kasja83 27.01.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 mirela99 dzięki za info!Może ktoś jeszcze pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markos111 03.02.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam wszystkichRazem z żoną jesteśmy w trakcie wyboru dachówki na nasz dom, zastanawiamy sie nad Nibra R10 w kolorze brązu. Czy ktoś ma może zdjęcia swoejgo domu z tą dachówką lub może wie gdzie znajduje sie taki dom? Prosze o opinie o tej dachówce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 04.02.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 podnoszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinaj 05.02.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Użytkownik TypeR ma piękny dach R10 (stara angoba). Skorzystaj z wyszukiwarki, wpisz nibra (tytuły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markos111 16.02.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki. Obejrzałem wszystkie możliwe zdjęcia z tą dachóweczką. A może ma ktoś ją założoną na dachu, chciałbym ją obejrzeć na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebko73 08.03.2011 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Mam dach układany z karpiówki Nelskamp, glazurowanej. Twarda jest bardzo, dobrze wypalona ale prosta to już za bardzo nie jest szału nie ma. Dużych wymagań nie mam więc jakoś to przejdzie ale ktoś o słabszych nerwach nie dał by rady pozdr adam Zastanwiam się nad zakupem karpiówki Nelskamp. Mógłbyś rozwinąć trochę swoją wypowiedź. Czy te "krzywizny" tak bardzo rzucają się w oczy? Czy to problem dla inwestora - widać "gołym okiem" czy bardziej dekarza - musi więcej się nagimnastykować by ją równo położyć? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebko73 15.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Podbiję temat...Czy ktoś z sznownych forumowiczów wie gdzie mógłbym zobaczyć gotowy dach z karpiówki Nelskamp antracytowej?Byłbym wdzięczny bo pojedyńcze sztuki nie wiele mi mówią, a już za chwilę muszę dokonać wyboru. Czy macie może wrażenie, że antracyt w Nelskamp wpada trochę w brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koletta 17.03.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 witam u mnie na dachu położona w tym tygodniu Nibra F10 brąz angobowany -jestem bardzo zadowolona z tej dachówki, super kolor, dekarze mówili że jest bardzo dobra, twarda śmiało można po niej chodzić więc chyba wiele wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 30.04.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 A ja poproszę zdjęcia dachu ułożonego z DS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 30.04.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 ja mam u siebie nelskampa angobe glazurę i jestem bardzo zadowolony - jak zacząłem wnikac w producentów dachówek to hierarchia układała mi się następująco: najniżej: roben, po środku: nelskamp, coramic, klasa wyższa: creaton, erlus, najwyższa: meyer holsen; ja wybrałem nelskampa ze względu na cena/jakośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 04.05.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 nasi dekarze też pochwalili wybór Nibry g10 - stosunkowo tania, bardzo ładna, bardzo dobra, trwała, świetnie i szybko się kładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNOW 08.06.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, chcę przedstawić Państwu niemiły dla mnie przypadek zakupu WADLIWYCH dachówek ceramicznych niemieckiej firmy NELSKAMP - wnioski można wyciągnąć samemu. Podejmując decyzję o budowie domu każdy z nas chce zbudować go tak, by cieszył on oko, ale i nie sprawiając problemów służył najczęściej przez całe życie. Ja dzisiaj zastanowiłbym się kilka razy, nim podjąłbym ponowną decyzję o zakupie dachówek Nelskamp R13 - tym bardziej, że dziś wiem, iż nie jest to (chociażby w okolicach Kalisza) jedyny niemiły przypadek dot. "pierwszego gatunku tej marki":D. Aktualnie jestem na etapie rozpatrywania reklamacji przez sprzedawcę/producenta domagając się uznania wady wybrzuszeń, zniekształceń na powierzchni dostarczonych dachówek. Wady przy próbnym ułożeniu na dachu nie widoczne są dla przedstawiciela z odległości kilku metrów (POMIMO TEGO, ŻE WIDAĆ JE GOŁYM OKIEM !!!!!!) Przy różnym operowaniu słońca (np. po południu i wieczorem) na dachówkach widoczne są wybrzuszenia i nierówności akcentowane przez załamujące się w tych miejscach światło. 12 palet do bani a 1 dobra - bez wad. TYLKO JEDNA PALETA DOBRA !!! Wada ta jest też doskonale zauważalna gdy trzymamy dachówki w dłoni. Tą informacją chcę Wszystkich uczulić gdyż, nie płacimy za ceramicznego NELSKAMPA Z WYBRZUSZENIAMI tylko równego - jak w salonie i katalogu oraz na jednej dobrej palecie. Jeżeli natomiast "krzywymi" są standardy niemieckiej marki NELSKAMP, to niech taką też prezentuje w swoich materiałach reklamowych i punktach sprzedaży. Ponieważ budowa dziś stanęła, a dach jest przygotowany w pełni do pokrycia producent przysyłając taki produkt sprawił nam duży problem, który odbija się echem na takich właśnie forach. Krew mnie zalewa jak myślę o tej dachówce, ale na pewno 99 % budujących się też by jej nie położyło.Mam nadzieję, że za kilka dni, w momencie uznania tej wady, nie będę zmuszony kierować sprawy do sądu i domagać się wymiany WADLIWYCH DACHÓWEK NELSKAMP. Jeżeli finał sprawy będzie dla mnie / klienta korzystny i uczciwy to z wielką przyjemnością też o tym poinformuję. Dla zainteresowanych służę też informacjami o sprzedawcy. Zobaczymy, czy producentowi i sprzedawcom NELSKAMPA zależy na naszym zadowoleniu, co jak piszą na swojej stronie internetowej ma być dla nich źródłem największej radości. P.S. Niestety nie mogę aktualnie dodać zdjęć na forum, ale zainteresowanym prześlę mailem. ZDJĘCIA DACHÓWKI NELSKAMP OBEJRZEĆ MOZNA NA FACEBOOKU, wpisując w wyszukiwarce Dachówka Nelskamp lub klikając poniższy link: http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002812804577&sk=wall Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez SNOW A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 09.06.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 daj linki do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 jak czytam że o różnej porze dnia dachówka inaczej wygląda to śmierdzi mi pieniactwem-po zdjęciach możnaby coś więcej powiedzieć.dachdawaj zdjęcia [tylko nie z jednego metra] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNOW 09.06.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam, jednak z przyjemnością dodam fotki jeżeli bedzie to możliwe. Zrobione są na palecie, ale w weekend zamieszczę zdjęcia z dachówkami ułożonymi na dachu. A tak jak piszę jest to wada widoczna z odległości kilku metrów (nie dwóch nie trzech). Nie jest to też Kolego pieniactwo, tylko oczekiwanie, że ceramika za trzydzieści koła będzie wyglądała lepiej niż betonowa za kilkanaści tysięcy od producenta bez tradycji i doświadczenia. A za te kilkanaście to można kupić taką, która właśnie z metra będzie idealna! Na pewno nie wszyscy mamy też takie samo poczucie jakości i estetyki, dlatego też jedni budują byle zbudować inni natomiast budują porządnie, bo za to płacą. Produkt dobry jest dobry a schrzaniony jest do dupy. Poniżej link do forum na którym zamieściłem zdjęcia. http://www.forumbudowlane.pl/vt/28370/0/dachowki-nelskamp-ostroznie-moj-przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agula1719509111 10.06.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Witamy Właśnie zaczeliśmy z mężem szukać opinii na temat dachówek NELSKAMPA. Fajnie, że trafiliśmy na Ciebie:) Po tym co zobaczyliśmy i przeczytaliśmy zaczniemy szukać podobnej dachówki, ale z innej firmy !!!!!!!!!!!!! My byśmy tych dachówek nie położyli z zamkniętymi oczami,zatem popieramy Twoją decyzję . Mam nadzieję,że my nie trafimy na podobną sytuację. Oczywiście napisz, jak rozwiązałeś problem z tą firmą. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.06.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Ewidentnie jest to konkurencja. Na zdjęciach dachówki w paletach nic nie widać (robione z bardzo bliskiej odległości!). Twój dekarz nic nie zauważył tylko zaczął układać?! Skoro takie złe to po co zacząłeś kryć dach? Jak myślisz kto Ci zwróci za robociznę? Kolor dachówki zależy od kąta padania promieni słonecznych czyli od pory dnia. Na Twoim miejscu bym się cieszył, że co godzinę nasz inny kolor dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNOW 10.06.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Arturo cieszę się, że odpisujesz, bo myślę, że sprostujesz swój powyższy post ! To, że ktoś jak ta Pani wyżej, zauważył problem szczerze mnie cieszy. Wystarczy, że naprawdę zainteresowani jedynie to czytają, a co napiszą to już ich sprawa. Mogą nic nie pisać.Ale do meritum: dachówka Nelskamp R13S w kolorze Antracyt angobowany kupiona w Kaliszu w Firmie Attix , Wola Droszewska, 62-872 Godziesze Małe, przez nich sprowadzona natomiast od regionalnego importera firmy Tadej Sp.j., 46-080 Chróścice. Oni natomiast importują ten produkt już bezpośrednio z Niemiec. Wolałbym, by był to faktycznie zmasowany atak kokurencji. Niestety dla mnie nie jest. Podaj kontakt to specjalnie dla Ciebie wyślę zdjęcia z budowy, jeśli jesteś w pobliżu zapraszam, specjalnie pokarzę. Będziesz miał okazję przekonać się jak wygląda ta dachówka z 9-10 metrów od połaci dachu. Mam nadzieję, że skorzystałeś z zamieszczonego wyżej linku do zdjęć. (Tobie się udało wrzucić foto a mnie niestety nie:bash: nieumiem). A ponieważ cały dach mam przygotowany do położenia tej dachówki, to chcę jedynie jej wymiany na dobrą. POZDR. Aha powyżej piszę, że to nie jedyny przypadek związany z firmą Tadej i z Nelskampem - przez TRZY miesiące nie potrafili się przyznać do uszkodzonych przez siebie podczas transportu gąsiorów - zadzwoń dam numer do tej klientki. Podpytasz sam. Edytowane 14 Czerwca 2011 przez SNOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNOW 10.06.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ZAPRASZAM JUTRO! WYPROWADZĘ WAS Z BŁĘDU. BO STRASZNIE MNIE DOŁUJECIE! SPECJALNIE DLA WAS ZROBIĘ ZDJĘCIA Z CAŁEJ BUDOWY. Wilhelmi, przepraszam, ale kto mówi, że dach mam już pokryty. Wszystkie dachówki są na paletach wokół domu, bo nie pozwoliłem jej kłaść, a dach mam ołacony, orynnowany i dupa. Luzem rzucone na dach kilkanaści dachówek. Dachówki nie zmieniają koloru, tylko w miejscach widocznych wybrzuszeń widać z odległości kilku metrów jakby rysy, pęknięcia. Jak zwał tak zwał. Bo w tym właśnie miejscu wybrzuszenie rzuca na lico dachówki nieregularny cień. Może wam to się podoba, mnie nie. No ale konkurent tej firmy ze mnie to żaden. Jedynie wkurzony klient. POZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.06.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ...Zrobione są na palecie, ale w weekend zamieszczę zdjęcia z dachówkami ułożonymi na dachu. A to niby są czyje słowa?! Czy aby na pewno wiesz co piszesz? Z przedstawionych zdjęć trudno ocenić czy to jest wada czy normalność. Czy przed zakupem oglądałeś dachówkę na ekspozycji? Czy oglądałeś dach na innym budynku pokryty taką dachówką? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts