiam się nad kupnem tej dachówki, bo jest tańsza, wymaga mniej łat na dachu niż klasyczne, jest wytrzymała (właściciel sklepu z pomocnikiem stanęli na jednej i ważąc ponad 200kg jej nie złamali mimo, że była podparta tylko w 4 skrajnych punktach)... Pozdrawiam wszystkich nasz wykonawca również proponuje tę dachówkę. Może Tobie buduje ta sama osoba...? Zastanawiamy się nad nią ale nie przekonuje nas jej rozmiar - czy widziałeś dach wykonany z tej dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszcz 22.07.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Widziałem pełno dachów wykonanych z tej dachówki - dwu i czterospadowe, duże i małe. Wszystkie w okolicy Pobiedzisk - Biskupice. Najmieszniejsze jest to, że ta dachówka położona na dachu wyglšda jak ta normalna - wcale nie sprawia wrażenia większej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 30.07.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Witam!My także będziemy budować DOM W BLUSZCZU 2,do dachu jeszcze daleka droga ale w związku z poruszonym tutaj tematem chciałam zadać pytanie.Spotkałam się z taką opinią,że na tego typu dachy nie wszystkie dachówki pasują.To znaczy przy niektórych rodzajach dachówek jest dużo odpadów przy kładzeniu i poprostu kupienie jej staje się nieekonomiczne.Jeżeli ktoś mógłby wymienić jakie rodzaje dachówek nie nadają się na taki dach to będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr S. 20.08.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witam, Chcialbym poddac ocenie sznownych forumowiczow, karpiowke w kolorze antracytowym, firmy NELSKAMP. Na zdjeciach widoczne sa roznice w odcieniach poszczegolnych dachowek. Wprawdzie jest to widoczne w sloneczny dzien ale to male pocieszenie. Powierzchnia dachu to 430m2 a szacunkowy koszt pokrycia to 50 tys.zl. W maju zglosilem reklamacje do hurtowni gdzie kupilem dachowki. Do tej pory jedyna propozycja jaka mi zlozono to obnizka ceny o 300 euro. Wydaje mi sie to nieco smieszna suma. Wlasciciel hurtowni gra na zwloke. Zanim zdecyduje sie na droge sadowa chcialem przedstawic szerszemu gronu zarowno standardy jakosciowe firmy NELSKAMP jak rowniez podejscie do klienta ze strony hurtowni i samego producenta. http://foto.onet.pl/upload/30/39/_623696_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/41/7/_623697_n.jpg Pozdrawiam,Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 20.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witam! Nie za dobrze to wygląda.Jakie są twoje oczekiwania dotyczące producenta, albo hurtownika? Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 20.08.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Jezeli mozesz , to sprawdz daty na spodzie dachowek jasniejszych i ciemniejszych.W podobnej sytuacji firma Koramic przyjechala na budowe , usunela wade , przeprosila za wine magazyniera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr S. 21.08.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Jesli chodzi o moje oczekiwania to w zasadzie pogodzilem sie z takim wygladem dachu. Te plamy wylaza, sa widoczne tylko wtedy gdy swieci slonce. Dach jest bardzo dobrze zrobiony, wykonawca spisal sie na piatke. Jesli teraz chcialbym wymienic dachowki na jednolite to w zasadzie trzeba sciagac byc moze cale pokrycie. Pod spodem mam membrane Roofshield Super i najzwyczajniej boje sie o jej uszkodzenie. Na koniec nie wierze w jakies zalatwienie sprawy na poziomie, przynajmniej po dotychczasowych doswiadczeniach. Wydaje mi sie ze w tej sytuacji rozsadnym wyjsciem byloby obnizenie ceny dachowek. Proponowana suma 300 euro wydaje mi sie niepowazna. W ogole to nie zalezalo mi na wadliwym towarze, wrecz przeciwnie. Jesli jednak wyszlo tak jak wyszlo to chcialbym miec chociaz swiadomosc iz nie placilem za I gatunek a otrzymalem jakies magazynowe resztki. Sprawdze te oznaczenia na spodach dachowek ale wydaje mi sie ze sa jednakowe.Pozdrawiam, Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 21.08.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Moze z biegiem czasu kolor sie ujednolici Dach naprawde prezentuje sie znakomicie , jezeli podgiety okap to twoj pomysl to gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 21.08.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 ja bym nie zaakceptowała takich dachówek, wygląda to bardzo nieciekawie, jakby rozlany olej na dachu w deszczu pewnie też jest to widoczne przy mokrych połaciach fatalnie ja zażyczyłabym sobie wymiany całego dachu jeśli producent czy hurtownik oferuje takie śmieszne kwoty do zwrotu ja tez mam karpiówkę więc się z Tobą w pewien sposób solidaryzuję nie wyobrażam sobie wydać tyle kasy i mieć taki dach (wizytówkę domu) szczerze współczuję i zachęcam do powojowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr S. 22.08.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dziekuje za wszystkie uwagi, poinformuje jak zakonczy sie ta sprawa.Oczywiscie mam rowniez nadzieje ze w miare uplywu czasu, roznice pomiedzy odcieniami dachowek beda mniej widoczne. Co do zmiany kata dachu a wlasciwie juz ookapu to pomysl naszej architekt, mnie rowniez to sioe podoba. Pozdrawiam, Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 06.11.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Podnoszę temat - dachówka mało popularna chyba? Mnie interesuje płaska dachówka ceramiczna NIBRA G10 - ciemny szary, matowa.W cenie podobna do Domina Creatona, ale co z jakością? Kupiłabym Domino, gdyby nie to, że trzeba czekać na nią do lutego. A Nelskamp jest duuuuuużo szybszy! Czy ktoś ma (ma mieć) Nelskampa na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 06.11.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jakość porównywalna z Creatonem godna polecenia bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 06.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jakość porównywalna z Creatonem godna polecenia bez obaw przepraszam za dociekliwość, ale z doświadczenia własnego dachu, czy z innych źródeł ta radosna wieść po chwili: oj, przejrzałam Twoje posty Ty się tym poprostu zajmujesz zawodowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 06.11.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Dachówka Nelskampa - ceramiczna bardzo dobra,krzywdę robią tej firmie ci ,którzy oferują tylko DS5 to chyba najmniej ciekawy kształt Bardzo ładna H 10 - typowe S, F 10 też ciekawa fala,bardzo dobre zamki,świetna glina i angoba.Podejrzewam,że te słabe dachówki pokazywała konkurencja, to bardzo dobra dachówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 06.11.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 08.11.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Podnosze po raz drugi - może ktoś przypadkiem tu trafi teraz? szukam dachu do obejrzenie z dachówką Nelskampa - płaska Nibra G10 - w obojętnie jakim kolorze - moga być tez zdjęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts